Basescu este de acord cu autonomia in Covasna, dar si in ... Constanta

Duminica, 24 Februarie 2008, ora 17:01
4188 citiri
Basescu este de acord cu autonomia in Covasna, dar si in ... Constanta

Aflat in vizita de "recreere" in judetul Covasna, unde s-a intalnit deja cu reprezentantii organizatiilor civile dar si cu lideri politici, presedintele Traian Basescu a glumit pe tema autonomiei judetelor Harghita si Covasna, afirmand ca este de acord cu aceasta. "Sunt un suporter al autonomiei, cu conditia ca aceasta sa fie egala cu autonomia din Calarasi, Bihor sau Constanta".

Seful statului a subliniat ca statul roman este un stat unitar, de aceea "nivelul de autonomie trebuie sa fie unitar, in toata tara". Traian Basescu a remarcat ca este foarte cunoscut faptul ca el sustine deblocarea proceselor de descentralizare si a celor de crestere a autonomiei locale. "Este contraproductiv sa ne incapatanam sa mentinem centralizata decizia legata de scoli, de conducerile spitalelor, sa nu facem politiile la dispozitia administratiilor locale", a spus seful statului.

Potrivit acestuia, mentinerea acestor sisteme la nivel centralizat, la nivelul ministerelor, nu face decat sa creeze ministrilor impresia ca au putere discretionara si ca puterea se masoara in cati directori poti sa schimbi, in loc sa se gandeasca la binefacere pentru comunitati si sa lase ca in baza deciziilor comunitatii sa se numeasca un director de spital sau de scoala.

Seful statului a facut aceste declaratii dupa intalnirea avuta la vila de protocol din statiunea Covasna cu reprezentantii autoritatilor locale si judetene din judetele Covasna si Harghita.