Ziare.com

Basescu: Ii predau lui Iohannis o tara care indeplineste toate criteriile pentru a intra in zona euro

Sambata, 20 Decembrie 2014, ora 19:46

   

Basescu: Ii predau lui Iohannis o tara care indeplineste toate criteriile pentru a intra in zona euro
Presedintele Traian Basescu a declarat, sambata, ca ii va preda lui Klaus Iohannis o tara care indeplineste toate criteriile de convergenta, in vederea intrarii in zona euro, el apreciind ca vom deveni membri ai zonei euro mai devreme de 2019.

"Astazi, Romania indeplineste criteriile de convergenta de la Maastricht. Ii voi preda domnul Iohannis o tara care indeplineste toate criteriile de convergenta, in vederea intrarii in zona euro", a spus presedintele Traian Basescu.

"Vom deveni membri ai eurozonei, cred eu, mai devreme de 2019", a adaugat Basescu, precizand ca Romania indeplineste in acest moment conditiile pentru aderarea la euro.

Referitor la Uniunea Europeana, presedintele a aratat ca a primit o Romanie care terminase negocierile de aderare si "avea o lunga lista de probleme care conditionau aderarea si care trebuiau rezolvate in intervalul 2004-2007, cand era programata aderarea".

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Basescu, ultima conferinta de la Cotroceni LIVE TEXT

"A fost marele efort cu steguletele, va amintiti, pe mediu, transport, inclusiv agricultura, alimentatie publica. A fost un efort intern si diplomatic", a mai aratat presedintele, precizand ca in perioada crizei economice, in interiorul Uniunii Europene, era un curent puternic de separare a zonei euro de zona non-euro.

"In afara de lupta noastra, a statelor non-euro, am avut sansa unei Germanii care nu a vrut o Europa cu doua categorii de state. Cu sprijinul Germaniei, am obtinut dreptul de a fi parteneri in toate deciziile, pe zona euro. Am adoptat ca mod de a conduce economia celebrul "pachet de sase" si pe urma "pachetul de doua". Asa se face ca am devenit parteneri in zona euro plus", a mai afirmat Traian Basescu, adaugand ca acest lucru ne-a facut optional sa adoptam Tratatul fiscal, care stabileste ca statele sa isi garanteze dezvoltarea si stabilitatea din resursele pe care le produce.

Traian Basescu a mai spus ca de la intrarea in Uniunea Europeana, si asta e poza de astazi, Romania a facut progrese formidabile, "pe care nu le recunoastem, dar ele sunt si sunt consemnate", si a amintit ca rata inflatiei este de 1,4%, rata la dobanzile pe termen lung este de 4,8%, iar cursul de schimb leu-euro este intr-o marja mai mica de 15%, in timp ce deficitul bugetar se afla sub 3%.

El a amintit si reformele structurale "extrem de importante care au avut loc in acest interval", si anume "liberalizarea fortei de munca in 2010, care a flexibilizat piata muncii si a reusit sa creeze conditii de optimizare a costurilor in societati".

"Acest pas ne-a scos din era comunista a contractului de munca pe viata", a tinut sa precizeze seful statului, aratand ca, desi multe tari din UE au fost si inca sunt in criza, care s-a intins pe trei, patru, cinci ani, Romania a avut doar doi ani din zece cand nu a avut crestere economica, in 2009 si 2010.

"In rest, in toti cei opt ani a inregistrat crestere economica pozitiva, ceea ce este corelat cu parametrii care diferentiaza situatia din 2004 cu cea din 2014", a completat Basescu, afirmand ca "perspectiva Romaniei este de crestere economica".
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 2209 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Toarasi, domne iozic sa nuva bucurati ca maine ie solstitiu da iarna

ca mai ie si solstitiu da vara, si atuncea, sar putea sa vaduceti aminte ca Basescu a zis ca iarna, solstitiu, nuica vara

SA TRAITI !

P.S. Basescu: Ii predau lui Iohannis o tara care indeplineste toate criteriile pentru a intra in zona euro

Presedintele Traian Basescu a declarat, sambata, ca ii va preda lui Klaus Iohannis o tara care indeplineste toate criteriile de convergenta, in vederea intrarii in zona euro, el apreciind ca vom deveni membri ai zonei euro mai devreme de 2019.

"Astazi, Romania indeplineste criteriile de convergenta de la Maastricht. Ii voi preda domnul Iohannis o tara care indeplineste toate criteriile de convergenta, in vederea intrarii in zona euro", a spus presedintele Traian Basescu.

 

tu predai ??

la puscarie cu tine si toata gasca ta de hoti...bica ,udi ,cocoselu,eba, sida ,ioana,etc

 

Romania indeplineste toate conditiile IN CIUDA strambelor bagate de

..Base in ultimii 10 ani !! Sa ne amintim ca toate legile folositoare tarii au trecut de el FOARTE GREU !! Mare tupeu pe el sa-si aroge merite..!!

Ti-a sunat ceasul, Base !!

 

Oare????

...așa au afirmat toți ***escu ce din nefericire au condus Romania de la Revoluție si pana acum!!!

 

Da de ce?

De ce va trebuie euro? Sa v-o traga germanica cum vrea ea!? Sa intrati in crize economice si sa nu puteti manipula valuta voastra?
Sa vi se dicteze de la munchen si ora de sculare si de culcare?
Nu vedeti ca euro este pe duca?
Mare-i prostia si mama prostilor este locata in rromanica si mai e si mereu gravida...

 

Gluma ...de 1 aprilie, desi sintem mai aproape de 1 ianuarie ...

O tara cu lipsa a 5 milioane de locuri de munca, cu numai 5,5 milioane de salariati dintr-o populatie de 21 de milioane, 4-5 milioane de emigranti economici, aproape 100 miliarde de Euro datorie externa, 3 milioane de salariati cu salariul minim pe economie, imprumut lunar al M.Finantelor de un miliard de Euro pentru plata bugetarilor si drepturilor sociale, investitii straine derizorii dupa 2008, care au "INVECHIT" cu 6 ani fabricile si utilajele industriale din tara, disparitia economiei si industriei nationale, pierderea averii nationale energetice, uzina Dacia II in Maroc, 60 de mii de persoane decedate anual datorita dezastrului din sistemul sanitar(vezi art. V.Todirascu, pe Contributors) , etc., este mostenirea cu care putem intra ...in moneda Euro, cu oistea de la caruta economiei!
Ca ex-P.Ministru, a ramas dator Romaniei, cu un "proiect de dezvoltare economica si industriala postaderare", de 5-6 la suta pe an, in lipsa caruia, ne bate vintul prin buzunare.
Cu siguranta, ca noul presedinte este extrem de incintat de aceasta "mostenire"...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor