Basescu, dupa audiere: Nu am secretizat nici macar o foaie din dosarul rapirii jurnalistilor (Video)

Miercuri, 07 Octombrie 2015, ora 09:41
4386 citiri
Basescu, dupa audiere: Nu am secretizat nici macar o foaie din dosarul rapirii jurnalistilor (Video)
Foto: Digi 24

Fostul presedinte al Romaniei Traian Basescu a declarat, miercuri, dupa audierea in dosarul rapirii jurnalistilor romani in Irak, ca nu a secretizat nimic in acest dosar si ca ar fi in avantajul sau ca acesta sa fie desecretizat.

"Am aratat judecatoarei ca operatiunea a fost desfasurata de serviciile secrete ale Romaniei - SIE, SRI si serviciile armate, la acea vreme noi avand trupe in Irak si cu asta basta.

Am cerut Parchetului daca se va decide redeschiderea dosarului sa ma audieze foarte rapid, ca a trena in spatiul public o astfel de suspiciune este defavorabil inclusiv pentru Romania sa presupui ca un sef de stat si-a luat din banii alocati unei operatiuni", a spus Traian Basescu la iesirea de la audiere.

Fostul sef de stat a precizat ca redeschiderea dosarului reprezinta o palma pe obrazul Parchetului "care poate sa creada intr-o delatiune facuta in luna noiembrie 2009, cand era campanie electorala".

Vorbind despre celelalte dosare ale sale, Basescu a spus ca trebuie sa mearga inainte, precizand ca este un fost presedinte destul de hartuit si ca Parchetul are timp de dosarele sale si nu de cele referitoare la revolutie sau mineriade.

Intrebat despre desecretizarea dosarului rapirii jurnalistilor, Traian Basescu a sustinut ca acest lucru trebuie realizat de cei care l-au secretizat.

"Nu am secretizat nici macar o foaie din dosarul rapirii jurnalistilor. Nu era treaba mea partea operativa. Rolul meu a fost sa pun la cap toate serviciile pentru a colecta informatia si a face ca toate serviciile sa lucreze in aceeasi directie. Dar nu eu am avut dosarul operatiunii, el a avut cap de fila SIE", a punctat acesta.

Basescu a precizat ca ar fi in avantajul sau desecretizarea dosarului, pentru ca ar demonstra ca "e o prostie reclamatia lui Vadim Tudor".

Traian Basescu, audiat in dosarul jurnalistilor rapiti in Irak: E o palma pentru Romania

Traian Basescu a fost audiat, miercuri dimineata, la Judecatoria Sectorului 5, in dosarul rapirii jurnalistilor romani in Irak.

Dosarul a fost deschis dupa ce Corneliu Vadim Tudor, care amurit anul acesta, a depus o plangere penala la Parchetul General in care ii acuza pe Traian Basescu si pe Vasile Blaga ca si-au insusit o parte din rascumpararea platita de statul roman pentru eliberarea celor trei jurnalisti romani rapiti in Irak in anul 2005.

In plangerea penala depusa la Parchet, Vadim Tudor aducea ca argumente afirmatiile facute intr-o carte de fostul procuror DIICOT Ciprian Nastasiu si anume ca din suma platita de statul roman pentru eliberarea jurnalistilor ar fi disparut patru milioane de euro.

Dosarul a fost inregistrat initial la Judecatoria Sectorului 5, care si-a declinat competenta in acest caz pe 28 mai 2015, cauza a ajuns apoi la Inalta Curte de Casatie si Justitie, instanta care a retrimis dosarul la Judecatoria Sectorului 5.

Candideaza la Primaria Capitalei?

Jurnalistii l-au intrebat pe Traian Basescu si despre varianta de a candida pentru functia de primar general al Bucurestiului, dar acesta nu a dorit sa confirme sau sa infirme.

Totusi, el a precizat ca nu s-ar teme de eventualii contracandidati. "V-am lasat eu impresia ca sunt un om caruia sa ii fie frica de ceva? Sunt un om pe care se prabuseau valuri de 16 metri. Am crescut in atmosfera de frica", a punctat fostul sef al statului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Basescu desecretizare dosar jurnalisti, #Basescu jurnalisti rapiti Irak, #Basescu jurnalisti Irak , #presedinte