Basescu, despre "penibilii de la Transporturi" si "gogoasa lui Sova"

Joi, 16 Aprilie 2015, ora 10:44
4949 citiri
Basescu, despre "penibilii de la Transporturi" si "gogoasa lui Sova"
Foto: Antena1 (Arhiva)

Fostul presedinte Traian Basescu a iesit din nou la atac, de data aceasta in vizor fiind "galeria de incompetenti" aflati in ultimii ani in fruntea Ministerului Transporturilor.

Postarea poarta titlul "Penibilii de la transporturi - poate subiect la consultari?", ea aparand dupa ce Administratia Prezidentiala a anuntat ca presedintele Klaus Iohannis a invitat luni partidele la consultari pe tema codului electoral si a imunitatii parlamentarilor.

Iohannis cheama iar partidele la consultari - Vezi cand si ce subiecte sunt pe agenda

"Miron Mitrea, Ludovic Orban, Dan Sova, Relu Fenechiu si in sfarsit, ultimul pe lista, adus cu mari sacrificii de la Cluj pentru a completa galeria de incompetenti de la transporturi, Ioan Rus, au vanturat romanilor harti cu mii de kilometri de autostrazi. De fiecare data Comisia Europeana le-a dat cu hartile in cap, etichetandu-i ca fiind incompetenti.

Romania are master-planul pentru constructia de autostrazi adoptat prin OG nr. 16/1999. Guvernele PSD-iste au adaugat la anexa acestei ordonante tot soiul de bazaconii conform intereselor baronimii dar si pe masura incompetentei ministrilor transporturilor care n-au priceput elementarul, ca pot utiliza bani europeni prioritar pentru autostrazi care fac parte din coridoarele pan-europene IV si IX (ca de altfel si la calea ferata) ", a scris pe Facebook Traian Basescu.

Fostul presedinte al Romaniei reaminteste ca pana acum s-a cheltuit "enorm" pentru tot soiul de noi master-planuri si spune ca el le-ar imputa sumele respective ministrilor.

"Pana una alta, domnule Ioan Rus dati in lucru: Pitesti - Rm.Vilcea - Sibiu / Ploiesti - Buzau - Focsani - Albita si Centura Bucuresti - Sud, autostrazi inca neexecutate fata de master-planul din 1999 si pe care trebuie sa le facem. Altfel nu primim bani europeni pentru alte autostrazi.

O sugestie. La anexa OG nr. 16/1999 care defineste prioritatile, adaugati si autostrada Craiova - Pitesti. Cu siguranta aveti argumentul puternic al existentei uzinei Ford si ar putea fi acceptat de CE pentru noul exercitiu bugetar", mai afirma Traian Basescu.

Fostul sef al statului nu l-a uitat nici pe Dan Sova.

"Oare vom avea o ancheta a corpului de control al PM sau a DNA pentru contractul Bechtel, sau ramanem cu gogoasa lui Sova - precum ca s-ar fi pierdut contractul original? ", intreaba retoric Traian Basescu.

Dan Sova, audiat la DNA in cazul disparitiei contractului Bechtel (Video)

C.B.

Citește și:
Fost secretar în Ministerul Transporturilor: Grindeanu ratează un jalon PNRR şi pune în pericol întreg programul de 30 de miliarde de euro
Fost secretar în Ministerul Transporturilor: Grindeanu ratează un jalon PNRR şi pune în pericol întreg programul de 30 de miliarde de euro
Fostul secretar de stat în Ministerul Transporturilor Horaţiu Cosma a acuzat că Sorin Grindeanu a mai ratat un jalon din PNRR care pune în pericol tot programul european în valoare de 30 de...
Lucian Bode a dat din nou în judecată UBB. Ministrul cere anularea hotărârii prin care i s-a analizat teza de doctorat
Lucian Bode a dat din nou în judecată UBB. Ministrul cere anularea hotărârii prin care i s-a analizat teza de doctorat
Secretarul general al PNL, ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode, a deschis un nou proces împotriva Universității ”Babeș-Bolyai” (UBB) la Tribunalul Sălaj. Bode cere anularea...