Basescu il lauda pe Petre Roman si il critica pe Ion Iliescu

Joi, 25 Noiembrie 2010, ora 15:10
5328 citiri
Basescu il lauda pe Petre Roman si il critica pe Ion Iliescu
Foto: Daylife

Presedintele Traian Basescu l-a laudat pe fostul premier Petre Roman, care ar fi vrut sa reformeze tara, dar nu a fost lasat de presedintele de atunci, Ion Iliescu.

"In 1991, tara a avut un prim ministru care a vrut sa aseze Romania altfel. El a avut ghinionul sa aiba un presedinte care voia Romania cum era", a comentat Traian Basescu, in timpul unui discurs cu ocazia aniversarii a 15 ani de existenta a Bursei de Valori Bucuresti.

Basescu: Daca vrem sa ne distrugem tara, suntem pe drumul cel bun

Seful statului a vrut sa atraga atentia asupra faptului ca el va sprijni Guvernul in luarea masurilor de austeritate si de reforma a statului, fara de care nu poate exista o economie performanta in cadrul Uniunii Europene.

"Acum avem un prim ministru care as vrea sa sustina Romania moderna, oricare ar fi costurile politice, si il asigur pe premier si Guvern ca are tot sprijinul meu, spre deosebire de ce i s-a intamplat lui Petre Roman in 1991", a adaugat Basescu.

Basescu, catre politicieni: Fiti responsabili, la anul ar putea fi prea tarziu

Potrivit spuselor sale, daca Romania nu se reformeaza, va atrage doar speculatori, care vor pleca cu banii din tara si ii vor determina pe investitorii adevarati, pe termen lung, sa renunte la eventualele lor planuri.

"Nu vorbesc de lucruri complicate. Lucrurile sunt relativ simple spre a fi intelese, dificile in asumare si implementare. Dar asta este misiunea oamenilor politici intr-o astfel de situatie. Sa-si asume, sa plateasca costul asumarii si sa faca tot ce trebuie pentru ca statul sa fie corectat, adus la parametri normali, intr-o comunitate performanta", a incheiat Basescu.

#Traian Basescu reforma stat, #Petre Roman reforma , #presedinte