Ziare.com

Basescu ii ameninta pe ministri si cere o Romanie cu maximum 8 judete

de Camelia Badea
Miercuri, 08 Iunie 2011, ora 16:37

   

Basescu ii ameninta pe ministri si cere o Romanie cu maximum 8 judete
Presedintele Traian Basescu a participat miercuri, in calitate de invitat, la sedinta de Guvern, prilej cu care a propus reorganizarea administrativa a tarii in maximum 8 judete. In plus, el i-a avertizat pe ministri ca cei care nu au folosit banii europeni in conformitate cu angajamentele luate la inceputul anului vor avea mari probleme.

Seful statului a precizat inca de la inceput ca a aceptat invitatia premierului de a se intalni cu membrii Guvernului pentru a-si prezenta punctul de vedere cu privire la trei subiecte: evolutia Romaniei si reorganizarea administrativa, absorbtia de fonduri europene si functionarea justitiei in perspectiva urmatorului Mecanism de Cooperare si Verificare.

"Vreau sa imi stiti punctul de vedere si pe urma sa decideti. In privinta reorganizarii administrative, a existat un proces de consultare si asteptam gasirea unei solutii, Guvernul va decide(...)

Referitor la utilizarea banilor europeni, implicit realizarea obiectivelor de investitii pe semestrul 1, avem o intelegere cu FMI si UE, astfel incat banii sa fie alocati in trimestrele 1 si 2 si daca e nevoie sa gasim alte surse de finantare pentru continuarea investitiilor. M-ar interesa in ce stadiu sunt", a declarat Traian Basescu, adaugand ca un alt subiect va fi privatizarea regiilor.

"Daca cineva isi imagineaza ca ramane o simpla declaratie politica se insala", a mai spus seful statului.

Cel mult 8 judete

Presedintele a explicat pe larg motivele pentru care a lansat in dezbatere publica ideea reorganizarii administrative a tarii in maximum 8 judete.

"Suntem pe o organizare din 1968, s-a dat atata atentie acestei legi incat si acum sunt neamendate articole in care se scrie despre Republica Socialista Romania, dupa 21 de ani de parlamentarism", a criticat seful statului.

In opinia sa, nu se poate vorbi despre o dezvoltare rationala a Romaniei cu unitati administrative atat de mici cum sunt judetele actuale si, mai ales, nu se poate vorbi despre o utilizare eficienta a banilor publici.

Traian Basescu a precizat ca un alt motiv pentru care considera ca Romania ar trebui reorganizata in 8 judete mari, sau 7 judete si separat Bucurestiul plus zona metropolitana, ar fi "reducerea masiva a birocratiei si a institutiilor deconcentrate ale statului".

"Avem 41 de inspectorate judetene de politie in loc de 7-8, 41 de directii agricole, 41 de directii sanitare, 41 de directii de finante publice bine incarcate, tot din 41 in 41 numaram sutele de birocrati care fac amara viata populatiei si primarilor.

Nu as vrea sa folosesc un termen foarte dur, dar vreau sa fie pe intelesul tuturor. Va spune un om care poate observa, dar are si curaj sa spuna. Este vorba despre coruptia de la nivel judetean: s-au creat familii vesnice, interpartinice, care se rotesc, iar clientii raman aceiasi", a declarat presedintele, precizand ca proba pentru cele afirmate va fi prezentata in zilele urmatoare, cand vom vedea ce s-a intamplat cu banii europeni in unele consilii judetene, perspectiva fiind sa avem o suspendare temporara a primirii banilor europeni.

Scandalul Dragnea risca sa blocheze banii UE pentru infrastructura

"Stiu sensibilitatea partidelor politice, tuturor li se pare ca a avea presedinte de consiliu judetean inseamana a stapani judetul si din punct de vedere al influentei si al intereselor. Voi sustine orice propunere care ar veni pe o reorganizare a judetelor in maximum 8, plus actualele regiuni de dezvoltare economica.

Asta va implica o foarte puternica descentralizare(...) E proba de foc a clasei politice: vrea in mod real o descentralizare?', a mai declarat presedintele, adaugand ca respinge din start orice idee de a construi "o caciula intermediara, niste superjudete", care sa mentina actuala birocratie, doar pentru a pune la dispozitie functii in plus.

Nu aveti nicio justificare sa spuneti de ce nu ati cheltuit banii europeni

Al doilea subiect abordat de presedinte in prezenta presei a fost rata scazuta a absorbtiei fondurilor europene.

"Este masura capacitatii dumneavoastra!", i-a avertizat presedintele pe ministri.

"Anul acesta nu puteti spune ca nu ati putut face investitii pentru ca... Ati avut banii din ianuarie! Modul cum se realizeaza investitiile ar trebui sa fie principalul reper de a considera ca puteti face parte dintr-un guvern. Banii necheltuiti sunt bani care nu au creat locuri de munca. Am iesit noi din recesiune, dar suntem in criza.

Niciun ministru nu va avea vreun blocaj in utilizarea sumei alocate. Nu discutam de ministri noi, sunteti un cabinet rodat, nu aveti nicio justificare sa spuneti ca nu ati cheltuit banii. Dupa 31 iunie, tragem linia si vedem cum s-au realizat investitiile. Sper sa nu fie situatia, dar sa va ganditi daca mai faceti parte din Cabinet", a mai spus presedintele, dupa care presa a fost evacuata din sala de sedinte a Guvernului.

Presedintele Traian Basescu a participat, miercuri, la sedinta de Guvern, la invitatia premierului Emil Boc. Conform comunicatului remis presei, seful statului a fost invitat sa participe la analiza stadiul indeplinirii angajamentelor internationale ale Romaniei in cadrul acordurilor cu Fondul Monetar International, Comisia Europeana si Banca Mondiala precum si la discutii pe alte teme de actualitate interna.

In privinta reorganizarii administrative, ministrul de Interne, Traian Igas, a declarat miercuri pentru Adevarul ca la Guvern sunt in lucru trei variante ale legii privind reorganizarea administrativa, care prevad impartirea pe 8, 10 sau 12 regiuni, care se vor numi in continuare judete. Igas a adaugat ca forma finala a proiectului depinde de discutiile cu partenerii de guvernare de la UDMR.

