Basescu, despre ministrul Finantelor: Nu vreau sa spun ca a fost o abordare tampa dar...

Autor: Ana Ilie
Joi, 18 Septembrie 2014, ora 20:18
3851 citiri
Basescu, despre ministrul Finantelor: Nu vreau sa spun ca a fost o abordare tampa dar...

Presedintele Traian Basescu si-a exprimat indignarea, joi, fata de declaratia ministrului de Finante, Ioana Petrescu, care a sustinut, in Parlament, ca nu este treaba Guvernului sa creeze locuri de munca.

"N-am crezut ca in Romania in 2014 o sa aud un ministru care spune ca nu e treaba Guvernului crearea locurilor de munca, in conditiile in care Guvernul trebuie sa coordoneze fondurile de coeziune. Daca nu aveam bani din exterior, bani gratis de la UE, as fi spus ca Guvernul nu are resurse", a spus Basescu, intr-o declaratie de presa tinuta la Palatul Cotroceni.

Acesta a continuat aratand ca Guvernul traieste intr-o lume, paralela daca isi imagineaza ca nu e treaba sa sa creeze locuri de munca. "Am asistat, nu vreau sa folosesc un cuvant dur... abordare tampa..., cand tu ai obligatia sa derulezi programele cu fonduri europene, sa iesi in Parlament sa spui ca nu ai obligatia sa creeezi locuri de munca, e un guvern care traieste intr-o alta lume", a afirmat Basescu.

Basescu a aratat ca locurile de munca sunt o preocupare a tuturor guvernelor europene, care incearca sa-si reduca astfel deficitele. "Prima minciuna a Guvernului este ca nu e treaba Guvernului sa creeze locuri de munca. Mai ales in situatii dificile, cand economia nu este intr-o crestere naturala, singura solutie este interventia statului pentru creare de locuri de munca.

Sunt discutiile care sunt in Consiliul European si toti sefii de stat si guvern cauta solutii in vederea crearii de locuri de munca si reducerii somajului", a spus presedintele.

El a aratat ca interventia guvernamentala este obligatorie, "iar sustinerea faptului ca nu e treaba Guvernului arata ca Guvernul nu intelege ce are de facut. Aceasta afirmatie vine pe fondul realitatii ca in primele sapte luni investitiile straine au scazut, arata ca avem un guvern incompetent. Incompetenta este cu atat mai grava sa faci o asemenea afirmatie cand resursele le ai pe masa".

Resursele la care a facut referire Basescu sunt fondurile de coeziune alocate de UE Romaniei, din care doar in 2015 mai sunt de cheltuit 12 miliarde de euro. "Poate doamnei Petrescu ii pica ochii pe un asemenea tabel si isi da seama ca a crea locuri de munca este o treaba a Guvernului impreuna cu administratiile locale (...) De ce-ati mai promis ca veti crea un milion de locuri de munca?".

"Preocuparea acestui guvern pentru a crea locuri de munca este zero. Romania nu va iesi din dificultate, pana nu se va face prioritate zero din crearea de locuri de munca", a mai spus Basescu.

Ioana Petrescu: Nu e treaba Guvernului sa creeze locuri de munca (Video)

Ministrul Finantelor, Ioana Petrescu, a declarat, in plenul Camerei, la dezbaterea motiunii simple a ACL, ca nu crede ca este treaba Guvernului sa creeze locuri de munca, ea apreciind ca treaba Executivului e sa creeze un cadru stimulativ, un mediu de afaceri propice pentru crearea de locuri de munca.

"Eu nu cred ca este treaba Guvernului sa creeze locuri de munca. Eu cred ca treaba noastra este sa cream un cadru stimulativ, un mediu de afaceri propice pentru crearea de locuri de munca si incurajarea ocuparii in mediul privat. Iar Guvernul din care fac parte face exact acest lucru", a spus Ioana Petrescu, in plenul Camerei, unde a avut loc dezbaterea motiunii simple a ACL intitulata "Ministerul MTO-minciuna, taxare, oprirea economiei".

Ea a aratat ca scutirea pe profitul reinvestit si reducerea CAS vor avea un efect benefic asupra cresterii locurilor de munca.

Citeste si:
Onestitatea: accelerație și frână la români
Onestitatea: accelerație și frână la români
O lege care să permită doar "Oameni noi în politică" este puternic motivantă pentru cei tineri sau cei care s-au ținut departe de politică, mai "revoluționari": dezastrul în care se zbat...
Momentul în care unul dintre delegați, surprins că și-a fotografiat buletinul de vot, șterge poza VIDEO
Momentul în care unul dintre delegați, surprins că și-a fotografiat buletinul de vot, șterge poza VIDEO
Unul dintre cei aproape 5.000 de delegați la Congresul PNL de la Romexpo a fost surprins de ceilalți colegi că și-a fotografiat buletinul de vot cu telefonul mobil. Când a fost pus să...
Sursa: Ziare.com