Basescu ii raspunde lui Zgonea si lamureste cati angajati are Administratia Prezidentiala (Video)

Luni, 17 Iunie 2013, ora 21:53
2450 citiri
Basescu ii raspunde lui Zgonea si lamureste cati angajati are Administratia Prezidentiala (Video)
Foto: Digi 24

Presedintele Traian Basescu i-a raspuns, luni seara, intr-o declaratie de presa sustinuta la Cotroceni, liderului Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, care a criticat numarul mare de angajati ai Administratiei Prezidentiale si, implicit, costurile crescute cu salarizarea.

"O sa fac o remarca legat de remarca domnului Zgonea, care e framantat de cresterea personalului la Presedintie. In 2004, Presedintia avea 260 de locuri alocate in schema de functionare. A functionat cu 220 de salariati. In 2013, numarul de salariati din schema Presedintiei este tot 260 si Presedintia functioneaza cu 203 salariati, dintre care 52 sunt personal muncitor: curatenie, lumini, electricieni, care trebuie sa stea zi - noapte etc.

Traian Basescu: Referendumul va fi declansat dupa modificarea Constitutiei

Deci, fata de 2004, sunt cu 17 salariati mai putin. Si ca sa inchidem si framantarile bugetare: In 2004, bugetul Presedintiei a fost de 6,3 milioane de euro. In 2013, bugetul Presedintiei este de 5,9 milioane de euro, deci cu 400.000 de euro mai putin. Nu spun ca 5,9 milioane de euro sunt bani putini, dar nu cred ca exista presedintie in UE care sa functioneze cu mai putini bani decat aceasta", a spus Traian Basescu.

Zgonea: Basescu ar trebui sa faca curatenie si la el in ograda, consilierii lui fac politica

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat luni ca presedintele Traian Basescu ar trebui sa faca "un pic de curatenie" si a afirmat ca numarul de angajati de la Administratia Prezidentiala a crescut, iar consilierii prezidentiali fac politica si jignesc Parlamentul Romaniei la televizor.

"Eu as vrea sa privim si din alta perspectiva, in ultimii 10 ani numarul de angajati ai Camerei Deputatilor a fost constant, intre 1.800 si 1.900-2.000 maxim. La Administratia Prezidentiala s-au dublat, banii la Administratia Prezidentiala s-au dublat, angajatii sunt de doua ori mai multi decat acum 10 ani si atunci de ce trebuie sa-mi ceri mie sa fie mai putini parlamentari cand angajatii Administratiei Prezidentiale sunt mai multi?", a spus Zgonea.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Traian Basescu salariati Administatia Prezidentiala, #salariati Presedintie, #Zgonea angajati Presedintie, #Basescu raspuns Zgonea , #presedinte