Basescu: Este preferabil sa guvernezi cu liberalii decat cu PSD

Autor: Ana Ilie
Marti, 02 August 2011, ora 21:03
2448 citiri
Basescu: Este preferabil sa guvernezi cu liberalii decat cu PSD

Presedintele Traian Basescu a abordat marti seara chestiunea unei eventuale aliante electorale a PDL-ului cu PNL, dar si zvonurile privind comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare.

"Am mai coabitat cu Guvernul Tariceanu, sigur ca nu mi-ar conveni situatia, dar electoratul va decide", insa in ceea ce priveste o candidatura USL, membrii acesteia "sa fie atenti ca in Constitutia Romaniei se vorbeste de partidul care obtine 51% si nu de alianta. Daca fuzioneza PNL cu PSD e altceva. Ca alianta, au o mare problema", a subliniat Basescu intr-un interviu la B1Tv.

Pentru Basescu, o guvernare impreuna cu liberalii ar fi de preferat unei cu PSD. "Vreau sa stiti ca, in Europa, liberalii sunt de centru-stanga. Oricum, este preferabil sa guvernezi cu liberalii decat cu PSD. PSD este un partid anacronic, care are un lider care pare tanar, dar este imatur".

In schimb, spune Basescu, "nimeni nu se indoieste ca Patriciu a fost un liberal, dar e un liberal pragmatic daca a putut sa ia Petromidia de la Nastase. Nu vad de ce ar fi respinse contributiile liberale la o guvernare de dreapta".

"Daca ma intreaba cineva ce tip de alianta as vedea benefica pentru Romania, as spune PDL si PNL si UDMR", a incheiat Basescu acest subiect.

In ceea ce priveste zvonurile privind o eventuala comasare a alegerilor locale cu cele parlamentare, Basescu a explicat ca nu a primit nicio propunere de la partide, in acest sens.

"Deocamdata nu am o asemenea propunere de la partide si nici nu as avea ce face, dar, tehnic, alegerile parlamentare nu pot fi modificate, ele au o marja de trei luni, mandatul este expres de patru ani, se poate face prin legea administratiei locale sa se mute alegerile locale o data cu paralmentarele; nu este o solutie luata in calcul, nici n-a fost ridicata de cineva".

Citeste si:
Cum a fost înlocuit pe tăcute Tudorel Toader în Comisia de la Veneția. Cine îi va lua locul
Cum a fost înlocuit pe tăcute Tudorel Toader în Comisia de la Veneția. Cine îi va lua locul
Fostul ministru al Justiției Tudorel Toader a fost înlocuit din poziția de reprezentant al României în Comisia de la Veneția după ce mandatul său nu a mai fost prelungit. Mandatul lui...
8 candidați se vor bate pentru șefia USR. Cine i-ar putea lua locul lui Cătălin Drulă după alegerile din iulie
8 candidați se vor bate pentru șefia USR. Cine i-ar putea lua locul lui Cătălin Drulă după alegerile din iulie
USR a informat că opt membri ai formaţiunii s-au înscris în cursa internă pentru şefia partidului. Alegerile vor avea loc la începutul lunii iulie. Cei opt candidaţi înscrişi în cursa...