Basescu ii raspunde lui Dumbrava: E indragostit de stilul epistolar, CSM e indreptatit sa sesizeze CCR

Joi, 13 Martie 2014, ora 20:05
2130 citiri
Basescu ii raspunde lui Dumbrava: E indragostit de stilul epistolar, CSM e indreptatit sa sesizeze CCR
Foto: Presidency.ro

Presedintele Traian Basescu a spus, joi seara, ca nu este nevoie ca Presedintia sa sesizeze Curtea Constitutionala cu privire la ministrii protejati de Parlament, precizand ca o sesizare poate fi facuta chiar de catre judecatorii CSM.

La observatia ca judecatorul Horatius Dumbrava, de la CSM, i-a cerut sa sesizeze CCR in legatura cu ministrii pentru care Parlamentul nu a decis ridicarea imunitatii, Traian Basescu a mentionat: "Domnul Dumbrava s-a indragostit de stilul epistolar. Imi scrie dandu-si seama ca este un mijloc de a te face cunoscut".

"Atata timp cat CSM poate face aceasta sesizare, nu inteleg de ce dl Dumbrava ar vrea sa faca acest lucru Presedintia", a spus Traian Basescu, joi seara, intr-o declaratie sustinuta de la Palatul Cotroceni.

Basescu a promulgat legea certificatelor verzi. Astept ieftinirea energiei

"Coruptii transpartinici se sustin unii pe alti. Dar cred ca CSM este mult mai pregatit sa faca aceasta sesizare, decat Presedintia, care are cinci juristi", a mai explicat presedintele.

La argumentul jurnalistului ca este vorba despre o situatie fara precedent, Traian Basescu a raspuns: "Si eu am incercat sa creez precedente la lucruri fara precedent, la instalarea Guvernului Ponta, si s-a vazut reactia CCR. Sunt convins ca argumentatia pe care o poate aduce CSM este mult mai calificata decat ce pot face eu".

"CCR va citi exact acest articol si va reveni cu el, constatand ca o eventuala sesizare este fara obiect. Daca as fi considerat ca are sanse o astfel de sesizare, va asigur ca o faceam de mult. Cred ca CSM este mult mai indreptatit sa faca aceasta sesizare la Curte", a concluzionat presedintele.

Cazurile Cosma si Chitoiu ar putea ajunge la CCR: "Parlamentul se substituie justitiei"

Judecatorul Horatius Dumbrava a vorbit, joi, in plenul CSM, despre posibilitatea ca presedintele Consiliului sa fie mandat sa sesizeze Curtea Constitutionala cu privire la un eventual conflict dintre puterea judecatoreasca si Parlament, explicand ca acesta din urma se opune ridicarii imunitatii unor ministri si afirmand ca va inainta o scrisoare deschisa presedintelui Traian Basescu, in acest sens.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Basescu sesizare CCR ministri, #Basescu Dumbrava sesizare CCR, #Dumbrava Basescu sesizare CCR , #presedinte