Ziare.com

Basescu il felicita pe Viktor Orban pentru rezultatul la alegeri

Luni, 07 Aprilie 2014, ora 21:14

   

Basescu il felicita pe Viktor Orban pentru rezultatul la alegeri
Presedintele Traian Basescu i-a transmis premierului Ungariei, Viktor Orban, un mesaj de felicitare pentru victoria obtinuta de partidul sau la alegerile parlamentare desfasurate in tara vecina.

"Stimate domnule Prim-ministru, doresc sa va felicit pentru victoria obtinuta cu prilejul alegerilor parlamentare desfasurate in Ungaria si sa va urez succes in indeplinirea obiectivelor acestui nou mandat care v-a fost incredintat.

Folosesc aceasta ocazie pentru a adresa sincere felicitari poporului maghiar si imi exprim deplina incredere ca raporturile bilaterale, intemeiate pe relatiile traditionale de prietenie intre popoarele noastre, se vor consolida pe toate planurile, in beneficiul cetatenilor romani si maghiari", se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Alegeri in Ungaria: Victorie detasata a lui Viktor Orban

De asemenea, presedintele Romaniei l-a asigurat pe Viktor Orban de "inalta sa consideratie".

Partidul lui Viktor Orban, Fidesz, a castigat detasat alegerile legislative din Ungaria duminica, in timp ce si partidul de extrema-dreapta Jobbik a progresat semnificativ.

Dupa numararea a 93,12% din buletinele de vot, partidul lui Viktor Orban a castigat 44,61% din voturi, in vreme ce Jobbik ca castigat 20,66%, mai mult decat in 2010, cand a obtinut doar 17%.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1476 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor