Basescu, despre scandalul Bercea: Liderii europeni au incredere in mine, cred ca sunt artizanul Justitiei

Vineri, 27 Iunie 2014, ora 19:35
6973 citiri
Basescu, despre scandalul Bercea: Liderii europeni au incredere in mine, cred ca sunt artizanul Justitiei
Foto: Facebook/ Alaturi de Presedintele Nostru

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, dupa summit-ul Consiliului European, ca liderii europeni au incredere in el in contextul scandalului Bercea Mondialu, adaugand ca unii il considera chiar artizanul Justitiei in Romania.

Seful statului a spus ca "lumea a ras" auzind ca ar fi izolat la Consiliul European, din cauza scandalului in care este implicat fratele sau, Mircea Basescu, si dupa semnarea, in Parlament, a declaratiei privind demisia sa de onoare.

"Lumea rade, ce nu tin cont oamenii astia e ca ei (liderii europeni - n.red.) ma stiu de 10 ani. Liderii europeni au incredere in mine. Unii cred ca sunt artizanul Justitiei din Romania", a precizat presedintele.

Parlamentul a votat pentru demisia lui Basescu: Boicot, biletele roz si "USL traieste!"

Acesta a mentionat ca lucrurile s-au clarificat in momentul in care liderii europeni au aflat ca partidele care au semnat declaratia parlamentara privind demisia sa sunt aceleasi care au provocat suspendarea din functie, in anul 2012: "Au inteles si obiectivul".

"Un Parlament care prejudeca si acuza inainte sa judece Justitia este un Parlament care are o problema, din punct de vedere democratic", a mai afirmat Traian Basescu.

Ponta: Basescu intruchipeaza problemele Romaniei - coruptia si rromii

Prim-ministrul Victor Ponta l-a reclamat pe Traian Basescu la Curtea Constitutionala, marti, semnaland un conflict institutional din cauza ca seful statului urma sa reprezinte Romania la Consiliul European.

"Din pacate, Romania are o pozitie foarte slaba, nominalizarea viitorului comisar european o face Guvernul, dar eu nu pot sa particip si oficial (...) Presedintele Romaniei, joi, cand va merge la Bruxelles, nu il intreaba nimeni nimic, ca nu il considera nimeni un partener.

Viitoarea Comisie Europeana isi incepe activitatea in noiembrie, cand dansul isi termina mandatul. (...) Toti liderii europeni stiu in ce situatie politica se afla presedintele tarii. Imi pare rau ca orgoliul il impiedica sa se gandeasca la ce e mai bine pentru tara", a spus Ponta, luni.

Ponta il reclama iar pe Basescu la CCR

Premierul a continuat si miercuri declaratiile referitoare la prezenta presedintelui Traian Basescu la Consiliul European: "Ceilalti 27 de prim-ministri care participa la Consiliul European stiu ca Romania a fost acuzata de doua probleme, coruptia si rromii; acum Basescu le intruchipeaza pe amandoua - coruptia relationata cu clanuri de crima organizata ale rromilor. Cum va imaginati ca va fi ascultat?".

Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#Traian Basescu scandal Bercea, #Basescu Consiliul European , #presedinte
Comentarii
Poza GasProm
GasProm
rank 3
"... cred ca sunt artizanul Justitiei"
Poza PSD.Erie
PSD.Erie
rank 5
Toarasi, acuma sa fim cistiti, si dom doctor Victor Ponta ie ARTIZAN