Conform presei, liderii maghiari se opun variantelor PDL si doresc formarea unei regiuni care sa includa cele trei judete Covasna, Harghita si Mures.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 9381 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
90 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

REPUBLICA SECURISTA INTERLOPA SCLAVA ROMANIA

" Traian Băsescu este santajat cu iesirea UDMR de la guvernare

Surse de incredere relatează că Traian Băsescu este santajat de Kelemen Hunor cu iesirea UDMR de la guvernare. Miercuri dimineată, 27 aprilie, in jurul orelor 9, la Vila Lac 2, Băsescu s-a intilnit cu Kelemen Hunor pentru o discutie ce a avut ca subiect răminerea UDMR la guvernare pină la sfirsitul acestui an.

Conform unor rapoarte ale Serviciilor Secrete, ajunse pe masa lui Băsescu , aproape in unanimitate conducerea si parlamentarii UDMR vor părăsirea actualei guvernări si intrarea in Opozitie, prin aderarea la USL. Problema a fost discutată de unguri in cel mai mare secret la o intrunire a Biroului Operativ de Conducere, care a avut loc marti după-amiază, 26 aprilie, la sediul din Bucuresti, unde aproape toti membrii s-au pronuntat pentru iesirea, pină cel tirziu la 15 iunie, de la guvernare prin demisia ministrilor unguri, sau prin nenominalizarea altor ministri in cazul schimbării lui Emil Boc.
La intilnirea de la Vila Lac 2 a fost prezent si consilierul prezidential Peter Eckstein Kovacs. Traian Băsescu i-a promis lui Kelemen Hunor că, in cazul in care rămin la guvernare, primarii si presedintii de Consilii Judetene din zonele conduse de UDMR vor primi, pină la sfirsitul acestui an, sub formă de fonduri pentru investitii, incă aproximativ 200 de milioane de euro, iar Legea electorală va fi modificată pină la sfirsitul anului, in sensul scăderii pragului electoral minim necesar intrării in Parlament, de la 5% la 3%. Mai mult, Băsescu i-a promis că nu va sustine nici financiar, nici politic ascensiunea unui alt partid constituit pe criterii etnice, care ar face concurentă UDMR-ului la alegerile viitoare.

Sursele noastre arată că ungurul, care in paralel se află in negocieri secrete si cu Victor Ponta, si cu Crin Antonescu, a cerut aceleasi lucruri (mai putin banii de investitii) si liderilor USL, pentru iesirea de la guvernare. In plus, liderilor Opozitiei le-a cerut semnarea unei intelegeri suplimentare secrete, peste protocolul USL, in care acestia să garanteze că Legea invătămintului nu va fi modificată in momentul in care USL va avea majoritatea, iar noua Lege administrativă a Romaniei va fi promulgată in varianta in care noile regiuni administrative vor fi trasate conform dorintei UDMR, prin delimitarea a 4 euroregiuni ( Crisana, Banat, Transilvania si ... Ţinutul Secuiesc ) care să se suprapună perfect cu regiunile care au fost părti componente ale Ungariei Mari.
................................
mai multe pe :

http://www.romanialeaks.org/2011/05/traian-basescu-este-santajat-cu-iesirea.html

 

Sansa unica pentru Romania

Dl presedinte este o sansa unica pentru implementarea unui model gen germania unde judetele vor fi la nivelul landurilor germane si vor avea parlamente proprii. Era de preferat parlamente pe modelul provinciilor istorice dar si opt regiuni, judete, landuri este bine. Bucurestiul trebuie sa ramana numai cu afacerile externe, armata si securitatea nationala. Sanatatea, educatia, turismul trebuie transferate la nivelul local (regional).

 

traiasca republica federala romania

doar 8 prieteni ai vasesque?
da' n-ai zis cum o sa-i cheme pe octomviri, tot prefecti?
deci baba de la Panciu se va duce in audienta la Constanta iar mosu' din Alba se duce la Sfantu' Gheorghe

 
 

Liderii maghiari se opun

variantelor PDL si doresc formarea unei regiuni care sa includa cele trei judete Covasna, Harghita si Mures. Iar ajungem la regiunea autonoma maghiara?

Prim INTERLOPUL a mers la servici la GUVERN ?

NU mai conduce GUVERNUL de la Cotroceni ???

" Reorganizarea administrativ-teritorială "sparge coalitia de guvernămant? "

Cititi articolul:
Cine este deranjat de o Romanie a regiunilor? De asemenea rugam cititorii sa acceseze linkurile din text.
Se pare ca visul lui Basescu e pe cale sa se implineasca.... intr-adevar, inca de pe vremea cand era Primar General, acesta a militat pentru o tot mai larga autonomie locala si chiar pentru o regandire a sistemului administrativ-teritorial. In acest punct, ideile sale s-au intalnit cu cele ale PNL in anii 2004-2005, cand, daca ne amintim bine exista o discutie despre "regionalizare" sustinuta chiar de membrii marcanti ai liberalilor cum este Pavel Uiorean. Aceste idei au fost preluate din mers de PDL si intotdeauna au avut sprijinul UDMR, - formatiune care in mod explicit militeaza pentru o noua impartire administrativ-teritoriala, sperand astfel sa obtina o larga autonomie regionala pentru Tinutul Secuiesc (Székelyföld - Szeklerland) , dar si pentru alte regiuni istorico-traditionale unde maghiarii au procente destul de importante ( Crisana-Satmar).
......................

mai multe pe :

http://www.newsro123.com/2011/06/reorganizarea-administrativ-teritoriala.html

Clujean, eu am propus din 1990 modelul german

cu parlamente si guverne in landuri si un guvern federal. Ai inceput bine, dar nu ai incheiat bine.
Nu poti da ce ai zis tu sanatatea, invatamantul doar landurilor, pentru ca e nevoie de legi federale, altfel fiecare zona isi face legile ei. Si Germania are ministrul sanatatii federal, plus in landuri.

CATRE PDL!

