Basescu ii ataca pe ultimii trei procurori generali ai Romaniei - cu ce l-au suparat (Video)

Vineri, 13 Martie 2015, ora 10:46
6171 citiri
Basescu ii ataca pe ultimii trei procurori generali ai Romaniei - cu ce l-au suparat (Video)

Fostul presedinte Traian Basescu face noi precizari referitoare la dosarele Mineriadei si Revolutiei, criticandu-i pe cei trei procurori generali din mandatele sale si aratand ca Justitia nu va fi credibila pe deplin pana cand aceste cazuri nu vor fi solutionate.

"Dupa decizia ICCJ de redeschidere a dosarului 13-15 iunie '90 o armata de propagandisti s-a repezit pe televiziuni, radiouri si in mediul virtual sa acuze ca eu am blocat si dosarul revolutiei si dosarul mineriadei din 13-15 iunie.

In cei 10 ani de mandat au fost trei procurori generali: Ilie Botos (nu l-am numit eu), Laura Codruta Kovesi si Tiberiu Nitu. Nici unul dintre ei nu a gasit resursele morale sa spuna: 'nu este adevarat, presedintele Basescu nu ne-a cerut niciodata sa inchidem dosarele, aceasta a fost o decizie a procurorului X cu urmatoarea motivatie.....'. Altfel oameni extrem de sensibili care la orice cuvint rostit in spatiul public cer CSM sa le apere reputatia.

Orice eforturi ar face, si cu adevarat le face, Justitia nu va fi pe deplin credibila pana cand nu va da o solutie celor doua dosare", a scris pe Facebook Traian Basescu.

Basescu si-a amintit cum o certa pe Kovesi: Au murit 1.600 de oameni la Revolutie, iar voi inchideti dosarul!? (Video)

Reactia lui Traian Basescu vine dupa ce, marti seara, a postat o inregistrare in care apare cerandu-i socoteala actualei sefe a DNA, Laura Codruta Kovesi, fost procuror general, in legatura cu dosarele Revolutiei si Mineriadei.

In materialul video din septembrie 2009, fostul presedinte Traian Basescu ii solicita Codrutei Kovesi sa comunice opiniei publice ce fac procurorii cu dosarele si daca exista o speranta ca acestea vor fi duse la finalizare.

Basescu explica de ce si-a amintit acum ca o certa pe Kovesi (Video)

Ulterior, fostul sef al statului a explicat, prin intermediul unui sms trimis in aceeasi seara jurnalistului B1 TV Catalin Striblea, ca prin filmuletul distribuit a incercat sa-si "apere mandatul" si ca nu are nicio problema cu Laura Codruta Kovesi: "Am incercat sa-mi apar mandatul, nu era nimic personal cu doamna Kovesi. Ii transmiteam doar ca le dau libertate totala, doar sa fie rezolvate aceste dosare. Acelasi lucru i l-am spus si lui Tiberiu Nitu (actual procuror general - n. red.) ".

Instanta suprema a decis: Dosarul Mineriadei va fi redeschis, Ion Iliescu - vizat de ancheta

Magistratii de la Inalta Curte au confirmat, luni, decizia procurorului general de redeschidere a dosarului Mineriadei din 13-15 iunie 1990, dosar in care este anchetat si fostul presedinte Ion Iliescu.

Astfel, judecatorii au admis in parte redeschiderea dosarului in rem pentru inceperea urmaririi penale pentru infractiuni contra pacii si omenirii si infractiuni de omor.

Urmeaza ca, dupa procedurile prevazute de lege, procurorii sa reia cercetarile, identificand partile, martorii si succesiunea de evenimente produse atunci. La final, procurorii vor stabili cine se face vinovat in opinia lor pentru producerea de victime la mineriada din 13-15 iunie si pe cine vor trimite in judecata.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Traian Basescu dosare Mineriade, #Basescu procurori Mineriade , #presedinte