Basescu, despre Guvernul Ponta: Nu imi place, dar nu sunt ingrijorat

Marti, 22 Mai 2012, ora 20:27
4507 citiri
Basescu, despre Guvernul Ponta: Nu imi place, dar nu sunt ingrijorat
Foto:nasul.tv

La mai bine de doua saptamani de la instalarea Guvernului Ponta, presedintele Traian Basescu a facut primele comentarii despre noul Executiv, recunoscand ca nu ii "place" si nu este unul "convenabil" pentru el.

"Sigur, nu este un guvern convenabil pentru mine. Pentru ca trebuie sa privesc cu atentie la ce face acest Guvern in raport cu ce spune. Ca una e sa spui, alta e sa faci. Dar eu cred drumul Romaniei e ireversibil indiferent de cine este la putere. Nu se mai poate da ceasul inapoi", a declarat Traian Basescu intr-un interviu acordat la Chicago si transmis de Nasul.tv, exprimandu-si in mod surprinzator convingerea ca noua Lege a Sanatatii va trece "in aceasta perioada".

Presedintele a mai subliniat si ca indiferent cine va veni la putere reformele facute in ultimii ani nu vor mai putea fi intoarse.

"Deja au aparut din 2005 si pana acum cateva schimbari atat de profunde incat oricine ar veni la putere nu mai poate face din judecatori subordonati, nu mai poate face din serviciile de informatii servicii la dispozitie, nu mai poate face din procurori subordonati. Si nu vor mai putea intoarce nici Codul Muncii, nu vor mai putea intoarce nici legea Educatiei", a declarat seful statului.

Presedintele a punctat inca o data ca nu este multumit de noul guvern, dar el este rezultatul practicilor democratice.

"Nu sunt chiar atat de ingrijorat chiar daca, repet, nu-mi place. Dar, ca sef de stat, nu aveam cum sa nu tin cont ca guvernul care a fost si-a pierdut majoritatea in Parlament, nu aveam cum sa nu tin cont ca fosta Opozitie a dobandit majoritatea in Parlament. Sunt realitati ale democratiei, chiar cand le regreti, trebuie sa tii cont de ele", a mai spus presedintele.

Traian Basescu nu a dorit sa faca un bilant al mandatelor sale, spunand ca este prematur.

"Mai am destul, mai am destul. Mai am si obligatii, si sperante, si convingeri. Sper sa se implineasca toate", a declarat razand presedintele, adaugand: "va spun regretele dupa ce imi termin mandatul".

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Basescu Guvern Ponta, #Basescu nasul tv, #Basescu reforme , #presedinte