EI FRATILOR,DE AS FI EU IN TARA,IN POLITICA SAU CHIAR

IN

LOCUL PREMIERULUI,

NU AS MAI TRIMITE IN PLATOURILE CONDUCTELOR MENAJERE

SI DE

SCURGERE TV ,OAMENI FARA GABARIT SI TUPEU,CARE SA FIE

SACUL DE BOX AL MODERATORILOR INFRATITI CU RELICVELE

CEAUSISTE SI ANALISTII DIN ESALONUL II PCR!

O GRESEALA FATALA CARE FACE SA SCADA PROCENTUL

PARTIDULUI CU 1% PE SAPTAMANA!

ALO PDL!TREZESTE-TE,ESTI PE VAL!

ROMANIA SE RELANSEAZA,REFORMELE SE IMPLEMENTEAZA,USL

SE ...EXASPEREAZA!

NU FITI FRAIERI!

IMPACTUL PE STICLA ESTE CHEIA SUCCESULUI IN FATA UNUI

POPOR BUIMACIT DE ANTENE ,PONTACI,ANTENESCU SI

STRIBLEA!

OPRITI LIPSA DE TACT!

INTERVENITI IN DIRECT CAND CRETINII COMUNISTI SI

TONOMATELE, VARSA ZOAIE,MINCIUNI,CALOMNII,MISTOURI IN

FATA OAMENILOR PUTERII!

ESTE INADMISBIL SA NU FACETI NIMIC!

VA SOMEZ !DACA NU VA SCHIMBATI TACTICA,VETI PIERDE

ENORM!

Toarasi,

Asa cum a spus si toarasu colonel Alexandru Ioan Cuza de la partidul Romania Mare da Tot, unirea face puterea si daca sa unesc judetele o sa fim si noi mai puternici.

Si apoi toarasi, ce sa ne maica cam pa noi, nu ne sade noo bine savem mai multe judete ca chinejii, care iei, cat ie iei da multi, are numa 33 da judete.

Ca numai malagambistilor nu le place savem judete mai putine, toarasi, finca lor le place sa mangleasca, si daca ie mai putine judete, nu mai are iei ce mangli !

Ca dupaia aidracu, iei sa duce cu bani furati in isula aia Torabora ca sa traiasca can Rai si noi ramanem aci ca prostii, ca sa vem grija da caini!

Ca daia vreau io sal facem membru da onoare pa Eminescu pentru ca scris iel cea mai frumoasa poezie, aia Imparati si proletari din tuate tarile unitiva!

Ca daia ma rog io da chineji sa vie cat mai repeden coa, ca sa nea rate si noo cum are iei judetele facute.

Asa sa nea jute Hu Jintao!

Traiasca poporu chinez frate cu poporu roman!

Traiasca Mache Psderie
Vice
Asociatia de Hingheri No.5 Buc.

Măcar să fi avut bunul simt să scrii "Dumnezeu", nu "dumnezeu"

măi 666!

dumnezeu

eu am scris ceausescu cu c inainte de 1989
dumnezeul tau e cu "D"- inseamna ca ai un dumnezeu shmeker de tot

@dumnezeu

tu scriai ceausescu cu c inainte de '89 dar "SC USL Felix SRL" era elev la Stefan Gheorgiu si nu putea sa scrie deloc dumnezeu cand se ducea si dadea ordine sa se darame biserici

 

Sunt multe si 8 regiuni , ar trebui sa se proclame Guru !

Sa mearga totul in visteria "centrala" Ce stat social ? Ce pensionari ? Ce bolnavi si invatamint ? Sa dicteze Guru si fetitele lui :Anastase , Udrea , Ritzzi samd .

OFTICA DAUNEAZA GRAV SANATATII!

La tine este deja in faza de metastaza. Aceasta lege este asteptata de peste 20 de ani, insa s-a opus iliescu si ai lui capcauni.

Camelia Badea este de rea credinta.

Basescu nu ameninta ci prezinta o a numita stare atentionand ministri guvernului sa se implice mai mult. Natural ca cine nu-si face treaba va fi inlocuit.Asta o stie oricare ministru, deci nu exista amenintare ci atentionare.
De regula presa face din tantar armasar si denigreaza subiectii, de aceia spun ca este de rea credinta.
De profesionalism nu poatre fi vorba. Un ziarist profesionist nu scrie asa articole de oroare intelectuala.

@i.e.feher

"Si Germania are ministrul sanatatii federal, plus in landuri. " - de acord va exista un ministru al sanatatii la nivel de tara dar fiecare regiune poate adapta legile. La fel la educatie - poate o regiune vrea sa dea "cornul si iaurtul" in scoli dar alta regiune prefera sa dea altceva. Ca si in Germanai guvernul federal da cadrul legal iar guvernele regionale adapteaza acest cadru legal

clujean,

cunosc fb sistemul german. este extrem de complicat, mai ales finantarea landurilor mai sarace de catre cele mai bogate. dar, pana la urma se inteleg. oricum, ce e chestie de land si ce federala e reglemantat ca si cadru in Constitutie.

Lipsa de intelegere a descentralizarii

"Avem 41 de inspectorate judetene de politie in loc de 7-8, 41 de directii agricole, 41 de directii sanitare, 41 de directii de finante publice bine incarcate, tot din 41 in 41 numaram sutele de birocrati care fac amara viata populatiei si primarilor." - asta este pentru ca noi nu intelegem atributiile unui judet. Directia de pasapoarte nu trebuie sa fie la nivel judetean - trebuie sa fie la nivel de tara asa cum e in occident - trimiti fotografia si documentele necesare prin posta si primesti tot prin posta pasaportul. Nu stai la coada sa obtii un pasaport. La fel si cu directiile agricole - ele nu trebuie sa fie la nivel de judet. Inspectoratele scolare nu trebuie sa fie la nivel de judet. Ce ramane la nivel de judet este transportul, modul cum se finanteaza scolile (dar cum am spus inspectorii din educatie nu sunt la nivel de judet0, modul cum se finanteaza spitalele, etc

8 JUDETE ESTE PERFECT

SA SCAPAM ODATA DE TOTI JEGOSII CARE NU FAC NIMIC SI ISI TIN TOATE NEAMURILE IN FUNCTII.TREBUIE RESTRUCTURARE ,RESTRUCTURARE SI RESTRUCTURARE.

Pentru PSD Erie, cum poti sa-ti faci iluzii ?

