Basescu, despre mandatul de primar: Am vrut sa distrug sistemul mafiot - multi imi doreau capul

Marti, 29 Ianuarie 2013, ora 23:48
7299 citiri
Basescu, despre mandatul de primar: Am vrut sa distrug sistemul mafiot - multi imi doreau capul
Foto: Ziare.com

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, la Lima, ca mandatul de primar al Capitalei a fost cel mai greu mandat al sau, unul in care s-a luptat cu "sistemul mafiot" ce acaparase centrul Bucurestiului, dar si cu unii consilieri municipali, ce "ii doreau capul".

"Am vrut sa distrug sistemul mafiot care se instalase. Si presa romana stie ca nu exagerez cu nimic.

Am daramat peste 40.000 de magazine ilegale, care erau destinate contrabandei de toate tipurile: alcool, tigari, camasi, nimic fiscalizat", a declarat Traian Basescu, in cadrul unei intalniri cu primarul orasului Lima, capitala statului Peru, unde se afla intr-o vizita oficiala.

Basescu a tinut sa precizeze si ca a avut probleme cu modernizarea centrului vechi al Capitalei, transmite corespondentul special Ziare.com la Lima.

Traian Basescu: Romania va semna un parteneriat strategic cu Peru (Galerie foto)

"Am avut probleme cu modernizarea orasului istoric. Erau cladiri foarte vechi, in care foarte multi oameni locuiau ilegal si care nici in visele lor cele mai urate nu-si imaginau ca acea zona va fi pusa sub controlul Primariei. Acolo se facea nu doar cazare ilegala, ci se facea si prostitutie.

Am obtinut un credit si am lansat proiectul modernizarii Centrului Istoric. Sigur ca tot sistemul mafiot creat in acea zona era impotriva primarului si ii dorea capul si la fel si multi dintre consilieri.

A trebuit sa construim un celebru pasaj, care sa ajute traficul in zona centrala a orasului. Pentru asta trebuiau demolate niste constructii vechi, in care de asemenea se locuia ilegal. Sigur ca am simtit si mania celor care locuiau ilegal, dar si mania consilierilor, care nu doreau sa se construiasca acest pasaj", a precizat seful statului.

Traian Basescu a mai spus ca este bucuros ca proiectele incepute de el au fost finalizate de cei care i-au urmat la Primarie.

"In sfarsit, au trecut anii, astazi proiectele incepute au fost terminate de cei care mi-au urmat si trebuie sa va spun ca in Bucuresti s-a reusit chiar si reglementarea taximetriei.

Sigur ca a fost o batalie cumplita cu cei care practicau taximetria ilegala, pentru ca interesele celor care gestionau afacerea erau foarte mari, iar in risc era cetateanul care urca in taxi. Astazi este mult mai bine in activitatea de taximetrie in Bucuresti.

Oricat de dura a fost batalia cu politicienii din Consiliu si cu mafiotii din afara Consiliului, cand m-am dus pentru a doua oara in fata electoratului din Bucuresti, el m-a ales", a mai precizat presedintele.

Traian Basescu a primit marti din partea primarului Capitalei peruane, Susana Villaran de la Puente, cheia orasului Lima si i-a fost acordat statutul de vizitator de onoare al orasului.

Presedintele Romaniei a declarat, la finalul discursului sau de la Primaria Limei, ca va reveni oricand cu placere in acest oras.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Traian Basescu primar Bucuresti, #Basescu sistem mafiot, #Basescu Lima Peru , #presedinte