Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Basescu i-a decorat pe cei patru militari raniti in Afganistan

Miercuri, 08 Aprilie 2009, ora 22:37
1262 citiri
Basescu i-a decorat pe cei patru militari raniti in Afganistan
Foto: Pavelmunteanu.wordpress

Presedintele Traian Basescu l-a decorat, post-mortem, cu Ordinul National "Steaua Romaniei", in grad de cavaler, cu insemn de razboi, pe maiorul Iuliu-Vasile Unguras.

De asemenea, Presedintele i-a decorat si pe cei patru militari raniti in timpul misiunii de patrulare din Afganistan.

Administratia Prezidentiala precizeza ca presedintele Basescu a semnat decretul privind conferirea post-mortem a Ordinului National "Steaua Romaniei" in grad de Cavaler, cu insemn de razboi, maiorului Iuliu-Vasile Unguras, "in semn de recunostinta si apreciere pentru devotamentul exceptional dovedit in timpul executarii unei misiuni de patrulare in teatrul de operatiuni din Afganistan, in care si-a sacrificat viata".

De asemenea, seful statului a semnat Decretul privind conferirea Medaliei Nationale "Serviciului Credincios" clasa a II-a, cu insemn de razboi, sergentului Orban Iosif Csaba-Attila si a Medaliei Nationale "Serviciul Credincios" clasa a III-a, cu insemn de razboi, caporalului Cretu Viorel Adrian-Gabriel, caporalului Vargau Eugen Eugen, fruntasului Lungu Constantin Madalin, raniti in timpul aceleiasi misiuni de patrulare.

Un ofiter a fost ucis si alti patru militari au fost raniti, marti, in jurul orei 7:45 (ora Romaniei), in Afganistan, iar militarul care a decedat, Vasile Unguras, avea 32 de ani, potrivit Ministerului Apararii Nationale.

Capitanul Iuliu-Vasile Unguras conducea o misiune de patrulare, formata din patru autovehicule Humvee, din cadrul Batalionului 21 Manevra, pe autostrada A1, Kandahar - Kabul, se arata intr-un comunicat al MApN.

Vasile Unguras, care facea parte din Batalionul 21 Manevra Predeal, se afla in Afganistan la a doua misiune intr-un teatru de operatii extern, dupa ce, in 2006, el a participat la o misiune in Irak, au declarat reprezentanti MapN.

Capitanul se afla in Afganistan din luna ianuarie.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Ordin National cavaler, #decorare militari romani, #maiorului Iuliu Vasile Unguras , #presedinte