Basescu, despre Justitie: Daca va trebui sa raspund, cu siguranta ma vor chema procurorii

Luni, 16 Februarie 2015, ora 22:17
5708 citiri
Basescu, despre Justitie: Daca va trebui sa raspund, cu siguranta ma vor chema procurorii
Foto: TVR1

Fostul presedinte Traian Basescu a vorbit, luni seara, despre cazurile recente ale politicienilor cu probleme in justitie, aratand ca, daca va trebui sa raspunda la intrebari referitoare la aceste cazuri, "cu siguranta" il vor chema procurorii.

Traian Basescu a spus ca niciun politician nu a gasit la el aparare, in ce priveste problemele in justitie: "Nimeni n-a gasit un culcus la mine".

"Cei condamnati se asaza in galeria Ioan Avram Muresan, Voiculescu, larga galerie de ministri, ca avem un guvern intreg de condamnati. Justitia trebuie sa-si faca treaba. Un presedinte are misiune sa lase Justitia sa functioneze", a precizat fostul sef al statului, luni seara, la TVR 1.

De asemenea, a comentat si acuzatiile fostului ministru PDL al Comunicatiilor Gabriel Sandu, arestat preventiv in dosarul Microsoft, care a declarat la DNA ca s-a angajat sa finanteze PDL cu 5 milioane de euro, pentru campaniile electorale, iar pentru a face rost de bani ar fi apelat la Dorin Cocos si Gheorghe Stefan: "Pe intreaga durata a mandatului meu am finantat PDL cu sume lunare de 300.000 de euro in total. Aceste sume le-am inmanat direct sefului meu, Emil Boc, primul ministru al Romaniei".

DNA dezvaluie ca PDL si-ar fi facut campanie din mita: Ce spune Emil Boc

Gabriel Sandu a sustinut ca mita din dosarul Microsoft mergea la PDL - Boc neaga (Video)

"Eu nu mi-am gestionat niciodata campania electorala. (...) Nu m-am ocupat niciodata de finantarea campaniei, nici la prezidentiale, nici la primarie. Un candidat nu se poate ocupa de finantarea campaniei. In 2004 am facut campania in sediul PD. In 2009, fiind presedinte, am avut un alt sediu in oras.

(...) Nu trebuie sa facem emisiunea cu acuzatii intr-o parte si catusele in alta, pentru ca, daca va trebui sa raspund, cu siguranta ma vor chema procurorii", a declarat Traian Basescu.

De asemenea, acesta a subliniat ca pentru coruptie "nu trebuie sa existe imunitate in nicio tara" si ca "trebuie sa existe un tratament egal - dl Voiculescu a stat 10 ani si a tocat Justitia cu televiziunile".

Solutia anticoruptie: finantarea campaniilor partidelor parlamentare din bugetul de stat

"Nu vom scapa de coruptie pana nu vom face finantarea partidelor transparenta. Campaniile pentru partidele parlamentare trebuie finantate in campania electorala din bugetul de stat", a explicat fostul presedinte, adaugand ca astfel "ar fi mai ieftin pentru romani".

Acesta a mentionat ca, in cazul candidatilor la presedintie Klaus Iohannis si Victor Ponta, campaniile electorale "au costat 15-20 de milioane de euro".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Traian Basescu justitie, #Basescu finantare campanie electorala, #Basescu politicieni justitie, #basescu finantare partide, #finantare partide campanie electorala , #presedinte