Ziare.com

Basescu i-ar fi spus unui deputat PNL ca primeste pe mail sute de cereri de demisie

Miercuri, 07 Martie 2012, ora 20:48

   

Basescu i-ar fi spus unui deputat PNL ca primeste pe mail sute de cereri de demisie
Deputatul PNL Octavian Marius Popa (foto) i-a inmanat miercuri presedintelui Traian Basescu o cerere de demisie din partea unor "manifestanti din Piata Universitatii".

"M-am prezentat si i-am cerut permisiunea sa ii inmanez un document precizand ca mi-a fost dat de catre un grup de manifestanti din Piata Universitatii. Domnia sa a luat documentul, s-a uitat pe el, a ras si a zis ca primeste sute de asemenea documente pe mail", a relatat Popa.

Intrebat ce contine documentul inmanat sefului statului, deputatul liberal a declarat ca este "o metafora". "Un grup de manifestanti din Piata Universitatii mi-au inmanat acest document. M-au interpelat in Parlament si mi-au solicitat sa inmanez presedintelui aceasta hartie care reprezinta, de fapt, o demisie a presedintelui Traian Basescu din functia de sef de stat. O demisie pe care Traian Basescu sa o semneze. E o metafora pentru faptul ca in Romania, din ce in ce mai multi oameni doresc alegeri anticipate. Pentru ca in fisa postului de deputat exista si obligatia de a transmite catre institutiile statului dorinta cetatenilor acestei tari, am considerat ca este de obligatia mea sa transmit sefului statului aceasta hartie", a povestit el.

Popa a negat orice fel de implicare in incidentul din plen, in care aproximativ 10 protestatari au aruncat in timpul discursului lui Basescu peste 200 de foi in care i se cere demisia. "Nu, nu stiu, nu am vazut-o, am citit sumar documentul pentru ca nu ma interesa, nu era solicitarea mea, era demisia domnului presedinte pe care manifestantii o solicitau si la care domnul presedinte a reflectat. Eu nu ii cunosc, nu am avut niciodata nici un fel de legatura cu ei, ei m-au interpelat", a declarat deputatul PNL.

Peste 200 de foi ce reprezentau demisia scrisa a lui Traian Basescu si cereri de reinstaurare a monarhiei au fost aruncate miercuri, de la balcoanele plenului, in timpul discursului presedintelui, de catre un grup de protestatari.

Cele aproximativ zece persoane care s-au declarat ca fiind "protestari din Piata Universitatii" au intrat cu buletinul in plen, la discursul presedintelui, "ca simpli cetateni" si au aruncat in timpul discursului cele peste 200 de foi xeroxate.

Ei au scandat "Demisia! Demisia!" si "Regele Mihai! Regele Mihai!". Protestatarii au fost evacuati, imediat dupa incident, din plen, si apoi au fost escortati in afara Parlamentului.

Pe foile xeroxate fata-verso e tiparita abdicarea Regelui Mihai la 30 decembrie 1947 pe o fata, iar pe verso o demisie a presedintelui Traian Basescu.

"In viata statului roman s-au produs in ultimii ani adanci prefaceri politice, economice si sociale, care au creat noi raportari intre principalii factori ai vietii de stat. Aceste raporturi nu mai corespund astazi conditiilor stabilite de Pactul fundamental, Constitutia tarii, ele cerand o grabnica si fundamentala schimbare a articolului 1. In fata acestei situatii, in deplina intelegere cu factorii de raspundere ai tarii, constient si de raspunderea ce-mi revine, consider ca institutia prezidentiala nu mai corespunde actualelor conditii ale vietii noastre de stat, ea reprezentand o piedica serioasa in calea dezvoltarii Romaniei.

In consecinta, pe deplin constient de importanta actului pe care il fac in interesul statului roman, demisionez pentru mine si pentru intreaga mea camarila mafiota, renuntand la toate prerogativele ce le-am exercitat ca presedinte al Romaniei", continua mesajul aruncat de protestatari.

"Las poporului sansa de a-l repune in drepturi pe Maiestatea Sa, Regele Mihai I, corectand astfel actul nedrept de la 30 decembrie 1947", se mai spune in foile aruncate in plen.

Sursa: rNews

Articol citit de 1680 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Da asta arata ca un Bolsevic Rus

Bolsevici astia din USL actioneaza exact ca fratii lot Bolsevici din Rusia
Eu nu cred ca un Roman sanatos la cap va va vota pe voi.Voi USL sunteti cei care a’ti distrus tara.
Cinci persoane cere demisia unui presedinte ales de o tara intreaga. Astia sunt bolnavi mintali,foarte bolnavi.In vest un am auzit de asa ceva,NICAIERI.
Astia sunt Bolsevicii, le este frica de puscarie,le vine rindul unul cite unul si o simpte pe aproape.Astia nu au nici o viziune prntru tara , tot ce vor ei e sa’l de ajos pe Basescu si sa se instaleze ei pentru a stopa actiunile ANI,DNA inpotriva lui Nastase in special si a altora ca el din PSD,PLD,PC,etc

 

Heheheh-hohoho-hihihi-hahaha

Prin 2015, pe la sfartsit de an, se vor organiza alegeri pe care le va castiga tot Base - al 3-lea mandat, ca Putin.

- hihihihi! Cre' ca unii vor da in damblageala pana atunci.

 

Protestatarii monarhisti : "Demisia ! Demisia ! Regele Mihai !'"

Oamenii astia se insala asupra datei : regele a demisionat demult.

sperantze pd ...hehe hehe hihihihi huooo he hihiii

nici nu ai de la cine astepta mai mult.
hi he huo ha h h h h
monstra de gandire.

penelisti penibili ....... cred probabil ca au haz !?

La munca nu stiu sa se duca ,
dar cioace din astea fac .

Oricum , e bine ca nu se duc la munca : astfel se demonstreaza ca se poate si

FARA EI !

Asa ca daca or sa dispara ... nu o sa li se simta lipsa .


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor