Basescu explica telefonul dat lui Chitoiu: I-am cerut sa nu-l schimbe pe Ghetea cu un politruc al lor

Miercuri, 20 Noiembrie 2013, ora 22:11
2373 citiri
Basescu explica telefonul dat lui Chitoiu: I-am cerut sa nu-l schimbe pe Ghetea cu un politruc al lor
Foto: B1 Tv

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri seara, la B1 Tv, ca i-a transmis ministrului de Finante Daniel Chitoiu sa nu il schimbe pe preseditele CEC cu un "politruc" al PNL.

Seful statului a tinut sa sublinieze ca telefonul pe care i l-a dat ministrului de Finante a fost la 40 de zile dupa ce banca acordase imprumutul fiicei sale, Ioana Basescu.

Basescu, prima reactie in scandalul comisiilor: Terenul - achizitionat cinstit, creditul e luat corect. USL face joc politic

Intrebat daca are un dialog cu seful CEC Bank, Traian Basescu a raspuns: "Tot timpul, de 8 ani".

"PSD si-a luat Eximbank si PNL urma sa isi ia in proprie administrare CEC. Am atras atentia: 'Nu il schimbi cu un politruc de al vostru, fie el si provenit din apropierea nasului Rusanu sau finului Chitoiu'.

Discutia era sa nu punem sub semnul intrebarii CEC. Nu am sentimentalisme, daca as fi stiut ca Ghetea nu a facut nimic pentru tara asta, nu as fi facut nimic", a explicat Traian Basescu.

Contractul dintre Ioana Basescu si CEC a fost facut public: Clauzele din spatele imprumutului de un milion de euro

Acesta a precizat ca nu a facut "niciun trafic de influenta", dar si ca, impreuna cu Radu Ghetea si cu Banca Natinonala au pregatit "celebrul acord de la Viena" (semnat in luna martie 2009, de principalale noua banci cu capital strain din Romania - n.red.).

"Este o copilarie sa spui 'Cum si-a permis presedintele sa sune la Chitoiu pentru domnul Ghetea?'. (...) E o minciuna ca m-a sunat Ghetea", a mai spus Traian Basescu, care a adaugat ca nu a vorbit cu seful CEC Bank despre creditul luat de Ioana Basescu.

"Nu mi-as fi permis niciodata ilegalitati in achizitionara unui teren. USL face joc politic. Marea majoritatea a oamenilor care lucreaza in agricultura se finanteaza din banii de la CEC", a mai spus presedintele.

Chitoiu, acuzatii grave: Basescu mi-a cerut sa nu-l schimb pe presedintele CEC (Video)

Pe 13 noiembie, ministrul de Finante, Daniel Chitoiu, a declarat ca a fost sunat de presedintele Basescu, seful statului cerandu-i "un favor": "M-a sunat in urma cu doua-trei saptamani, m-a rugat sa il mentin in functie pe presedintele CEC Bank, Radu Ghetea".

In replica, presedintele Traian Basescu a avut, in aceeasi zi, o reactie dura la adresa lui Victor Ponta, dupa anuntul infiintarii unei comisii parlamentare care sa ancheteze modul in care Ioana Basescu a achizitionat respectivele terenuri in comuna Nana, din judetul Calarasi. De asemenea, Administratia Prezidentiala a confirmat ca seful statului l-a sunat pe ministrul de Finante.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Spitalul Colentina ar putea finaliza noua Banca de Țesut în 2024. Nicușor Dan: ”Un proiect extrem de important pentru sistemul medical din România”
Spitalul Colentina ar putea finaliza noua Banca de Țesut în 2024. Nicușor Dan: ”Un proiect extrem de important pentru sistemul medical din România”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, marţi, începerea lucrărilor la o bancă de ţesut în interiorul Spitalului Colentina şi a menţionat că aceasta ar putea fi gata la sfârşitul...
Ciolacu afirmă că marți are loc o nouă ședință a coaliţiei, de la ora 16.00. Despre ce vor discuta cele două partide
Ciolacu afirmă că marți are loc o nouă ședință a coaliţiei, de la ora 16.00. Despre ce vor discuta cele două partide
Marcel Ciolacu, premierul României, a anunţat că marţi, 27 februarie, este programată o nouă şedinţă a coaliţiei de guvernare, de la ora 16.00. Cele două partide urmează să aibă...
#Traian Basescu discutie Chitoiu, #Basescu schimbat Ghetea politruc, #Basescu sunat Chitoiu Ghetea, #Basescu schimbat Ghetea CEC , #presedinte