Basescu discuta cu Boc si unii ministri despre pensiile militarilor

Duminica, 23 Ianuarie 2011, ora 14:05
3660 citiri
Basescu discuta cu Boc si unii ministri despre pensiile militarilor
Foto: Arhiva

Presedintele Traian Basescu va avea duminica, 23 ianuarie, la ora 17:00 o intalnire la Palatul Cotroceni cu premierul Emil Boc si ministrii Gabriel Oprea, Traian Igas si Gheorghe Ialomitianu. De asemenea la intalnire vor participa si sefii SRI si SIE.

Discutiile vor avea ca tema pensiile militarilor.

Basescu, despre recalcularea pensiilor militarilor: Trebuie respectata hotararea ICCJ

Presedintele Traian Basescu a declarat, sambata seara, ca, in cazul recalcularii pensiilor militarilor nu exista alta solutie decat aceea de a respecta decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie, instanta anuntand ca acest demers este ilegal.

Surprins de un reporter al Realitatii TV la Carrefour Orhideea din Capitala, Basescu a raspuns la doua intrebari legate de decizia ICCJ de a suspenda procesul de recalculare a pensiilor militarilor.

"Nu e decat o solutie: sa fie respectata hotararea Inaltei Curti. Nimic in afara hotararii Inaltei Curti nu poate functiona", a spus Basescu.

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis, vineri, ca recalcularea pensiilor militarilor este ilegala, apreciind ca pensia reprezinta un drept patrimonial.

Recalcularea pensiilor militarilor, ilegala - vezi motivarea ICCJ

Astfel, Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins, printr-o decizie irevocabila, recursul Guvernului la o decizie a Curtii de Apel Cluj prin care s-a dispus suspendarea executarii H.G. nr. 735 din 21 iulie 2010 pentru recalcularea pensiilor militare de stat, a pensiilor de stat ale politistilor si ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor.

Acest lucru nu a parut insa sa-i impresioneze pe membrii Guvernului, Executivul anuntand tot vineri, dupa anuntul deciziei ICCJ, ca recalcularea pensiilor va continua, in afara de cele noua persoane care au fost implicate in proces.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#intalnire Basescu Boc Cotroceni, #Traian Basescu presedinte , #presedinte
Comentarii
Poza odiseu
odiseu
rank 5
Vor participa: Boc cel mic si foaaarte destept, Oprea 4 stele-n 4 cizme, tamplarul adventist Igas, Militianu, sefi SRI si SIE. Va participa si seful SPP.