Basescu, huiduit la Ziua Marinei: Nu trebuie sa existe privilegiati ai crizei!

Duminica, 15 August 2010, ora 10:39
10558 citiri
Basescu, huiduit la Ziua Marinei: Nu trebuie sa existe privilegiati ai crizei!
Foto: RTV

Presedintele Traian Basescu a participat, duminica dimineata, la festivitatile de Ziua Marinei, de la Constanta, unde a declarat ca momentele dificile ale crizei trebuie trecute prin solidaritate, dand exemplul marinarilor care au acceptat sa li se scada salariile.

Un moment neplacut pentru seful statului a fost cand s-a ridicat de la tribuna oficiala pentru a-si incepe discursul si multimea a inceput sa il fluiere si huiduie.

Presedintele a salutat imperturbabil militarii fortelor navale romane si i-a felicitat pentru solidaritatea de care dau dovada, spunand ca, in opinia sa, Ziua Marinei este "Ziua Barbatului", insa nu a pierdut ocazia de a vorbi si despre criza economica.

"Vremurile acestea nu sunt vremuri usoare, sunt generate de criza economica, vremuri care insa nu ne vor supune, ci le vom supune. Semnele redresarii au aparut odata cu publicarea cifrelor economice pe trimestrul doi, reusim sa avem o usoara crestere economica, dar mai avem un drum lung de parcurs pana cand Romania sa curete balastul cheltuielilor bugetare excesive", a declarat presedintele.

Acesta a avertizat ca, in aceasta perioada, nu trebuie sa existe privilegiati ai crizei.

"Mi-as dori ca dificultatile de moment sa fie trecute in solidaritate, in decenta si fara incercarea unora de a deveni privilegiati ai crizei, aceia care nu pot fi atinsi pentru ca au o meserie sau alta", a spus Basescu.

Presedintele a adaugat ca, la fel cum militarii fortelor navale ale Romaniei au acceptat diminuarea veniturilor lor, la fel ar trebui sa faca oricine. Acesta a precizat ca, in fata pericolului, toate persoanele de la bordul unei nave stiu ca numai impreuna pot sa ajunga in siguranta acasa si nimeni nu cere sa fie privilegiat.

"In aceste momente de dificultate economica, Romania trebuie sa fie solidara in primul rand cu ea insasi", a conchis presedintele, care a fost huiduit de public si la sfarsitul discursului.

La Constanta are loc un spectacol cu fanfara si demonstratii militare cu 21 de salve de tun. 1.000 de oameni s-au pregatit pentru spectacol pe apa si uscat. Nu va lipsi nici zeul Neptun, iar scafandrii vor oferi un spectacol deosebit in care vor simula adevarate lupte.

La ceremoniile de la Constanta au venit si ministrul Apararii, Gabriel Oprea, si ministrul Transporturilor, Radu Berceanu.

UPDATE: Cand a vrut sa plece de la ceremonii, presedintele Basescu a salutat multimea, unii dintre turisti strigandu-i: "Ne-am saturat de dumneavoastra, domnule presedinte", potrivit Mediafax.

Basescu, certat de turisti la Constanta: Ne-am saturat de dumneavoastra!

Intrebat de cineva din multime daca traieste bine, presedintele a raspuns: "Nu prea, am o multime de greutati pe cap".

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Liderul UDMR se așteaptă ca PNL și PSD să aibă candidat unic la prezidențiale: ”Probabil că PNL-ul va încerca să-i fenteze pe PSD-işti”
Liderul UDMR se așteaptă ca PNL și PSD să aibă candidat unic la prezidențiale: ”Probabil că PNL-ul va încerca să-i fenteze pe PSD-işti”
Comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale nu reprezintă nicio surpriză, a declarat miercuri, 21 februarie, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, care s-a arătat convins că această...
Cum vede Traian Băsescu comasarea alegerilor: ”Se rupe sufletul în mine. Mi se pare ireal”
Cum vede Traian Băsescu comasarea alegerilor: ”Se rupe sufletul în mine. Mi se pare ireal”
Fostul președinte al României Traian Băsescu a criticat și ironizat decizia PSD-PNL privind comasarea alegerilor și liste comune la europarlamentare. Fostul președinte a subliniat miercuri...
#Traian Basescu huiduit, #Basescu fluierat Ziua Marinei, #Basescu privilegiati criza , #presedinte