Ziare.com

Basescu: Guvernele nu si-au respectat integral angajamentele fata de Ford (Video)

de Camelia Sisea
Marti, 23 Aprilie 2013, ora 15:01

   

Basescu: Guvernele nu si-au respectat integral angajamentele fata de Ford (Video)
Ford nu a atins la Craiova nivelul de productie convenit cu Guvernul Romaniei, insa nici guvernele, atat cel actual, cat si cele anterioare, nu si-au respectat integral obligatiile fata de companie, a declarat presedintele Traian Basescu.

"Sa speram ca odata cu iesirea din criza se va atinge nivelul convenit cu Guvernul Romaniei, nu e un atac la guvern, nici Guvernul Boc, nici Guvernul Ungureanu nu si-au respectat integral obligatiile fata de Ford, legate de dezvoltarea infrastructurii. Ford are nevoie de un camion care trebuie sa ajunga din ora in ora cu componente, trebuie facut un efort si din partea noastra sa ne respectam angajamentele", a spus Basescu in urma unei vizite la uzina Ford de la Craiova.

Pe de alta parte, situatia uzinei de la Craiova este incurajatoare, a precizat presedintele.

"Este incurajator, stiu ca Ford este in proces de restructurare in Europa. Uzina de la Craiova este unul dintre producatorii strategici ai Ford in Europa. Programul pentru aceasta uzina este dezvoltarea continua", a spus Basescu, precizand ca investitia initiala anuntata, de 600 de milioane de euro, a fost depasita, in prezent ridicandu-se la peste 800 de milioane de euro.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

Potrivit presedintelui, anul trecut Ford a realizat peste 33.000 de masini, iar anul acesta, in contextul unei productii de 360-365 masini pe zi se poate ajunge la o productie mult mai mare.

"Am vorbit cu oamenii din sectii si sunt multumiti, multi dintre ei au lucrat si pe vrema cand era la Daewoo. Au satisfactia ca lucreaza intr-una dintre cele mai moderne uzine din Europa. Am placerea sa subliniez faptul ca nivelul tehnologic atins la Craiova se inscrie perfect in parteneriatul romano-american pentru secolul XXI in care unul din puncte este transferul de tehnologie", a mai spus Basescu.

De asemenea, potrivit presedintelui, spre deosebire de vizita de anul trecut, cand intreprinderile mici si mijlocii care aprovizionau cu diverse componente uzina de la Craiova erau opt, astazi sunt 42 de societati care produc componente ce se asambleaza in fabrica.

"Sper ca nu peste nu foarte mult timp se va incepe si productia altui tip de masina decat B-Max", a afirmat Basescu.

Presedintele a fost impresionat de viteza de productie, garantand ca la "fiecare 42 de secunde iese un motor de pe banda".

Cei care lucreaza aici au lucruri de munca sigure, se simte o usoare crestere pe piata auto. Ma bucura foarte mult faptul ca moatoare produse la Craiova se exporta aproape pe toate continentele.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1033 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Am ajuns sa ne bucuram de orice mica veste buna sau aproape buna

indiferent cine o aduce!

 

ca roman&patriot te bucuri de succesul MNC-urilor din Romania!!!

Romanii se bucura cind vad Austriecii de la OMV, Francezii de la Renault, Rusii de la Alro, Americanii de la Ford, etc. Au venit strainii si pun in valoare resursele tarii!! Foarte bine!! Guvernul stringe taxe si impozite si plateste pensii si bugetari!! Nu ca pe vremea komunismului multilateral dezvoltat cind stateati infometati in frig si intuneric!!

 

da

da asa este dar pe vremea lui Ceausescu sa nu uitam ca am avut datorie externa 0 acum avem zdeci de milione. Intr-o zi va veni vremea sa platim.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor