Basescu i-a propus lui Ponta sa fie premier - vezi stenograma discutiei

Luni, 19 Martie 2012, ora 11:10
6108 citiri
Basescu i-a propus lui Ponta sa fie premier - vezi stenograma discutiei

Traian Basescu i-a propus lui Victor Ponta sa fie premier, la consultarile de la Cotroceni din 6 februarie, dar cei trei lideri ai USL prezenti la discutii nu au inteles, sau cel putin nu au luat in serios aceasta propunere, asa ca nu au profitat de situatie pentru a prelua imediat guvernarea.

Dezvaluirea a fost facuta duminica seara de presedintele Romaniei la B1 TV. Atat Victor Ponta, cat si Crin Antonescu si Daniel Constantin au negat vehement afirmatiile sefului statului, dar acesta a pus la dispozitie stenogramele discutiei purtate pe 6 februarie si a anuntat ca, daca nu este suficient, va da publicitatii si inregistrarea audio.

Din stenogramele publicate integral de Evenimentul Zilei reiese ca Traian Basescu a vorbit despre varianta ca Victor Ponta sa devina premier, de doua ori chiar, iar Daniel Constantin confirma ca "s-a notat" aceasta propunere.

"Nu excludem posibilitatea ca domnul Ponta sa fie desemnat prim-ministru, daca ar dori acest lucru, stiu ca este pregatit, are program, deci totul tine de cum reusim sa formam majoritatile", a declarat Traian Basescu intr-o prima faza.

Crin Antonescu, singurul care vorbise pana atunci din partea USL, a tratat propunerea ca pe o gluma.

A urmat un schimb de replici edificator:

Daniel Constantin: "Eu ma asteptam ca la inceputul discutiei noastre sa veniti cu o propunere, pentru ca pana la urma dumneavoastra ne-ati invitat la discutii si dumneavoastra..."

Traian Basescu: "Eu v-am facut o propunere, desemnarea domnului Ponta ca prim ministru".

Daniel Constantin: "Am inteles. O notam ca pe o propunere. Mai devreme a fost o sugestie sau mai degraba..."

Traian Basescu: "Nu..."

Daniel Constantin: "O posibilitate. Am inteles ca este o propunere. Noi credem ca alegerile anticipate (...)" "

Basescu: I-am propus lui Victor Ponta sa fie premier, dar nu a raspuns

Din stenograme reiese si faptul ca Victor Ponta nu a intervenit in discutia referitoare la posibila sa numire in functia de premier. De altfel, el a vorbit foarte putin la acea intalnire, doar la final, cand a comentat ironic faptul ca Traian Basescu l-a decorat pe primarul sectorului 5, Marian Vanghelie.

C.B.

Citeste si:
Cine este Marian Neacșu, omul trimis de PSD la secretariatul guvernului. Condamnat pentru conflict de interes și organizatorul puciului anti-Dragnea
Cine este Marian Neacșu, omul trimis de PSD la secretariatul guvernului. Condamnat pentru conflict de interes și organizatorul puciului anti-Dragnea
Vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) Marian Neacșu a fost numit de către PSD, partid din care a făcut parte timp de 20 de ani, în postul de...
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Doi consilieri de stat au fost numiţi joi, 2 decembrie, în Cancelaria premierului Nicolae Ciucă. Este vorba despre Gheorghiţă Agafiţei și Daniel Anghel. Deciziile privind numirea celor...