Basescu, despre imigranti: Sunt siderat. Inevitabilul se va petrece. N-as vrea sa devenim stat politienesc

Sambata, 12 Septembrie 2015, ora 20:18
13601 citiri
Basescu, despre imigranti: Sunt siderat. Inevitabilul se va petrece. N-as vrea sa devenim stat politienesc
Foto: Arhiva/Ziare.com

Dupa declaratiile fostului presedinte Traian Basescu pe tema refugiatilor, presedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), Asztalos Csaba Ferenc, a declarat sambata seara ca ia in calcul o sesizare.

Traian Basescu declarase ca afluxul mare al refugiatilor reprezinta o chestiune de securitate si cine ia in joaca acest element va plati scump pe termen mediu si lung.

Traian Basescu: Simt ca au intrat deja retele teroriste in Europa odata cu refugiatii

In replica la cele declarate de Traian Basescu vineri, Asztalos Csaba Ferenc a afirmat, sambata, la B1 TV, ca tema refugiatilor nu ar trebui sa fie folosita in scopuri politice.

"Dezbaterea publica nu trebuie transformata intr-un vehicul de dragul de a atinge scopuri politice, sa incitam la ura impotriva unei comunitati, mai ales ca noi nu avem niciun refugiat in acest moment.

Atunci cand este vorba despre formatori de opinie, responsabilitatea in dezbaterea publica trebuie sa fie mai accentuata, mai ales cand e vorba despre un fost presedinte de stat, care a avut posiblitatea sa acumuleze un fond de cunostinte si care utlizeaza un subiect care poate genera ura in societate fata de o comunitate care nu e prezenta pe teritoriul tarii", a declarat presedintele CNCD la B1 TV.

Traian Basescu a reactionat la aceasta declaratie, intervenind telefonic la postul mentionat. Fostul sef al statului a spus ca este "siderat" de declaratiile facute de Asztalos Csaba Ferenc: "Sunt absolut siderat de atitudinea publica a domnului presedinte. Nu am spus ca musulmanii sunt toti teroristi. Am spus ca printre musulmani sunt si teroristi".

Fostul presedinte a reafirmat faptul ca o parte dintre cei veniti in Europa sunt sunniti si siiti si ca acestia sunt obisnuiti sa-si rezolve problemele "punandu-si bombe unii la altii".

"Am avertizat legat de securitatea tarii mele", a continuat el, mentionand ca s-a referit strict la Romania, si in niciun caz la Europa: "Poate sa-i primeasca cine vrea".

"Puteti sa-l credeti pe el, dar luati in seamna si avertismentul unui fost sef de stat; mai devreme sau mai tarziu, inevitabilul se va petrece si in Romania", a mai spus fostul presedinte, acesta afirmand ca e de datoria noastra sa ne asiguram ca, daca un eveniment neplacut se va petrece, "macar sa fie de dimensiuni cat mai mici".

"Experienta mea de 10 ani ma obliga sa atentionez public", afirma Traian Basescu, sustinand ca face astfel de declaratii din simplul motiv ca discutii pe aceste teme nu "au fost provocate in Parlament" si nici de catre presedinte. "Am obligatia sa o fac eu!", a conchis el.

"Institutiile statului vor sa ma faca sa tac"

Traian Basescu a continuat in aceeasi maniera, lansand noi avertismente: "Doar atentionez prin mesaje, trebuie sa fim constienti de ceea ce facem. N-as vrea ca o eventuala acceptare a unui numar mare de refugiati sa fie motivul pentru care instauram in Romania statul politienesc".

"O fac cu experienta unui om ce poate intelege ce se intampla", a reiterat el.

"Consider ca-mi fac o datorie publica. Sigur, institutiile statului vor sa ma faca sa tac", a mai spus Traian Basescu.

"Resping aceasta atitudine a presedintelui Consiliului pentru Combaterea Discriminarii. Eu imi fac datoria sa avertizez cetatenii romani, atat timp cat cei care ar trebui sa o faca nu o fac", a mai spus fostul sef al statului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#Basescu imigranti, #Basescu Asztalos Csaba Ferenc, #Basescu imigranti bombe, #Basescu Romania stat politienesc , #presedinte