Basescu: Efectele crizei vor creste in economia romanesca

Joi, 04 Decembrie 2008, ora 17:51

   

Basescu: Efectele crizei vor creste in economia romanesca
Presedintele Traian Basescu a declarat ca unul din obiectivele prioritare in consultarile cu partidele este aflarea viziunii acestora in vederea formarii noului Cabinet, intr-un moment destul de dificil in care se prefigureaza o crestere a efectelor crizei globale in economia romaneasca.

Presedintele a mai subliniat ca sistemul economic actual nu trebuie schimbat, ci imbunatatit.

"In opinia mea, prioritatea zero este legata de interesul national, iar interesul national e un guvern care sa respecte vointa electoratului si sa fie suficient de puternic in asa fel incat sa poata sa treaca legislatia necesara diminuarii efectelor crizei globale asupra Romaniei, asupra locurilor de munca, asupra functionarii economiei si a sistemului bancar", a declarat Traian Basescu.

Acesta a mai adaugat ca apartenenta la un partid nu este atat de importanta in a deveni membru al Guvernului. Totodata a precizat ca "intr-o perioada in care economia nu mai creste singura, trebuie sa o ajutam sa nu scada excesiv".

Declaratiile partidelor, potrivit Presedintelui Romaniei, au fost legate de doctrina dar in anul 2009, "viata si realitatile ne vor obliga sa asiguram o guvernare bazata pe prioritati, in primul rand".

"Chit ca pornim de la refacerea bugetului de stat, care trebuie sa tina cont de constrangeri, de imprumuturile pe care le avem, de obiectivul de a asigura evolutia catre intrarea in zona euro in 2014, de imperativul de a asigura un deficit bugetar care sa fie cat mai mic pentru ca finantarea deficitului a devenit mult mai scumpa decat in 2008", a completat Traian Basescu.

Acesta nu a ocolit in discursul sau nici dificultatile bugetului de stat in conditiile in care pe viitor vom beneficia de scumpirea finantarilor deficitului si reducerea cresterii economice.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 691 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor