Basescu ii cere lui Iohannis sa lupte: Nu poate sa abdice in fata lui Daddy, nu e rege.Trebuia semnat un protocol de colaborare

Vineri, 02 Februarie 2018, ora 14:40
6123 citiri
Basescu ii cere lui Iohannis sa lupte: Nu poate sa abdice in fata lui Daddy, nu e rege.Trebuia semnat un protocol de colaborare
Foto: Administratia Prezidentiala (Arhiva)

Fostul presedinte Traian Basescu il indeamna pe Klaus Iohannis sa nu-i "puna la butoniera lui" lui Liviu Dragnea toate institutiile statului, ci sa lupte, pentru ca este singurul care poate "frana setea de putere" a PSD. "Presedintele Romaniei nu poate sa abdice in fata lui Daddy, pentru ca nu este rege", spune ironic Basescu.

Comentariul a fost postat vineri pe pagina de Facebook a lui Traian Basescu sub titlul "Presedintele Romaniei nu poate sa abdice! ".

"Iohannis este in capcana lui Daddy dupa numirea fara cracnire a premierului Dancila", sustine Traian Basescu.

Fostul presedinte crede ca succesorul sau la Palatul Cotroceni ar fi trebuit sa profite de moment si sa semneze un protocol de colaborare institutionala cu liderii PSD-ALDE.

"Directorul SPP poate fi numit de Presedintele Romaniei, dar numai la propunerea adoptata prin consens de CSAT. Din pacate, se pare ca Iohannis nu a inteles ca in CSAT are sapte ministri PSD care vor executa dispozitiile lui Daddy la numirea sefului SPP si nu pe ale sale.

Directorul SIE se numeste de Parlament, la propunerea Presedintelui Romaniei. Asta inseamna ca, pentru a primi votul majoritatii in Parlament, Iohannis este din nou dependent de Daddy.

Si atunci, care a fost ratiunea numirii fara nici un fel de rezistenta a premierului Dancila?

Stiind setea de putere si dorinta lui Daddy de a controla toate institutiile, ma intreb daca Iohannis a decis constient o postura de noncombat sau pur si simplu nu intelege nimic din riscul de a-l lasa pe Dragnea sa-si puna la butoniera toate institutiile statului.

Momentul Dancila era unul bun pentru rezolvarea restantelor si pentru scrierea unui 'protocol de colaborare institutionala', mai ales ca urmeaza si numirile de ambasadori si sefi ai marilor parchete", reaminteste Traian Basescu.

In plus, acesta subliniaza: "Din experienta o spun, coabitarea cu PSD-ul este cumplita pentru ca singura lor preocupare majora este acapararea totala a puterii si punerea institutiilor sub controlul partidului".

"Presedintele este singurul care le poate frana setea de putere, daca este dispus sa lupte. Constitutional, Presedintele Romaniei nu poate sa abdice in fata lui Daddy, pentru ca nu este rege", a conchis Traian Basescu.

Fostul presedinte Traian Basescu a fost vehement criticat public in repetate randuri pentru acordul de colaborare semnat cu fostul lider PSD Victor Ponta in decembrie 2012, inainte de a-l desemna ca premier, mai ales dupa ce s-a aflat ca in baza acelui acord s-ar fi facut numirile procurorilor sefi, dar si dupa ce protocolul a fost incalcat de ambele parti.

Pactul de coabitare fusese prezentat si la Bruxelles, presedintelui Parlamentului European de la acea vreme, Martin Schulz, chiar in timpul summit-ului de iarna al UE.

Citeste mai multe despre:

C.B.

Citește și:
Partidele de la putere, scădere ușoară, în timp ce USR și AUR câștigă procente. Ce formațiune a reușit să treacă pragul SONDAJ
Partidele de la putere, scădere ușoară, în timp ce USR și AUR câștigă procente. Ce formațiune a reușit să treacă pragul SONDAJ
CURS a publicat un nou sondaj de tip omnibus, realizat pentru luna martie, din care reiese că principalele partide aflate la putere, PSD și PNL, se află într-o ușoară scădere, punctele...
Alianța PSD-PNL ar urma să domine scena politică în viitor: ”Nu există voci care să spună că preferă altă soluție”
Alianța PSD-PNL ar urma să domine scena politică în viitor: ”Nu există voci care să spună că preferă altă soluție”
Decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice a Universităţii Bucureşti, Cristian Preda, a afirmat că este mai probabil ca înţelegerea PSD-PNL să continue, precizând că nu există vreo voce...
#Basescu Iohannis protocol colaborare Dragnea, #Basescu Iohannis abdicare , #presedinte