Basescu ii invita pe tineri sa ocupe fara concurs trei posturi de consilier prezidential

Sambata, 07 Ianuarie 2012, ora 09:35
4514 citiri
Basescu ii invita pe tineri sa ocupe fara concurs trei posturi de consilier prezidential
Foto: Arhiva

Presedintele Traian Basescu a declarat, la cea de-a treia Gala a Ligii Studentilor Romani din Strainatate, ca tinerii vor reveni acasa cand Romania ii va putea plati si a spus ca are trei posturi de consilieri de stat pe care ar angaja, fara concurs, absolventi de facultati din strainatate.

"Stiu ca cea mai mare problema a revenirii dumneavoastra este salarizarea. Este o realitate si eu tot timpul am spus ca Romania nu poate fi contradictorie. Adica o sa vedeti demagogii spunand 'Guvernul sa ne-aduca tinerii acasa'.

Iar raspunsul meu este intodeauna ca nu putem fi contradictorii. Pe de o parte ne batem politic, in toate felurile, cu partenerii nostri din Uniunea Europeana pentru liberalizarea pietei fortei de munca, iar pe de alta parte ce sa facem, sa introducem reguli, daca ai facut liceul in Romania trebuie sa ai contract zece ani in Romania.

Ce sa facem sa ne aducem tinerii acasa? Vor veni singuri cand vom putea sa-i platim. Sunt convins ca acest lucru se va intampla", a afirmat presedintele.

"Dar, daca exista cineva prost platit sau mai prost platit sau are un interes sa vina acasa, la Presedintie sunt trei posturi de consilier de stat. (...)

Basescu, catre studenti: Nu-i mai cereti Romaniei sa va primeasca inapoi, ea va asteapta!

In zilele urmatoare, daca exista trei absolventi de studii superioare care accepta salariul unui secretar de stat din Romania, sigur masina si secretara, sunt gata sa angajez fara concurs, doar in baza de diplomei de absolvent de facultate din strainatate, trei tineri pe functii de consilier de stat", a spus seful statului.

Traian Basescu le-a promis tinerilor un program "lejer".

"Asta inseamna un program lejer, in care vii la ora 9 la Presedintie si nu stii cand pleci si in care presedintele te poate chema in orice moment sa-ti dai cu parerea despre orice lucru din lumea asta si din tara.

Ca vrea o idee. Ce face cu ea, e treaba lui. Dar consilier la Presedintie este o functie importanta, fiindca de multe ori consilierii isi regasesc ideile in ceea ce eu spun public.

Si in ceea ce pe urma eu incerc sa impun prin discutii, de buna seama, Guvernului si majoritatii parlamentare", le-a mai transmis presedintele tinerilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Basescu studenti, #consilier Presedintie, #posturi libere Cotroceni , #presedinte