Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Basescu, despre ministrii lui Ponta la Cultura si Buget: In principiu ii resping

Marti, 05 August 2014, ora 17:13
3552 citiri
Basescu, despre ministrii lui Ponta la Cultura si Buget: In principiu ii resping
Foto: B1 Tv

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca va respinge "in principiu" nominalizarile pentru ministrul Culturii si cel delegat pentru Buget, daca acestia nu vor fi retrasi pana miercuri.

"Voi avea o pozitie marti sau miercuri - pentru a-i da premierului un timp in care sa faca alte propuneri. Mai este o varianta: Poate cei doi isi dau seama ca este caciula prea mare pentru portofoliile acestea.

Astept pana maine (miercuri - n.red.). Daca Ponta nu vrea sa inteleaga ca un guvern nu poate sa aiba ministrul Bugetului un domn care s-a ocupat de Casa de Cultura a Studentilor si o doamna care nu intelege bine limba romana, va trebui sa am o reactie maine", a spus Traian Basescu, la o emisiune Evenimentul Zilei Live.

Intrebat daca ii respinge pe cei doi, presedintele a raspuns: "In principiu, da, dar poate acesti oameni nu vor sa fie respinsi si isi retrag ei candidaturile".

Traian Basescu a subliniat ca Victor Ponta nu poate sa numeasca din nou aceleasi propuneri, daca vor fi respinse.

"Putea sa vina dl Victor Ponta, la cata minte are, sa puna pe domnul de la Buget la Cultura si pe doamna de la Cultura la Buget", a mai afirmat seful statului, adaugand ca "e rusinea lui Ponta sa faca astfel de numiri".

Basescu nu vrea ministrii lui Ponta si face glume cu calul biped

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri dupa-amiaza, ca nu este de acord cu propunerile pe care prim-ministrul Victor Ponta le-a facut pentru functiile de ministru al Culturii, respectiv de ministru delegat pentru Buget, precizand insa ca nu a respins aceste nominalizari.

In schimb, seful statului i-a cerut premierului sa faca alte nominalizari, pana marti sau miercuri, aratand care sunt nemultumirile sale legate de fiecare dintre cele doua persoane propuse.

Ponta tine cu dintii de propunerile pentru Cultura si Buget: Nu fac alte nominalizari

In aceeasi zi, premierul Victor Ponta a spus ca isi mentine propunerile pe care le-a facut pentru Ministerul Culturii si pentru Buget, respectiv Rozalia Biro si Claudiu Manda. De asemenea, presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a subliniat ca formatiunea pe care o conduce nu va face o alta nominalizare pentru Cultura.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Traian Basescu propunere ministri, #Basescu respingere ministri, #Basescu propunere Cultura, #Basescu propunere Buget, #Basescu propuneri Cultura Buget , #presedinte