Basescu i-a decorat pe judecatorii CCR: Va multumesc, va sunt dator

Marti, 19 Iunie 2012, ora 17:31
4142 citiri
Basescu i-a decorat pe judecatorii CCR: Va multumesc, va sunt dator

Presedintele Traian Basescu i-a decorat, marti, incepand cu ora 17.00, pe judecatorii Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR), marcand astfel sarbatorirea a 20 de ani de existenta a instutitiei.

Ceremonia de decorare are loc la Palatul Cotroceni. Decretele privind conferirea decoratiilor au fost publicate saptamana trecuta in Monitorul Oficial.

Dupa ce judecatorii CCR au fost decorati, seful statului a tinut un discurs in care si-a motivat aprecierea pentru Curtea Constitutionala a Romaniei.

"Domnule presedinte al CCR, domnilor judecatori, doamnelor judecatoare, permiteti-mi sa va felicit cu cele mai inalte decoratii ale statului roman (...) Nicio institutie nu a incalcat pana acum hotararile Curtii, de unde si importanta Curtii Constitutionale", a declarat presedintele Basescu.

Judecatorii CCR, decorati de presedintele Basescu

"Este optiunea mea ca si presedintele CCR sa fie decorat odata cu ceilalti magistrati ai CCR. Este o onoare pentru orice presedinte sa aiba ocazia sa marcheze 20 de ani de functionare ireprosabila a unei institutii precum este CCR. Imi masor foarte bine cuvintele cand spun 'functionare ireprosabila'. Adesea, ori Guvernul, ori Parlamentul, ori presedintele, au avut comentarii privind acticvitatea CCR. Insa, pe langa aceste comentarii, ramane adevarul CCR (..) Pentru munca dumneavoastra eu va multumesc, va sunt dator, pentru ca sunt dator fiecarei institutii a statului roman care participa la progresul Romaniei", a adaugat Traian Basescu.

Nu in ultimul rand, seful statului a marturisit ca a invatat pe propria piele ce inseamna sa contesti hotararile CCR: "Daca in primul mandat aveam obiceiul sa mai contest deciziile CCR, mi-am dat seama ca aceste comentarii sunt inutile".

Conform decretelor, seful statului i-a conferit presedintelui Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Cavaler, cu prilejul implinirii a 20 de ani de la infiintarea institutiei, "in semn de inalta apreciere pentru contributia deosebita la dezvoltarea si afirmarea gandirii juridice romanesti, pentru rolul detinut in asigurarea si respectarea Constitutiei de catre institutiile statului de drept".

La propunerea presedintelui CCR, Basescu a conferit Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Ofiter judecatorului Acsinte Gaspar si Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Cavaler judecatorilor Curtii Aspazia Cojocaru, Petre Lazaroiu, Mircea Stefan Minea, Iulia Motoc, Ion Predescu, Valentin Zoltan Puskas, Tudorel Toader.

Ordinul National "Serviciul Credincios" in grad de Cavaler le-a fost conferit magistratilor Valentina Barbateanu, Senia Mihaela Constantinescu, Benke Karoly, Marieta Safta, "cu prilejul implinirii a 20 de ani de la infiintarea Curtii Constitutionale, in semn de apreciere deosebita a activitatii eficiente si meritorii prin care au contribuit la indeplinirea cu succes si profesionalism a atributiilor de serviciu".

Eugenia Miron, consilier la CCR, a fost decorata cu Ordinul National "Pentru Merit" in grad de Cavaler.

Citeste si:
Traian Băsescu, către consilierii prezidențiali care l-au însoțit în Egipt: "Mă, dacă aveți chef de văzut piramide, luați-vă vacanță!"
Traian Băsescu, către consilierii prezidențiali care l-au însoțit în Egipt: "Mă, dacă aveți chef de văzut piramide, luați-vă vacanță!"
Adriana Săftoiu, fost consilier al lui Traian Băsescu, rememorează un episod din timpul vizitei făcute de fostul președinte în Egipt în cursul anului 2007. Istorisirea este spusă de...
Klaus Iohannis, în alb imaculat alături de soție la piramidele din Egipt. Turiștii, ținuți la distanță pentru liniștea cuplului prezidențial
Klaus Iohannis, în alb imaculat alături de soție la piramidele din Egipt. Turiștii, ținuți la distanță pentru liniștea cuplului prezidențial
Preşedintele României Klaus Iohannis a făcut miercuri miercuri, 27 octombrie, o vizită de stat în Egipt, la invitaţia preşedintele Abdel Fattah El-Sisi. După întâlnirea oficială, șeful...
Sursa: Ziare.com