Basescu, despre revizuirea Constitutiei: La fel de bine puteau sa o faca si traficantii de etnobotanice (Video)

Luni, 17 Februarie 2014, ora 14:43
2805 citiri
Basescu, despre revizuirea Constitutiei: La fel de bine puteau sa o faca si traficantii de etnobotanice (Video)
Foto: B1 Tv

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca modificarile la articolele Constitutiei "puteau sa le scrie si niste baieti care stau in Piata Chibrit si fac trafic de etnobotanice", dupa ce CCR a transmis, duminica, faptul ca 26 de articole sunt neconstitutionale.

La observatia ca CCR a gasit 26 de articole din proiectul de modificare a viitoarei Legii fundamentale care nu sunt de acord cu Constitutia, seful statului a explicat: "Am aici minuta CCR, aceasta nu este inca hotararea Curtii. Ea trebuie elaborata, pentru ca toate aceste puncte de vedere trebuie explicate intr-o hotarare a Curtii".

"Nu sunt 26, sunt 85 de recomandari facute de Curte. 85 trebuie refacute. E lipsa de profesionalism. Au fost neprofesionisti in Comisia de revizuire a Constitutiei. Nu poti sa ai 85 de articole cu necorelari, 29 care trebuiesc recolerate, nu sunt in limbaj constitutional.

Adica la fel de bine puteau sa le scrie si niste baieti care stau in Piata Chibrit si fac trafic de etnobotanice. Alte 15 trebuie eliminate din diverse motive. Deci un profund neprofesionalism. Asta arata de ce avem in Parlament actiuni impotriva legii", a spus Basescu, invitat in emisiunea "Evenimentul Zilei Tv", la B1 Tv.

Basescu ameninta: Ziua in care ii fac plangere penala lui Ponta nu e departe

Acesta considera ca tentativa de revizuire a Constitutiei poate fi catalogata de pe acum drept un esec, afirmand ca USL nu va putea sa isi atinga obiectivele in privinta modificarii Legii fundamentale. De asemenea, a spus despre Crin Antonescu si Victor Ponta ca sunt amandoi "toxici pentru Romania".

Referitor la articolul din Constitutie privind nominalizarea premierului, seful statului a precizat: "Ganditi-va un PSD care ar lua 35 la suta, deci ne-ar trimite in alegeri anticipate. Ori asta e obligatia presedintelui, sa incredinteze mandatul unui politician care poate strange 51 la suta"'

CCR: Articolul privind desemnarea premierului, neconstitutional - surse

Traian Basescu a mentionat ca pe minuta CCR scrie "definitiva si general obligatorie", astfel ca rolul Curtii nu este doar consultativ.

"Dupa ce se fac modificarile, care sunt obligatoriu sa fie facute, Curtea se autosesizeaza. Este obligata sa se autosesizeze pe forma finala. (...) Este esecul USL. Antonescu nu are pregatirea necesara sa fie seful unei comisii de revizuire a Constitutiei. Este un amator din acest punct de vedere", a spus presedintele.

Modificarea Constitutiei: Judecatorii CCR au respins 26 de articole si alineate (Video)

Judecatorii Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR) au decis ca 26 dintre articolele si alineatele proiectului de revizuire a Legii fundamentale sunt neconstitutionale, a declarat duminica presedintele Curtii, Augustin Zegrean.

Potrivit acestuia, propunerea judecatorilor Curtii este, pentru unele din acestea, eliminarea din corpul proiectului, in timp ce pentru alte articole din propunerea de revizuire recomandarea este de reformulare a textelor pentru o mai buna punere in acord cu celelalte articole constitutionale.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Traian Basescu lipsa profesionalism Constitutie, #Basescu traficanti etnobotanice modificare Constitutie, #Basescu CCR modificare Constitutie , #presedinte