Basescu i-a dus struguri si prajituri revolutionarului Paturca, la spital

Luni, 22 Februarie 2010, ora 07:09
2230 citiri
Basescu i-a dus struguri si prajituri revolutionarului Paturca, la spital

Cristian Paturca, autorul "Imnului Golanilor" a declarat duminica, pentru NewsIn, ca presedintele Romaniei l-a vizitat sambata, la spitalul Victor Babes, unde se afla internat, si i-a adus prajituri si struguri, cantautorul adaugand ca s-a bucurat deoarece nu se astepta sa-l viziteze Basescu.

Revolutionarul Paturca a precizat ca a discutat cu presedintele Basescu, printre altele, despre situatia certificatelor de revolutionar, adaugand ca al sau nu este inca preschimbat.

Paturca a declarat ca a avut un proces cu Secretariatul de Stat pentru Problemele Revolutionarilor legat de problema preschimbarii certificatului de revolutionar, pe care l-a castigat, insa decizia nu este definitiva.

In legatura cu vizita presedintelui, Paturca a spus ca nu se astepta si ca nu a fost anuntat, dar ca s-a bucurat foarte mult.

Cristian Paturca este internat de aproximativ doua luni in spital, din cauza unor afectiuni la plamani si ficat.

Pe 8 decembrie 2009, Curtea de Apel Bucuresti a decis sa oblige Secretariatul de Stat pentru Problemele revolutionarilor, la cererea lui Cristian Paturca, sa preschimbe certificatul de revolutionar al acestuia. Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs la inalta Curte de Casatie si Justitie.

In mai 2008, cantautorul melodiilor din Piata Universitatii, Cristian Paturca, a fost evacuat din casa in care s-a nascut, situata in Bucuresti pe strada Lister nr. 61, dupa ce imobilul nationalizat a fost revendicat.

"Nu am primit nicio veste de la nimeni, nici de la proprietar nici de la judecatorie si niciun fel de somatie de evacuare" declara la acel moment Cristian Paturca. "Urmeaza sa locuiesc sub cerul liber de acum. Noroc de prietenii pe care ii mai am si care m-au invitat sa dorm la ei. in acest moment, imi pare rau ca tot ce am facut in decembrie '89 s-a intors impotriva mea", mai spunea cantautorul.

In calitate de revolutionar, Cristian Paturca are dreptul la o casa, insa certificatul sau de revolutionar nu mai este valabil.

Cristian Paturca este cunoscut in special datorita celebrului "Imn al golanilor", care a fost cantat pe toata durata manifestatiilor din Piata Universitatii din 1990.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Traian Basescu Cristian Paturca, #Basescu Patruca spital prajituri , #presedinte