Basescu, despre Macovei: N-o sustin la prezidentiale, a fost necinstita cu mine

Marti, 05 August 2014, ora 18:42
5244 citiri
Basescu, despre Macovei: N-o sustin la prezidentiale, a fost necinstita cu mine
Foto: Arhiva

Presedintele Traian Basescu este de parere ca un candidat independent nu poate castiga alegerile prezidentiale in Romania, vorbind in acest sens despre Monica Macovei, despre care a spus ca nu o sustine, pentru ca a fost "necinstita" cu el.

"Nu cred ca in Romania cineva poate sa iasa presedinte al Romaniei ca independent. Nu pot sa o sprijin, desi ar avea toate datele sa fie un candidat bun", a spus seful statului despre Monica Macovei, marti, la Evenimentul Zilei Live.

Presedintele a adaugat ca nu i se pare corect ca europarlamentarul PDL "sa continue procesul de rupere si de redistribuire a voturilor" dreptei la alegerile prezidentiale.

Macovei nu renunta la candidatura: Mai sper in inteligenta unor oameni din partid (Video)

Intrebat daca o sustine pe Monica Macovei la alegerile prezidentiale, Traian Basescu a amintit despre negocierile numirilor procurorilor sefi cu premierul Victor Ponta, in urma carora Daniel Morar nu a fost numit sef la DNA.

"Nu (o sustin - n.red.), a fost necinstita cu mine. Monica Macovei stia ca nu pot, stia ca trebuie sa cedez undeva, stiind ca nu pot sa il numesc si pe Morar procuror general si sa pot mentine un om vertical la DNA.

Trebuia sa cedez DNA in negocierile cu Ponta si am fi avut o propunere - ce mi-a propus doamna Pivniceru, si am fi avut un baiet bun cu care ne-am fi inteles tati", a spus seful statului.

Macovei explica de ce ar vrea sa candideze la prezidentiale (Video)

Acesta a mentionat ca nu s-a impacat cu Monica Macovei, pentru ca aceasta spunea cum "l-a tradat" presedintele pe Daniel Morar: "Asta intra la lipsa de caracter. Nu poti sa fii atat de demagog incat sa ma acuzi de ceva ce tu stii ca e scris de un ministru al Justitiei".

"Nu i-am facut Monicai Macovei ce mi-a facut ea. Eu eram cu spatele la zid dupa alegeri", a spus Traian Basescu, adaugand ca "Justitia a fost salvata de magistrati, nu de Macovei".

Blaga: Boc a jucat la doua capete, Macovei nu poate candida cu sustinerea noastra

Monica Macovei, care si-a anuntat in urma cu cateva saptamani intentia de a candida la alegerile prezidentiale, urmeaza sa-si anunte oficial candidatura ca independent pentru Palatul Cotroceni, dupa ce initial socilitase sa fie inclusa in cercetarea interna a PDL, cerere cu care insa partidul nu a fost de acord.

#Traian Basescu Monica Macovei, #Macovei candidat independent, #Basescu Macovei candidat prezidentiale , #presedinte