Basescu i-ar fi spus unui deputat PNL ca primeste pe mail sute de cereri de demisie

Miercuri, 07 Martie 2012, ora 20:48
2302 citiri
Basescu i-ar fi spus unui deputat PNL ca primeste pe mail sute de cereri de demisie
Foto: Adevarul

Deputatul PNL Octavian Marius Popa (foto) i-a inmanat miercuri presedintelui Traian Basescu o cerere de demisie din partea unor "manifestanti din Piata Universitatii".

"M-am prezentat si i-am cerut permisiunea sa ii inmanez un document precizand ca mi-a fost dat de catre un grup de manifestanti din Piata Universitatii. Domnia sa a luat documentul, s-a uitat pe el, a ras si a zis ca primeste sute de asemenea documente pe mail", a relatat Popa.

Intrebat ce contine documentul inmanat sefului statului, deputatul liberal a declarat ca este "o metafora". "Un grup de manifestanti din Piata Universitatii mi-au inmanat acest document. M-au interpelat in Parlament si mi-au solicitat sa inmanez presedintelui aceasta hartie care reprezinta, de fapt, o demisie a presedintelui Traian Basescu din functia de sef de stat. O demisie pe care Traian Basescu sa o semneze. E o metafora pentru faptul ca in Romania, din ce in ce mai multi oameni doresc alegeri anticipate. Pentru ca in fisa postului de deputat exista si obligatia de a transmite catre institutiile statului dorinta cetatenilor acestei tari, am considerat ca este de obligatia mea sa transmit sefului statului aceasta hartie", a povestit el.

Popa a negat orice fel de implicare in incidentul din plen, in care aproximativ 10 protestatari au aruncat in timpul discursului lui Basescu peste 200 de foi in care i se cere demisia. "Nu, nu stiu, nu am vazut-o, am citit sumar documentul pentru ca nu ma interesa, nu era solicitarea mea, era demisia domnului presedinte pe care manifestantii o solicitau si la care domnul presedinte a reflectat. Eu nu ii cunosc, nu am avut niciodata nici un fel de legatura cu ei, ei m-au interpelat", a declarat deputatul PNL.

Peste 200 de foi ce reprezentau demisia scrisa a lui Traian Basescu si cereri de reinstaurare a monarhiei au fost aruncate miercuri, de la balcoanele plenului, in timpul discursului presedintelui, de catre un grup de protestatari.

Cele aproximativ zece persoane care s-au declarat ca fiind "protestari din Piata Universitatii" au intrat cu buletinul in plen, la discursul presedintelui, "ca simpli cetateni" si au aruncat in timpul discursului cele peste 200 de foi xeroxate.

Ei au scandat "Demisia! Demisia!" si "Regele Mihai! Regele Mihai!". Protestatarii au fost evacuati, imediat dupa incident, din plen, si apoi au fost escortati in afara Parlamentului.

Pe foile xeroxate fata-verso e tiparita abdicarea Regelui Mihai la 30 decembrie 1947 pe o fata, iar pe verso o demisie a presedintelui Traian Basescu.

"In viata statului roman s-au produs in ultimii ani adanci prefaceri politice, economice si sociale, care au creat noi raportari intre principalii factori ai vietii de stat. Aceste raporturi nu mai corespund astazi conditiilor stabilite de Pactul fundamental, Constitutia tarii, ele cerand o grabnica si fundamentala schimbare a articolului 1. In fata acestei situatii, in deplina intelegere cu factorii de raspundere ai tarii, constient si de raspunderea ce-mi revine, consider ca institutia prezidentiala nu mai corespunde actualelor conditii ale vietii noastre de stat, ea reprezentand o piedica serioasa in calea dezvoltarii Romaniei.

In consecinta, pe deplin constient de importanta actului pe care il fac in interesul statului roman, demisionez pentru mine si pentru intreaga mea camarila mafiota, renuntand la toate prerogativele ce le-am exercitat ca presedinte al Romaniei", continua mesajul aruncat de protestatari.

"Las poporului sansa de a-l repune in drepturi pe Maiestatea Sa, Regele Mihai I, corectand astfel actul nedrept de la 30 decembrie 1947", se mai spune in foile aruncate in plen.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Basescu cerere demisie, #Basescu mail cereri demisie, #Basescu demisie presedinte , #presedinte