Basescu ii ataca pe ultimii trei procurori generali ai Romaniei - cu ce l-au suparat (Video)

Vineri, 13 Martie 2015, ora 10:46
5984 citiri
Basescu ii ataca pe ultimii trei procurori generali ai Romaniei - cu ce l-au suparat (Video)

Fostul presedinte Traian Basescu face noi precizari referitoare la dosarele Mineriadei si Revolutiei, criticandu-i pe cei trei procurori generali din mandatele sale si aratand ca Justitia nu va fi credibila pe deplin pana cand aceste cazuri nu vor fi solutionate.

"Dupa decizia ICCJ de redeschidere a dosarului 13-15 iunie '90 o armata de propagandisti s-a repezit pe televiziuni, radiouri si in mediul virtual sa acuze ca eu am blocat si dosarul revolutiei si dosarul mineriadei din 13-15 iunie.

In cei 10 ani de mandat au fost trei procurori generali: Ilie Botos (nu l-am numit eu), Laura Codruta Kovesi si Tiberiu Nitu. Nici unul dintre ei nu a gasit resursele morale sa spuna: 'nu este adevarat, presedintele Basescu nu ne-a cerut niciodata sa inchidem dosarele, aceasta a fost o decizie a procurorului X cu urmatoarea motivatie.....'. Altfel oameni extrem de sensibili care la orice cuvint rostit in spatiul public cer CSM sa le apere reputatia.

Orice eforturi ar face, si cu adevarat le face, Justitia nu va fi pe deplin credibila pana cand nu va da o solutie celor doua dosare", a scris pe Facebook Traian Basescu.

Basescu si-a amintit cum o certa pe Kovesi: Au murit 1.600 de oameni la Revolutie, iar voi inchideti dosarul!? (Video)

Reactia lui Traian Basescu vine dupa ce, marti seara, a postat o inregistrare in care apare cerandu-i socoteala actualei sefe a DNA, Laura Codruta Kovesi, fost procuror general, in legatura cu dosarele Revolutiei si Mineriadei.

In materialul video din septembrie 2009, fostul presedinte Traian Basescu ii solicita Codrutei Kovesi sa comunice opiniei publice ce fac procurorii cu dosarele si daca exista o speranta ca acestea vor fi duse la finalizare.

Basescu explica de ce si-a amintit acum ca o certa pe Kovesi (Video)

Ulterior, fostul sef al statului a explicat, prin intermediul unui sms trimis in aceeasi seara jurnalistului B1 TV Catalin Striblea, ca prin filmuletul distribuit a incercat sa-si "apere mandatul" si ca nu are nicio problema cu Laura Codruta Kovesi: "Am incercat sa-mi apar mandatul, nu era nimic personal cu doamna Kovesi. Ii transmiteam doar ca le dau libertate totala, doar sa fie rezolvate aceste dosare. Acelasi lucru i l-am spus si lui Tiberiu Nitu (actual procuror general - n. red.) ".

Instanta suprema a decis: Dosarul Mineriadei va fi redeschis, Ion Iliescu - vizat de ancheta

Magistratii de la Inalta Curte au confirmat, luni, decizia procurorului general de redeschidere a dosarului Mineriadei din 13-15 iunie 1990, dosar in care este anchetat si fostul presedinte Ion Iliescu.

Astfel, judecatorii au admis in parte redeschiderea dosarului in rem pentru inceperea urmaririi penale pentru infractiuni contra pacii si omenirii si infractiuni de omor.

Urmeaza ca, dupa procedurile prevazute de lege, procurorii sa reia cercetarile, identificand partile, martorii si succesiunea de evenimente produse atunci. La final, procurorii vor stabili cine se face vinovat in opinia lor pentru producerea de victime la mineriada din 13-15 iunie si pe cine vor trimite in judecata.

F.N.

Citeste si:
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Preşedintele PNL Bucureşti, primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu, a spun sâmbătă, 22 ianuarie,despre greva de la STB că este „ilegală, imorală şi penală”. Esilul susține că acest...
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Tudor Prisecaru a fost numit vineri în funcția de secretar de stat în ministerul Cercetării și Digitalizării, printr-o decizie a premierului Nicolae Ciucă. Potrivit CV-ului, Prisecaru este...