Basescu, despre "razboiul" cu Rusia din Wikileaks: O mare manipulare

Miercuri, 21 Septembrie 2011, ora 22:43
1498 citiri
Basescu, despre "razboiul" cu Rusia din Wikileaks: O mare manipulare
Foto: TVR

Presedintele Traian Basescu i-a acuzat miercuri, la TVR, pe "asa-zisii" analisti care au manipulat marti opinia publica prezentand o telegrama Wikileaks in care el ar fi vorbit despre un posibil razboi cu Rusia declansat pe teritoriul Transnistriei.

"Nu stiu daca este o telegrama reala sau nu, stiu ca ieri s-a facut o mare manipulare, eu am telegrama in forma in care a fost", a tinut sa puncteze din start presedintele.

Acesta a continuat acuzandu-i de lipsa de deontologie pe cei care "au fost necistiti" prezentand un document al SUA in care erau exprimate, in mod real sau nu, opiniile fostului ambasador american Nicolas Taubman, ca fiind opiniile sale.

Basescu, la TVR: Cel mai mare risc este sa ai o tara care nu se poate apara - Live text

"Au fost necistiti: daca documentul este al SUA, el prezinta pozitii pe care eu le-am avut frecvent, nu este niciun secret. Cautati declaratiile mele publice, nu in telegrame. Daca este o redare a ambasadei, dar nu am aceasta certitudine, este a pozitiilor mele publice din perioada imediat urmatoare invaziei Georgiei.

Discutia cu senatorul american a avut loc in prezenta ambasadorului. Necinstit a fost ca acele afirmatii nu imi erau atribuite, erau concluziile ambasadorului Taubman. Foarte urat din partea analistilor este ca sunt comentarii unde se vorbeste de un eventual conflict cu Rusia. Nu este comentariul meu, ci ale ambasadorului", a tinut sa explice Traian Basescu.

Basescu, despre WikiLeaks: Romania avea cateva baterii de prastii cu raza lunga in 2008 (Video)

"Eu am vorbit despre asta, am fost foarte clar, spunand ca Romania va fi intr-o situatie extrem de dificila daca se intampla ce a fost in Georgia. In Moldova sunt milioane de romani, (...)dar am subliniat ca nu vom pune aliatii intr-o situatie de criza", a mai adaugat seful statului.

Traian Basescu a dezvaluit ca, facand acele declaratii si purtand acele discutii cu oficialii americani si europeni, a dorit de fapt sa "testeze" daca SUA, UE, raman "la fel de pasive ca fata de Georgia si in situatia in care s-ar intampla la fel si in Transnistria".

Intrebat de moderatorul emisiunii daca a primit un raspuns, Traian Basescu a zambit satisfacut: "Da, avem scut antiracheta".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Basescu wikileaks razboi Rusia, #Basescu wikileaks Transnistria , #presedinte