Cum poti cre4de ca o reorganizare administrativ teritoriala poate conduce la limitarea fraudelor ? Pe astia nu-i opreste nici dra-cul de la furat. Au creat o legislatie care le permite sa interpreteze cum vor un text de lege si fara sa raspunda de nimic. Ar trebui normal ca sa se inceapa cu schimbarea clasei politice pentruca astia care s-au tot perindat pe la conducerea tarii sunt putrezi nu mai pot face nimic bun, doar au demonstrat-o. Poate doar Partidul Saracilor sa mai schimbe situatia, pentruca suntem multi si pe deasupra ne ajuta si chineji.

Toarasa Larga,

Navem decat doo soluti,

orsa steptam sa vie chinejii si dupaia sa punem mana pe par sisa le dam in cap la malagambisti,

orsa punem mana pe par si dupaia sa vie chinejii sa ne desparta!

Ca daca prostii ramane la fel de multi ca pe vremea lu toarasu Lapusneanu si nu voteaza cu Partidu Saracilor, poa sa ceara iei dageaba capu lu Motoc, ca no sai ia decat Motu !
Asa ca sa stiti!

Traiasca pacea si pretenia!

Bravo Base

Baba din Panciu va merge la primaria din Panciu.
Aceasta lege va moderniza din temelii Romania.Nu sunt un fan Basescu dar la ora actuala este cel mai tare om politic din Romania si care are un limbaj articulat.Restul sun pigmei.

@ADEVAR, NU MAI MINTII MICIACAS, TU EȘTI IN TÂRA

AI FOST LA CONGRESUL PdCR, CACI EXACT IN PERIOADA AIA NU AI POSTAT ABSOLUT NIMIC PE FORUM, DAR ȘTIU CA AI PRESTAT PE HOLURI, CU GURA... DOAR, DOAR, ȚI-O DA ȘI ȚIE CINEVA NESTE FIRMITURI...

ȘTIU, ȘTIU:
Măscăriciul turnătorului Dan Voiculescu, angajat pe post de maimută urlătoare la Antena 3, este unul dintre indivizii care au contribuit decisiv la decredibilizarea presei si la ridiculizarea autoritătii de stat. Seară de seară, ca o adevărată picătură
...........
DAR CA SA NU NE MAI .UTI LA CREIER, EU CU NEBUNI PATOLOGICI NU MA PUN...

.........

...este Lazaroiu Sebastian... se vede ca a facut facultate pe genunchi,pardon in genunchi si cu sa traiti tovarase conducator basesc.

@adevar, ai dreptate!

Moderatorii de la Antena3 si Realitatea sunt de-o agresivitate si impertinenta vecina cu mahalagismul, nu-i lasa pe cei de la PDL sa-si termine fraza, tzipa, fac misto. Am vazut in alte tari dezbateri, moderatorii stau de-o parte, intervin putin si impartial.

Reducerea birocratiei nu trebuie sa ajunga la extrem

Multe dintre judetele de azi sunt expresia unei evolutii istorice.

Basescu greseste.

Daca tot se fac 8 judete, as propune ca Harghita sa se uneasca cu Vaslui, Mehedinti, Ilfov si Tulcea.

ULTIMUL ATAC LA DEMOCRATIE AL LUI BASESCU TRAIAN!

Asemeni lui Ceausescu Nicolae ,Basescu Traian isi impune propriile idei mafiote cu pumnul stalinist in masa si cu urlete si tipete rastite asemeni unui gestapovist.

Pentru cine nu a inteles pana acum graba cu care Basescu Traian vrea redesenarea administartiva a tarii(CARE IN FINAL NU POATE FI DECAT DECISA DE POPORUL SUVERAN) are la baza o unica motivatie.Miza grabei si nervizitatii lui Basescu Traian este una ce tine de apropiatele alegeri parlamentare.

Basescu Traian considera ca a indentificat calea de frauda cat mai multe voturi. PDL-UDREA BASESCU BOC VREA puteri sporite in teritoriu si in alegeri pentru o marja de manevra mai mare.

Crearea hiper – regiunilor, ca se vor numi "voievodate"(ha,ha,ha) sau altfel putin conteaza, DESFIINTEAZA PRACTIC Consiliile Judetene si da obligatii suplimentare primariilor. (asadar nu scad nici cheltuielile si nici numarul functionarilor publici locali.

Consiliile judetene sunt alese prin votul liber al electoratului roman, acest vot este desfiintat si anulat ,ABUZIT, VIOLENT de catre Basescu Traian. Populatia le-a conferit consilierilor judeteni putere si responsabilitate printr-un vot democratic, iar Guvernul, printr-o simpla asumare de raspundere, le ia si dreptul si autoritatea si raspunderea.

UN ATAC BARBAR AL PDL-UDREA BASESCU BOC LA DEMOCRATIE.

Consiliile Judetene sunt inlocuite,NU DESFIINTATE CU MINTE BASESCU TRAIAN, cu super-regiuni cu atributele conferite unor super - prefecti sau - cine stie? - poate le va da prin gand sa-i numeasca "voievozi". Din neam de traista si opincari vor ajunge "voievozi"!!!!

Un alt atac securist-marsav la nobletea neamului romanesc.

Super-perfectii super-regiunilor basesti, vor fi desemnati politic de catre Guvern.

Aici vrea sa ajunga mafiotul Basescu Traian.Acesta vrea toata puterea in mana lui, deoarece golemii PDL-isti din guvern sunt doar rame ce se taraie in spatele "conducatorului iubit",concubin udrist.

Din nou asistam la o noua aberatie si lovituta data democratiei si ceea ce a ramas din statul de drept romanesc de catre cel care protejeaza mafia si contrabanda PDL-ista..

Cine stie?Cate Tribunale, Curti de APEL VOR MAI RAMANE IN TARA?

Iti ordon, Basescule, preda guvernarea, opozitiei !

Agonia unui regim putred.

Romania nu a accesat mai nimic din fondurile structurale ce se puteau obtine dupa 2007, care se ridica la cca 35 miliarde de euro, pana in 2013.

Comunistul Basescu nu intelege nici ce inseamna democratia, nici ce inseamna statul de drept si nici macar care sunt spiritul si litera Constitutiei pe care a jurat. Adevarul este altul: ministrii PDL sun foarte slab pregatiti, niste amatori.

