Basescu, despre suspendare: Se poate ataca la CCR (Video)

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 17 Septembrie 2014, ora 22:09
3942 citiri
Basescu, despre suspendare: Se poate ataca la CCR (Video)

Presedintele Traian Basescu a afirmat, miercuri seara, ca incercarea lui Calin Popescu Tariceanu de a-l suspenda pentru a treia oara este atacabila la Curtea Constitutionala si ca nici nu tine cont de interesul national, nici nu aduce vreun castig partidelor politice.

"Sunt doua optiuni. Una e sa tii cont de interesul national, cu situatia pe care o avem, cu Ucraina, Marea Neagra, Statul Islamic, care este aproape de noi, situatia din Afganistan, procesul care a inceput azi, in noaptea asta seful statului major a plecat pentru o intalnire la NATO ca sa se stabileasca inceperea procedurilor stabilite la Newport. Cine ar putea sa dea mandat unui sef de stat major care pleaca, un presedinte interimar cu ce sef de stat ar putea sa vorbeasca? Avem niste prioritati", a explicat Basescu la Tvr.

In acest context, presedintele a aratat ca Romania poate fi amenintata de inarmarea rusa din Crimeea. "Noi am facut o reevaluare acum in urma declaratiilor oficialilor de la Moscova ca vor creste nivelul de inarmare din Crimeea. Una era dinainte cand aveam Federatia Rusa la 100 de km si alta la 300 de km in Crimeea si te anunta ca se vor inarma...daca sunt rachete cu raza medie de actiune...".

In al doilea rand, a spus Basescu, suspendarea trebuie privita din punctul de vedere al interesului politic. "Nu-mi dau seama cat de castigate ar fi partidele de stanga, cum e cel al domnului Tariceanu... ei sunt de centru-stanga, liberalii in toata Europa".

Seful statului a mai aratat si ca suspendarea din 2014 este diferita de cea din 2012 prin aceea ca poate fi atacata. "Daca la suspendarea din 2012 nu a putut fi atacata hotararea paralmentara la Curtea Constitutionala, acum poate fi atacata. S-ar putea sa nu se treaca la campanie".

Basescu a incheiat subiectul cu un exemplu din Franta: "Uitati-va la Franta, Hollande a ajuns la 13%. Daca ar avea in Parlament un Ponta, Antonescu si Iohannis l-ar suspenda, dar nu indrazneste nimeni (...) Daca parlamentarii francezi ar avea minte cat are Calin Popescu Anton Constantin Tariceanu inima zburdalnica l-ar suspenda, dar acolo sunt oameni care respecta institutiile. Cand ma uit la el ca arata ca un pensionar si il duce capul la suspendari nu imi vine sa cred".

Citește și:
Marcel Ciolacu, pe aceeași pagină cu BOR pe tema Religiei la BAC: „Religia aduce cunoaștere. Și Sportul e opțional”
Marcel Ciolacu, pe aceeași pagină cu BOR pe tema Religiei la BAC: „Religia aduce cunoaștere. Și Sportul e opțional”
Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a precizat că progresiştii din România duc o campanie de denigrare împotriva Bisericii Ortodoxe Române (BOR), în contextul propunerii cultelor religioase ca...
Marcel Ciolacu: "USL s-a făcut împotriva cuiva, domnule. Eu nu fac alianţe ca să mă duşmănesc cu cineva"
Marcel Ciolacu: "USL s-a făcut împotriva cuiva, domnule. Eu nu fac alianţe ca să mă duşmănesc cu cineva"
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că nu îşi doreşte un alt USL, vorbind despre coaliţia actuală PSD-PNL şi UDMR. Acesta a reamintit că USL a fost făcut împotriva lui Traian Băsescu,...
#Basescu suspendare Tariceanu, #Basescu Ucraina , #presedinte