Basescu, despre Voiculescu: E lichelism sa se spuna ca ma ocup de dosare politice

Marti, 05 August 2014, ora 18:00
2758 citiri
Basescu, despre Voiculescu: E lichelism sa se spuna ca ma ocup de dosare politice

Presedintele Traian Basescu sustine ca este "lichelism" sa fie acuzat de faptul ca se ocupa de dosarele oamenilor politici.

Intrebat, marti, intr-o emisiune la Evenimentul Zilei, cum i se pare abordarea mediatica fata de cazul lui Dan Voiculescu, seful statului a raspuns: "Presiunea mediatica este in neregula si mai ales anticiparile si toata lumea asteapta o condamnare. Poate fi la fel de bine o achitare. Nu stiu, poate fi orice".

Se apropie verdictul in dosarul ICA - LIVE

"Este o poveste ca Basescu se ocupa cu dosarele oamenilor politici. Este un tip de lichelism, ca oamenii aia stiu clar ca nu am cum sa ma ocup de dosare", a afirmat seful statului.

"Am fost in weekend intr-un hipermarket. Unul nu m-a intrebat de Voiculescu! Presiune publica nu exista, dar presiune mediatica exista", a adaugat Traian Basescu.

Acesta a subliniat insa ca presiunea "lasa urmari" pe judecatori si ca in prezent sunt magistrati "carora trebuie sa le supravegheze statul mediul ca sa fie protejati". Seful statului a precizat si ca il "deranjeaza lichelismul" si ca "e plina politica si presa de oameni care mint".

"Sunt in ultimele 4 luni de mandat si la cata mizerie am indurat de la politicieni si jurnalisti, m-am decis sa spun, nu mai am dece sa menajez pe cineva.

(...) Am vazut prea multe si o sa vorbesc campania asta. Pe unii dintre ei ii voi dezbraca public. Sunt candidati deja anuntati care au lucruri ascunse in CV-ul lor. Cetatenii trebuie sa stie despre candidat tot", a afirmat presedintele.

Traian Basescu a mai afirmat ca au fost persoane "care au vrut neaparat ca propunerile pentru procurori sa fie facute de ministrul Justitiei, in loc de presedinte - doar procurori, nu ii interesau judecatorii".

Citeste si:
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Fostul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în Guvernul Cîţu, Ciprian Teleman a anunţat sâmbătă, 28 mai, că demisionează din USR. Fost președinte al PLUS Ilfov, acesta a...