In Guvernarea Nastase, problema fondurilor de preaderare, ISPA, PHARE si SAPARD, a fost foarte atent gestionata, din care cauza sumele provenind din aceste surse europene au fost folosite aproape integral si cu rezultate foarte bune.

nuu ,etc.

Nu repetati greseala din 1996.Basescu sa se predea justitie americane pentru complicitatea cu terorismul international si justitiei romane pentru complicitatea la coruptia institutionalizata in tara dupa 1990.

 

TAMERLANE,ALIAS UDREA ELENA,

Altfel,decat ca un boschetar nu stii sa te exprimi?

Fiecare contribuabil roman are DREPTULLA liberatea de exprimare in aceasta tara,sau ,cumva contrabandistii PDL-UDREA BASESCU BOC, au interzis si acest drept uman?

Noi de ce nu stim?Pana acum am aflat ca dreptiul la viata si la un nivel de trai decent sunt interzise de catre PDL UDREA BASESCU BOC IN ROMANIA.

Bebelusii arsi de vii de masurile criminale ale lui BOC-UDREA BASESCU ,nu au avut nici un drept la viata,viata luata de voi PDL-istii.

Astazi un om a vrut sa moara ,chiar la Cotroceni , de foame ,de disperare ,de dezumanizare , de frica inoculata in tara de PDL-UDREA BASESCU BOC.

BOTIS stie sa aprobe proiecte U.E.

De ce nu vreti sa-l puneti pe BOTIS -PRIM MINISTRU ??? El le are cu PROIECTELE EUROPENE.....

Apropo unde mai este INTERLOPUL POLITIC PORTOCALIU BOTIS ??

DICTATURA SECURISTA INTERLOPA BESESCU - aduce un PERICOL NATIONAL si INTERNATIONAL.....

In EPOCA SECURISTA INTERLOPA -SCLAVA era de asteptat un GUVERN TRADATOR de NEAM
" GUVERNUL BESESCU - BOC - ARE TALENT "
Nici un GUVERN post-decembrist nu a mai avut un asa TALENT la :

DICTATURA = cu acte normative
SCLAVIE = cu acte normative
TRADARE de TARA = cu acte normative
ATROCITATII = cu acte normative
GENOCIDUL = cu acte normative -"inchiderea spitalelor " in special.
CRIMA ORGANIZATA = cu acte normative.

Nu se mai autosesizeaza PARCHETUL ???

ZIARE.COM MENTINETI COMENATRIILE INSULTATOARE PDL-iste,

..si interziciti un comentariu care este o satira?

"blondaChiorulsiPiticul

Rank user: x3

astazi, 17:03

De la RSS la RFR

Trecere rapida de la Republica Socialista Romana a lui ceasca la Republica Federala Romana a lui chioru'

Motivul pentru care a fost sters: adreseaza insulte"

ziare.com puteri specifica cine este "insulattul" sau "insultata"?

Cel mult 8 judete,corect !

Odata cu reorganizarea teritorial-administrativa in cel mult opt judete,dar nu mai mult de opt,Romania nu va mai fi pandita de pericolul dezbinarii.

base e speriat

aceste reactii ale pres base denota o anume deznasejde si spaima care il va duce spre actiuni din ce in ce mai necontrolate. ministrii pot fi schimbati daca nu fac fata cerintelor dar el ai ameninta ca si cum ei nu ar vrea sa faca ceva. totusi nu cred ca exista ministrii de rea credinta ( poate dualisti cei de la udmr) sar sa ai ameninti la acest nivel nu cred ca e cazul. se vor razbuna ve-ti vedea...

presa

poate a fost doar de ochii presei, care a plecat imediat dupa, dar a fost prezenta la aceasta afirmatie

pt dumont de la englewood

e disperat caci se strange latu ..

Si care sa fie ?

1 Judetul Mircea 2.Eba ,3.Cocos,4.Udrea,5.Boc,6.Baconski,7,Blejnar si 8 Falca astea da nume de Judete

Un singur judet

sa aiba Romania in componenta. Facilitate maxima, ar fi usor de gestionat, totul descentralizat (sic!), etc.

Logica simpla a euroregiunilor

1.Basescu nu se zbate suficient pentru modificarea hartii administrative
2.UDMR iese de la guvernare
3.USL preia guvernarea
4.Basescu e suspendat, iar la referendum, il rejecteaza 90% din votanti
5.Se reia procesul Flota, Kovesi si sefii SRI, SIE, SPP tradeaza, se deschid 23.199 de urmariri penale impotriva lui Basescu, Udrei si restului camarilei.

CONCLUZIA

Basescu se zbate cat poate, incalcand mai rau ca pana acum orice regula, orice lege. Constitutia? Ce e aia?

@I.E.FEHER

Interesanta propunera ta insa iti aduc aminte ca landurile au si parlament si guvern propriu inafara de ala central pe toata Germania.
Ce inseamna asta pentru noi?
Mai multi functionari publici,mai multi parlamentari si culmea culmilor:ne trezim ca au aceleasi compentente 2 sau 3 organisme de la diferite nivele.

Presedintele preda economie la Guvern .

Ori aveti rezultate si primiti felicitari , ori ....

"N'are mama , n'are tata...!"
asa ziceau astia din opozitie , insinuand ca Basescu are ceva cu ei .
Uite ca nu e asa , Presedintele pretinde rezultate , performanta . De la toata lumea .
Nu cumva vi se intampla la fel la locul de munca !??

D A -- pt regionalizare , pt mai putina birocratie , pt eficienta . Daca le iese treaba asta , va fi un salt inainte pt Romania ! Daca nu .... putem folosi in continuare "Republica Socialista Romania" .

D A -- pt reformarea Justitiei !

D A -- pt reformarea MAI !

D A -- pt REFORMA !

Sfat pentru smecherii din guvern cu misiune !!!

Propun sa fie un singur judet si acela sa se numeasca Romania !!! Se aude pina la Bucuresti ????

Mda,

Vechilul care a arendat Romania, pune biciul pe tot ce misca. Toata lumea trebuie sa raspunda la comanda sa, altfel afara! Trebuie sa priceapa tot ministru ca Guvernul nu-i decat o anexa a Palatului Cotroceni. Democratia strica, poate sa-l suspende pe Presedintele Romaniei sau chiar sa-l demita.

