Basescu: Igas m-a convins ca disponibilizarile in MAI nu se fac pe familii

Joi, 15 Decembrie 2011, ora 20:02
6268 citiri
Basescu: Igas m-a convins ca disponibilizarile in MAI nu se fac pe familii
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi seara, dupa sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, ca ministrul Administratiei si Internelor a reusit sa-l convinga de faptul ca restructurarile din institutia pe care o conduce acesta nu s-au facut pe criterii de familie.

"Ministrul m-a convins ca presa nu avea dreptate ca s-au mentinut familiile", a clarificat Basescu, raspunzand intrebarii unei jurnaliste.

Basescu: Militari in misiune, disponibilizari in MAI

El a spus ca e adevarat ca exista familii in politie, dar ca nu se refera la cei care sunt politisti din tata in fiu si care sunt acolo pe merit.

Traian Basescu a spus ca, in ciuda disponibilizarilor, MAI a functionat la fel si in 2011, dar ca vor mai trebui sa plece oameni si anul viitor.

"Au fost disponibilizati 9.330 de angajati din MAI si acest proces va continua. Nu a fost diminuata cu nimic capacitatea operativa a MAI. Ce am observat si nu se justifica a mai continua - promotii mari din scolile de subofiteri care nu pot fi angajate. Se genereaza locuri de munca pentru instructori si se produc absolventi pe care MAI nu-i poate absorbi. Am cerut ministrului de Interne sa ia masuri (...)nu inteleg de ce se scot absolventi pe banda si MAI nu are posturi sa-i angajeze", a afirmat seful statului.

El a adaugat ca "prioritate" la disponibilizari trebuie sa aiba cei veniti din afara sistemului, iar la angajari trebuie "sa se faca loc promotiei din 2011" de absolventi ai scolilor de politie.

Basescu a cerut si o colaborare mai buna intre serviciul secret al MAI, DGIPI, si Serviciul Roman de Informatii.

Intrebat de o jurnalista cati oameni vor pleca din sistem in 2012, Basescu a raspuns: "Stiu ca aveti nevoie de un titlu pentru toate televiziunile - procesul poate merge inainte dupa ce se aproba statutul politistilor - se creeaza transferul unor responsabilitati ale politistului spre autoritatile locale.

Procesul de restructurare trebuia sa atinga limita de 10.000 in acest an - fusesera disponibilizate 9.330, pana la sfarsitula nului s-ar putea sa fie chiar pe cifre. va continua prin faptul ca la sapte persoane care pleaca, una e angajata".

Citește și:
Un fost ministru USR, în topul despăgubiților pentru terenurile pe care se va construi autostrada A7. „Sunt foarte mirat. Nu ştiam”
Un fost ministru USR, în topul despăgubiților pentru terenurile pe care se va construi autostrada A7. „Sunt foarte mirat. Nu ştiam”
Pe lista celor care vor primi despăgubiri pentru exproprierile prilejuite de construcția autostrăzii A7, alături de foşti primari, notari, oameni de încredere ai unor politicieni şi...
Cum justifică Sorin Cîmpeanu acuzațiile de plagiat la adresa sa: ”Încercări de a bloca legile educaţiei”
Cum justifică Sorin Cîmpeanu acuzațiile de plagiat la adresa sa: ”Încercări de a bloca legile educaţiei”
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a reacționat luni, 26 septembrie, după acuzațiile de plagiat apărute în presă, susținând că ”obiectivul principal al acestui articol este blocarea...