Basescu, despre retinerea lui Oprescu: Mi se parea imposibil, nu am avut nicio sesizare legata de el in 10 ani (Video)

Duminica, 06 Septembrie 2015, ora 20:00
12305 citiri
Basescu, despre retinerea lui Oprescu: Mi se parea imposibil, nu am avut nicio sesizare legata de el in 10 ani (Video)
Foto: B1 TV

Fostul presedinte Traian Basescu a vorbit, duminica seara, despre dosarul de coruptie al lui Sorin Oprescu, retinut sambata noaptea dupa ce a fost prins in flagrant luand mita 25.000 de euro.

Traian Basescu a marturisit, intr-o emisiune la B1 TV, ca i se parea imposibil ca Sorin Oprescu si Andrei Chiliman, primarul suspendat al Sectorului 1 cercetat la randul sau pentru luare de mita, sa comita astfel de fapte.

Totusi, fostul sef de stat sustine ca Oprescu nu mai are nicio sansa in fata instantei decat sa mearga "in beci", avand in vedere ca anchetatorii l-au prins in flagrant.

Sorin Oprescu, retinut pentru luare de mita - LIVE

"Nu e ceva de care si-a adus aminte unul care avea catusele in fata, s-a produs flagrantul, ceea ce nu lasa drept de replica si nici de explicatie (...). Sunt doi oameni pentru care as fi spus ca este imposibil, Oprescu si Chiliman.

Mi se parea ca Oprescu este un om atat de relaxat si fara probleme de viata, e profesor universitar, e chirurg, nu stiu, avea asa o imagine. (...) Daca flagrantul a existat, Oprescu nu are nicio alta sansa in fara judecatorului decat sa mearga in beci. Parea foarte demn Oprescu, prin natura meseriei, prin prestigiul profesional. E greu de explicat", a punctat Traian Basescu.

Fostul sef de stat a mentionat ca, in zece ani la Palatul Cotroceni, nu-si aduce aminte "sa fi primit o singura sesizare legata de ilegalitati comise de Oprescu".

Oprescu, declaratii uluitoare despre spaga si DNA, cu putin timp inainte sa fie retinut: Nu-mi miroase a bine (Video)

Basescu a dezvaluit ca, de regula, cand primea astfel de sesizari, punea mana pe telefon si il suna pe primarul sau ministrul respectiv, spunandu-i ca are probleme. Daca nu avea o relatie atat de apropiata incat sa il sune, Basescu ii dadea un semnal public, dupa cum a mentionat acesta la postul TV.

"Iar Oprescu nu-i tipul de politician peste care sa treci usor cu vedere", a subliniat Basescu.

Totusi, fostul presedinte a punctat ca denuntatorul care "si-a adus aminte ca a dat un milion de euro in trei ani" nu este o persoana credibila si ar trebui investigat amanuntit de DNA si pedepsit.

Traian Basescu a criticat din nou faptul ca, in Romania, scapi nepedepsit daca depui denunturi impotriva unei persoane, adaugand ca inclusiv institutiile europene au tras un semnal de alarma in acest sens.

Comentariile lui Traian Basescu vin in contextual in care primarul Capitalei a fost prins in flagrant luand mita 25.000 de euro, in noaptea de sambata spre duminica si a fost retinut pentru 24 de ore de catre procurorii DNA.

Potrivit anchetatorilor, edilul ar fi pretins 10% din valoarea sumelor, pentru a acorda firmelor contracte cu institutii din subordinea primariei.

Sorin Oprescu este prezentat duminica, incepand cu ora 19:00, in fata unei instante de la Tribunalul Bucuresti si risca sa fie arestat preventiv pentru 30 de zile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Basescu Oprescu, #Basescu Oprescu mita, #Basescu Oprescu DNA, #Basescu Oprescu retinut , #presedinte