Bai "dumnezeu ..."

Tu citesti pe dos , sau cum dracu se face ca nu ai priceput ca baba din Panciu se duce sa ii dea la moe la primaru din Panciu , nu la dracu in praznic.
Asa e cu voi USL-istii ... mai grei de cap, de aia tre sa se cheme Romania Republica Socialista Romania , sa stiti si voi tara pe care o jefuiti de 21 de ani incoace ( vezi cazul Dragnea - ultimul ).

ce falci a facut Basescu....ca porkul Boc!!!!

porkul Basescu vrea centralizarea tarii...mai multe judete intr-o regiune inseamna mai multi bani...iar baronii PDL asta vor: mult mult banet de furat!...coincidenta face ca UE a cerut acest lucru cu bune intentii, pt absorbtia fondurilor UE...Dar cu coruptia generalizata la nivel politic, UE nu realizeaza ca furtul banului public si indatorarea tarii la FMI va creste exponential...Nu de alta, dar nici vorba de absorbtia fondurilor UE cu ciocoii de la guvernare, banditi si escroci notorii in frunte cu Udrea!!!

catre @adevar:

... " de as fi eu in tara " ... ce bine le vezi tu pe toate ... ce bine le stii si le rezolvi ...

... si americanii sunt in Irak din 1991 ... si le rezolva ... democratia irakienilor .

ca si tine !

... " s-au creat familii vesnice, interpartinice, care se rotesc, iar clientii raman aceiasi " ...

... adevarul e ca trebuie sa incepem cu "familiile vesnice" din Constanta !

mi-e frica!!

Ei sa vedem pe cine popeste! de la UDMR? nem tudom. Poate pe Udrea? Imi place asta: Basescu i-a amenintat pe ministri! Sunten tara bananiera si bananele sunt mai ieftine ca merele. Poftiti in Schengen, bitte!

 

Este si asta o manevra, Covasna si Harghita

--- se pierd intr-o alta suprafata organizatorica.

Pai a vedea asta

inseamna sa iti dezamorsezi principalele argumente anti Basescu&Boc.

Daca mai puneti multe bete'n roate,o sa ajungem in CSI.

Acolo unde se soimte mai bine Uniunea Socialist Liberala.
Bagati-va mintile in cap,socialismul a fost ,este si va ramane kriminal.
Rudsii si-au omorat propriul popor...20 de milioane de rusi au fost macelariti de socialismul lui Stalin si
Asta vreti,inconstientilor?

@jelu

"Daca mai puneti multe bete'n roate,o sa ajungem in CSI." pai da ca stalin a venit cu ideea regiunilor in Romania. In 1930 Ronmania avea 71 de judete. Iar apoi rusii au introdus regiunile printre care si regiunea autonoma maghiara. Iar in '68 ceasca a revenit la judete dar nu a folosit harta din 1930. Deci cine isi doreste revenirea la CSI? Nu cei care cer regionalizarea Romaniei? dar de vede dupa cum scfrii lipsa ta de cultura - tipic portocaliu

@jelu

nu ai nici o treaba cu istoria - confunzi socialismul cu comunismul - mai invata si tu cate ceva si pe urma poti incepe a scrie.
cat despre ce vrea "base" vai de capul lui, un terminat ca toti ceilalti din politica.

auzi?

Hei, fugi si-ti inghite pastilutele;nu vezi ca patinezi?

RAKETII raman cu DICTACHIORUL

la PUSCARIE - acolo le eswte locul....

Mult a fost putin a mai ramas , si acest site NU va mai fi intoxicat de totii RACHETII care au intrat in DISPERARE....

BERCEA MONDIAL si EROUL FALAU -vor fi JUDECATORII care vor judeca acesti RAKETII in raport cu faptele comise si pentru DISTRUGEREA ROMANIEI.....

"FMI si Planul pentru distrugerea Romaniei "

“Acordul cu FMI, justificarea PDL pentru distrugerea Romaniei"
“Lumea a fost lovită de criză, dar parcă nicăieri in lume tragediile celor care trăiesc in aceste vremuri amare nu sunt atat de mari, atat de intense asa cum sunt cele din Romania si parcă nicăieri in lume guvernantii nu si-au intors fata de la popor, asa cum au făcut-o cei care conduc astăzi Romania.
De sase ani de zile, Presedintele Romaniei spune poporului cat de răi, de meschini, de lipsiti de profesionalism sunt medicii, magistratii, profesorii. In ultimul an, vocea lui Băsescu a fost dublată de cea a lui Boc care explică poporului ce pensii nesimtite au pensionarii acestei tări…In ultima vreme, Băsescu, Boc, deontologii PDL ne spun cat de incompetent este acest popor si cat de rău a fost croit sistemul acestei tări pe care ei, intr-o formă sau alta, o conduc de sase luni de zile", a arătat deputatul Nica. Acesta crede că in ultima lună, discursul guvernantilor PDL la adresa poporului a devenit din ce in ce mai virulent, din ce in ce mai critic si, din ce in ce mai tragic, pentru fiecare roman in parte.
“Pentru că propaganda avea nevoie să functioneze, pentru ca romanul să mai inghită senin, calm toate jignirile, toate palmele Guvernului PDL a fost inventată si motivatia perfectă: FMI! Din punctul meu de vedere, PDL este doar la inceputul singurului plan pe care acest partid il poate pune in practică, respectiv distrugerea Romaniei. ..................

mai multe pe :
http://wikileaks-ro.blogspot.com/2010/12/fmi-si-planul-pentru-distrugerea.html

Harta INTERLOPILOR POLITICI :

http://www.ziare.com/victor-ponta/psd/mircea-toader-refuzat-la-antena3-gadea-cine-e-toader-sa-sune-boc-1088448

@pacat..

Nu fac confuzie intre socialism si comunism.
Ar trebui sa cascati ochii mai bine,daca sunteti nascuti dupa 1989,sau nu ati suferit de pe urma
"binefacerilor"urmasilor actualilor socialisti din PSD.

