Basescu: Dupa alegerile legislative putem imagina o guvernare puternica minoritara

Miercuri, 11 Iunie 2008, ora 22:13
2671 citiri
Basescu: Dupa alegerile legislative putem imagina o guvernare puternica minoritara

Dupa alegerile legislative din toamna, in cazul in care nu va fi un partid care sa aiba peste 50%, se poate imagina o guvernare puternica minoritara, care sa detina peste 40% in Parlament, a declarat presedintele Traian Basescu.

"Perspectiva imediata, alegerile legislative, va gasi doua partide cu structuri teritoriale foarte puternice si un al treilea care va avea rolul de mediere, daca PD-L nu va obtine 50 de procente. Dar daca a obtinut 31% pe structuri teritoriale foarte slabe in 2004, am sentimentul ca ar putea obtine o victorie politica foarte mare la alegeri. (...)

In cazul in care nu va exista un partid cu 50%, putem imagina si o guvernare puternica minoritara, un partid care prin redistribuire ar atinge peste 40 de procente in Parlament. Ar putea reprezenta o solutie de guvernare puternica. Avem acum o guvernare cu 20%, daramite una cu 40 si ceva de procente prin redistribuire. Nu m-ar ingrijora neaparat sau nu prefigurez, in momentul de fata, o solutie a aliantelor", a declarat seful statului la postul de televiziune iesean Tele M, potrivit NewsIn.

Traian Basescu a adaugat ca rezultatele primului tur al alegerilor locale arata o asezare a scenei politice, tara fiind impartita intre doua mari partide: PD-L si PSD.

"Am vazut tot felul de aprecieri a primului tur. Eu cred ca sunt bune si reflecta o asezare a vietii politicii romanesti. Ca observator al vietii politice romanesti, va spun ca este pentru prima data cand doua partide au o puternica structura teritoriala, in conditiile in care, pana acum, PSD avea monopolul structurilor in administratia locala. In momentul de fata, tara a fost impartita intre doua mari partide, PD-L si PSD, cu un usor avantaj, din punctul de vedere al voturilor, pentru PD-L, dar mai este competitia turului II pentru marile orase", a mai spus seful statului.

Presedintele tarii a acordat interviul postului TV duminica, cu ocazia unei vizite la Iasi, Tele M difuzand inregistrarea in seara zilei de miercuri.

Citește și:
Ciolacu închide discuția despre varianta tandemului cu PNL: ”Vom merge la alegeri separat”
Ciolacu închide discuția despre varianta tandemului cu PNL: ”Vom merge la alegeri separat”
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, la Piteşti, că a înţeles mesajul partenerilor de guvernare cu privire la un eventual tandem pentru următoarele alegeri, în care,...
Obsesia istorică a Kremlinului rostită din nou de un înalt oficial din Moscova: ”Marea Neagră va fi în totalitate a Rusiei” VIDEO
Obsesia istorică a Kremlinului rostită din nou de un înalt oficial din Moscova: ”Marea Neagră va fi în totalitate a Rusiei” VIDEO
Un înalt oficial rus a reluat teza expansionistă a Moscovei vizând controlul în totalitate a Mării Negre, care ar urma să devină un simplu "lac rusesc". Volodimir Saldo, șeful...
#guvernare, #minoritar, #alegeri, #Traian Basescu , #presedinte