Basescu, despre "penibilii de la Transporturi" si "gogoasa lui Sova"

Joi, 16 Aprilie 2015, ora 10:44
5083 citiri
Basescu, despre "penibilii de la Transporturi" si "gogoasa lui Sova"
Foto: Antena1 (Arhiva)

Fostul presedinte Traian Basescu a iesit din nou la atac, de data aceasta in vizor fiind "galeria de incompetenti" aflati in ultimii ani in fruntea Ministerului Transporturilor.

Postarea poarta titlul "Penibilii de la transporturi - poate subiect la consultari?", ea aparand dupa ce Administratia Prezidentiala a anuntat ca presedintele Klaus Iohannis a invitat luni partidele la consultari pe tema codului electoral si a imunitatii parlamentarilor.

Iohannis cheama iar partidele la consultari - Vezi cand si ce subiecte sunt pe agenda

"Miron Mitrea, Ludovic Orban, Dan Sova, Relu Fenechiu si in sfarsit, ultimul pe lista, adus cu mari sacrificii de la Cluj pentru a completa galeria de incompetenti de la transporturi, Ioan Rus, au vanturat romanilor harti cu mii de kilometri de autostrazi. De fiecare data Comisia Europeana le-a dat cu hartile in cap, etichetandu-i ca fiind incompetenti.

Romania are master-planul pentru constructia de autostrazi adoptat prin OG nr. 16/1999. Guvernele PSD-iste au adaugat la anexa acestei ordonante tot soiul de bazaconii conform intereselor baronimii dar si pe masura incompetentei ministrilor transporturilor care n-au priceput elementarul, ca pot utiliza bani europeni prioritar pentru autostrazi care fac parte din coridoarele pan-europene IV si IX (ca de altfel si la calea ferata) ", a scris pe Facebook Traian Basescu.

Fostul presedinte al Romaniei reaminteste ca pana acum s-a cheltuit "enorm" pentru tot soiul de noi master-planuri si spune ca el le-ar imputa sumele respective ministrilor.

"Pana una alta, domnule Ioan Rus dati in lucru: Pitesti - Rm.Vilcea - Sibiu / Ploiesti - Buzau - Focsani - Albita si Centura Bucuresti - Sud, autostrazi inca neexecutate fata de master-planul din 1999 si pe care trebuie sa le facem. Altfel nu primim bani europeni pentru alte autostrazi.

O sugestie. La anexa OG nr. 16/1999 care defineste prioritatile, adaugati si autostrada Craiova - Pitesti. Cu siguranta aveti argumentul puternic al existentei uzinei Ford si ar putea fi acceptat de CE pentru noul exercitiu bugetar", mai afirma Traian Basescu.

Fostul sef al statului nu l-a uitat nici pe Dan Sova.

"Oare vom avea o ancheta a corpului de control al PM sau a DNA pentru contractul Bechtel, sau ramanem cu gogoasa lui Sova - precum ca s-ar fi pierdut contractul original? ", intreaba retoric Traian Basescu.

Dan Sova, audiat la DNA in cazul disparitiei contractului Bechtel (Video)

C.B.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Basescu ministri Transporturilor, #Basescu Sova contract Bechtel , #presedinte