Convinge-te singur urmarind acest documentar si daca te va surprinde,anunta-ma.
http://www.jurnaltv.ro/video/The_Soviet_Story_Povestea_sovietelor_incredibil

@pacat

Nu exista nici o confuzie intre socialism si comunism... Socialismul este fundamentul teoretic pentru comenism. Filosofia de baza.

Comuniusmul este indisolubil legat de socialism. Si ramurile socialismului sunt nu numai socialimul internationalist al sovieticilor ci si national socialismul lui Hitler si anarhismul. Diferentele sunt ca national socialismul lui Hitler se baza pe biologie, iar internationalismul sovietic pe sociologie, ambele false.

Intre anarhism si sovietici unicva diferenta era modul in care se vrea a fi facuta trecerea la comunism: Lenin sustinea disparitia treptata a statului in timp ce socialistii anrhici, adepti ai lui Duhring, un rival al lui Marx si Engels, sustin desfiintarea statului de la inceput!

Socialismul si comunismul nu pot fi separate. Si metodele de punere in aplicare al;e socialismului sunt mereu aceleasi, asa cum le-au stipulat Marx, Engels si Lenin: VIOLENTE!!!

Citeste si nu mai vorbi prostii!!!

@jelu @ pappy

@pappy te vad infierbantat eu zic sa pui mana si pe o carte de gramatica intai de toate - partea cu socialismul si comunismul sunt - momentan - prea grele pentru tine
acum pentru cultura ta generala:

- in socialism (economic) ca despre asta era vorba, distributia de bunuri si servicii se face in functie de "efortul" fiecaruia in parte
- in comunism se face in functie de "nevoile" fiecaruia

ceva ceva ai tu in cap dar nu sunt puse in ordine mai "lucreaza" la "aranjat" ideile :)

@jelu daca ai vazut filmuletul sa-i pui si subtitrarea poate asa intelegi ceva din el dar daca l-ai vazut cu subtitrare si nu ai inteles e destul de grav :)

Comparatie

Si in America de exemplu: in statul California cei ce doresc sa mearga de la San Diego la Sacramento (capitala statului) le trebuie peste 5 ore de mers cu masina sau aproape 2 ore de zburat cu avionul...in statul New York: de la New York City la Albany (capitala statului) iti trebuie aproape 4 ore de mers cu masina s.a.m.d. Nu vad care este problema romanilor! Poate sint prea comozi.....

 

N-or fi avand romanii autostrazi

ptr ca le-au facut americanii tai de la BECHTEL

@OTTOman

- mai curand ai lu' bombo ca el asemnat contractu, , daia e asa pagubos !

@ niculaeda

Hotzul nu este de vina? Doar guvernantii Romaniei?
Daca rushii ne "faceau" autostrazile, imi inchipui ce postari americane vedeam aici.
Vina este impartita, ambii semnatari cu gandul la bani respectiv "unsul pe unde scartaie".
Pagubit este ca mai totdeauna the tax-payer. Ca la voi si ca pretutindeni, nu altfel.

@larrydob

"in statul California cei ce doresc sa mearga de la San Diego la Sacramento (capitala statului) le trebuie peste 5 ore de mers cu masina sau aproape 2 ore de zburat cu avionul...in statul New York: de la New York City la Albany (capitala statului) iti trebuie aproape 4 ore de mers cu masina s.a.m.d" - in Romania sunt putine aeroporturi (vezi saga din Brasov) si mult mai putine autostrazi deci e mult mai greu cu deplasarea -

El vrea...

El vrea 300 de parlamentari, acu vrea si 8 judete, tot timpul acest "el" vrea cate ceva. Dar noi nu avem dreptul sa "vrem" ceva? Credeti ca vor fi mai de soi parlamentarii daca vor fi 300? Nu uitati ca la asa popor, asa alesi. Calitatea alesilor neamului arata calitatea celor care i-au ales.
Daca vom avea 8 judete vom cheltui mai putin? Va fi o coruptie si o birocratie mai mica? Nu cred! Pentru ca in continuare vor fi cheltuiti complet aiurea putinii bani de la buget pe amenajari de parcuri si sali ***.e de sport si ... vor gasi ei pe ce sa mai cheltuie banii pe proiecte la niste preturi umflate. Adevarata cauza sunt aceste achizitii publice. Ce mare lucru daca nu vor mai fi consiliile judetene care sa aprobe asfaltari de drumuri judetene cu preturi umflate, acum va fi decisa asfaltarea aceluiasi drum la curtea voievodala.

Adevaratul scop al acestei reorganizari este de a avea un numar mic de oameni pe care baseku sa-i poata controla. Pentru ca o dictatura are nevoie de un control cat mai bun, intai un numar de parlamentari cat mai mic si cat mai sters, acum cateva judete, maine ne vom trezi ca i se va da foc Parlamentului cel mult hulit iar muflonul va aplauda, incantat ca a mai scapat de niste paraziti.
Sa mai continui..?!

 
 

Penelopa

Un comentariu inutil si care nu spune nimic. Daca vrei sa ma combati, esti invitata mea. Vino cu argumentele tale si putem avea un dialog.
Daca tu doar atata stii, sa vii si sa spui omul nu stie nimic si cam atat, fara sa demonstreze asta, te descalifici.
Macar eu, de bine de rau, mi-am argumentat pozitia.

USL se va opune din rasputeri!

USL si-a facut deja calculele, cu 40 de locuri caldute de consilieri judeteni si de adjuncti si cate si mai cate!

daca s-ar reorganiza administratia, am scapa de cel putin 30 de ticalosi care se cred baroni pe mosiile lor, indiferent ca vb de PSD, PNL sau PDL.

Daca ar putea, Parlamentul ar imparti si judetele inca o data in doua, sa avem pe viitor 80 de sefi de consilii judetene in loc de 40.
sa avem 80 de posturi grase si bine platite de la stat, nu doar 40!

Vai de voi USLoilor, ca Basescu se pare ca e hotarat sa nu se lase!

Pana la urma USL va avea de impartit 7 posturi, la 300 de lingai care abia asteapta functii babane!

Sa vedem cum o sa se descurce!!

 

De ani de zile visez la asa ceva!!

