Basescu: Gazprom are tot interesul ca Romania sa nu-si exploateze resursele

Vineri, 18 Octombrie 2013, ora 12:31
2238 citiri
Basescu: Gazprom are tot interesul ca Romania sa nu-si exploateze resursele
Foto: Arhiva

Protestele care au loc in judetul Vaslui fata de explorarea gazelor de sist in regiune sunt rezultatul propriei campanii de manipulare a guvernarii actuale, derulate in perioada in care se afla in Opozitie, careia i s-a intors "minciuna in cap", a afirmat presedintele Traian Basescu.

De asemenea, seful statului a acuzat ca "Gazprom are tot interesul ca Romania sa nu-si exploateze resursele"

"Se plateste o factura, oamenii astia au mintit cu sute de mii de activisti. Au venit la guvernare, si acum masele sunt greu de intors. Au dus campanii lungi cu toti activistii lor, acum li s-a intors minciuna in cap. (...)

Vaslui e o zona cu oameni saraci care traiesc strict din agricultura. Propagandistii actualului guvern le-a bagat pana acum un an in cap, acum e foarte greu de scos. Reactia oamenilor este 'V-ati vandut' cand vad ca oameni care spuneau ca exploatarile sunt impotriva noastra, acum trebuie sa spuna invers. (...)

Ce se intampla acum este o factura pe care, din pacate, o platim toti pentru minciuna domnilor Ponta, Antonescu si a activistilor lor in perioada de opozitie. E echivalentul gainii cu pui vii si a tipatului lui Ponta 'jandarmeria are munitie de razboi'", a spus seful statului intr-o emisiune realizata de jurnalistii de la Evenimentul Zilei si prezentata live pe postul B1TV.

Ponta, dupa protestele de la Pungesti: Nu mi-am schimbat pozitia fata de gazele de sist

Potrivit presedintelui, Romania are nevoie sa isi relanseze cateva industrii, printre care si mineritul.

"Avem nevoie sa contribuim si noi insine cu ceva la relansarea economica a Romaniei", a spus acesta, sustinand insa ca nicaieri in lume nu statul se ocupa in principal de exploatarea resurselor.

Gaze de sist: Propunerea care ar putea opri avantul exploatarilor - ce cred europarlamentarii romani

"Nimic din ce e rusesc nu e atins, ce e american..."

Miza gazelor de sist: Rusii vor avea pierderi uriase daca Romania devine independenta energetic

Basescu a mentionat ca Gazprom are tot interesul ca Romania sa nu exploateze gazele din Marea Neagra si gazele de sist, insa a refuzat sa comenteze cu privire la actiunile pe care compania rusa le ia in acest sens. Totusi, el a aratat ca opozitia este mai mare fata de companiile americane.

"Sunt 10 companii care au licente pentru gazele de sist, nu doar Chevron, nu stiu de ce toata lumea e focusata pe compania americana. (...) Lukoil are un perimetru foarte mare. Nimic din ce e rusesc nu e atins, ce e american...", a spus presedintele.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#Traian Basescu guvern gaze sist, #Traian Basescu gaze sist Rusia, #Basescu proteste gaze sist , #presedinte