Mai putine regiuni administrative.
Din TVA sa mearga la Bucuresti maxim 5% pentru armata, securitate nationala, situatii neprevazute--inundatii, cutremure, ma rog situatii de urgenta--. Restul banilor sa ramana in regiunea respectiva si acolo sa fie folositi
corespunzator. Trebuie o autostrada, sa zicem, foarte bine, in regiunea mea o fac eu ca primar sau guvernator sau cum s-o numi,cu banii mei, iar in regiunea urmatoare, cine raspunde de aceea. Desigur, sa existe inspectori guvernamentali fiscali care sa controleze unde s-a dus banul public pe plan local.
Banii proveniti din taxe si accize si ma rog veniturile unei regiuni , sa ramana in majoritate acolo .Si apoi daca alesii pe plan local nu-si fac treaba, putem sa-i intrebam ..unde-s banii? Si nu mai tine raspunsul cu pai sunt la Bucuresti si ministerul mi-a zis sa fac asta.
Deci o descentralizare, un fel de micro-management financiaro-economic pe regiuni.
Dau un exemplu concret:s-a construit acea celebra "telegondola"intr-un loc unde nu era nevoie de asa ceva.
Poate oamenii aveau nevoie de locuri de munca, de crese,etc. dar s-a decis la Bucuresti.Exemple sunt o multime. Sa fie lasat omul din acea zona sa decida ce se face in zona respectiva, cu banii dati de el la taxe.
Si mai lasati sperietoarea cu ungurii, care vor face nu stiu ce pentru ca nu este asa.

 

Si noi, mai multi, dorim la fel.

Nu te poti invarti in orasele capitate de judet actuale,de tot felul de bugetari, Politie, Judecatorie, Consiliu Judetean,Prefectura, Primarie, consilieri, episcopi, directii judetene de sanatate, munca, ocrotiriea copilului,de drumuri,de electricitate si retele electrice, de mediu , de ape, de meteorologie, de metrologie , diectia agricola, silvica,inspectorate scolare,de transport auto,de vama,, de ciltusa, de sport etc, si o seama de alte SERVICII JUDETENE.

Vreau,,PROVINCII,, !

nu chiar amenintare...

ii sfatuiste pe un ton mai grav si autoritar, ceea ce demonstreaza ca basescu este un presedinte vertical, si chiar daca pdl l-a sustinut la alegeri, nu inseamna ca acum aproba orice...

 

amenintare

piratul ne ameninta mereu,crezand ca ne speriem de piratul caricatura!rautatea fata de oameni a mai ramas din tine.esti olog la suflet si iti vei primi ceea ce ne dai si tu noua

 

Opt superjudetze vor forma o tzara!

Cine nu accepta, ramane pe-afara!!
In cele din urma, numaru'mi convine!
Sa vedem desenu'! Cine e, cu cine!!

 

@ ... "Sa vedem desenu'! Cine e, cu cine!! "

... simplu :
regiunea NV si Centru - cu Austro-ungaria
regiunea V - cu Serbia si Croatia
regiunea SV - cu Bulgaria si Germania
regiunea NE - cu Moldova si Rusia
regiunea SE - cu Ucraina

regiunea S, Bucuresti si Ilfov - cu Elena Udrea si Gabi Oprea

De ce nu se reboteaza ca si provincii ?

Banat, Crisana, Transilvania,Moldova, Bucovina de Sud.Muntenia, Dobrogea, Oltenia, si Bucuresti-Ilfov.

 

Vezi Europa !

Tocmai ma intrebam daca dintre cei multi de aici, care posteaza ,stiu cum sunt administrate majoritatea tarilor din vestul Europei ,iar daca nu stiu ,pot si ei sa se educe ca si mine cu ajutorul computerului de la care scriu .Sper sa poata accesa wikipedia si sa se uite macar la poze daca nu au rabdare sa citeasca tot despre cum isi administreaza respectivele tari teritoriile .Nu de alta dar e plin de comentarii contra .De ce oare ?Sa fie rautate sau necunostinta de cauza?

 

E doar USLime semianalfabeta

Care executa zilnic ordinele lui Felix si Vantu.
Nu le cere parerea pt ca nu au voie sa aiba o parere.

(majoritatea dintre ei nici macar nu sunt capabili sa aiba o parere personala)
Asta e.
Ordinul se executa!

cind in 1998 Sabin Gherman "s-a saturat de Romania" si vroia...

..."Transilvania sa" toti au sarit in are ca se vrea federalizarea Romaniei!
ACUM in AD 2011 nimeni nu sare ca ars la cererile UDMR!!
HUOOOO....

 

"Daca cineva isi imagineaza ca ramane o simpla ...

... declaratie politica, se insala"
Noi nu ne inshelam!
Stim cat de apucator si cinic este Flatulescul!
Stim ca nu glumeshte cand e vorba de ghesheftul lui personal!

Miza sunt cei 10 miliarde euroi ce pot veni de la UE pentru "reforma" asta, bani peshin de genul frunzelor udrei, de care nu trebuie sa dea nimeni seama!

Daca-l vedeam pe chioraliu zmiorcaindu-se in direct din cauza ca banii PENTRU INVESTITII IN INFRASTRUCTURA, nu sunt primiti de la UE de javrele lui, care-i "gestioneaza" si pun talpi, atunci da!

As fi zis ca-i pus pe treaba, vrea sa scoata Romania din r.ahatul in care tot el a bagat-o.

DAR ASHA?
Sa traienim bineeee! Pret de inca 10 miliarde venite de-a moaca, numai pentr-o "reorganizare" facuta pe hartie!

Apoi dup-aia, dupa "reorganizare", sa te tii balamuc!

Dar ce conteaza, portocalii sunt oricum undeva deasupra legii si-a lui Dumnezeu!
Ce puteti sa le faceti?

Cel mult sa-i alegeti din nou, cand vor scoate de la ghioz miliardele furate de la pensionari si de la sugari si va vor blagoslovi cu biciclete chinezesti, pungi cu zahar expirat, orez de tailanda refuzat la export, cu fantani arteziene, sali de sport cu jacuzii trantite-n k.oorul Baraganului langa coada vacii, numai si numai lucruri utile si de bun-simt!

SANATATE, ca multa nevoie mai are ... poporul asta!

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor