Basescu: Imi este jena de Iohannis

Joi, 12 Martie 2015, ora 16:41
15820 citiri
Basescu: Imi este jena de Iohannis

Traian Basescu a declarat, joi, ca ii este jena de presedintele Klaus Iohannis, pentru ca actualul sef de stat nu se poate muta inca in Vila Lac 3.

"Eu am rugat Guvernul sa rezolve problema cu vila pentru ca imi este jena de Iohannis. Am fost de acord inclusiv cu o solutie provizorie, dar am vazut ca in sedinta de Guvern de ieri (miercuri, n.red.) s-a respins aceasta posibilitate", a declarat fostul presedinte.

"Ponta nu vrea sa isi bata joc doar de mine, ci si de Iohannis", a mai spus Traian Basescu.

Guvernul nu-i da lui Basescu locuinta provizorie: Nu facem acte cu dedicatie

Executivul a respins in sedinta de miercuri propunerea Secretariatului General al Guvernului (SGG), inclusa intr-o ordonanta de urgenta mai ampla, privind modificarea prevederilor Legii 406/2001 referitoare la situatia locativa a fostilor sefi ai statului roman.

"Nu a fost aprobata nicio modificare a prevederilor conexe Legii 406/2001 care reglementeaza situatia locativa a fostilor sefi de stat. Urmeaza ca aceasta tema sa fie dezbatuta in regim de urgenta in Parlament.

(...) Guvernul nu a considerat necesar sa faca un act cu dedicatie in acest caz. Urmeaza ca Parlamentul, cel care a emis Legea 406, sa o si amendeze", a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Corneliu Calota.

Guvernul vrea sa ii dea lui Basescu o locuinta provizorie - surse

Potrivit unor surse, Guvernul a discutat in sedinta de miercuri pe tema modificarii Legii privind acordarea unor drepturi fostilor presedinti, pentru a da posibilitatea de a-i oferi provizoriu fostului presedinte Traian Basescu o alta locuinta pana cand cea atribuita deja va fi renovata.

In urma cu o luna, Guvernul a decis ca vila RA-APPS din cartierul Primaverii in care a locuit pana in acest an Mioara Roman, fosta sotie a lui Petre Roman, sa ii fie atribuita fostului presedinte Traian Basescu spre utilizare ca resedinta.

Basescu ramane in vila Lac 3, pana va fi renovata noua casa de protocol

Imobilul necesita insa unele reparatii si lucrari de renovare, care inca sunt in executare.

Conform legii, Traian Basescu trebuia sa paraseasca Vila Lac 3 in maximum 60 de zile de la incheierea mandatului prezidential, respectiv pana la 21 februarie.

Citeste si:
PSD și PNL pregătesc ghilotina pentru miniștrii USR. Când e programat votul pentru guvernul Cioloș - surse
PSD și PNL pregătesc ghilotina pentru miniștrii USR. Când e programat votul pentru guvernul Cioloș - surse
Conducerea Parlamentului se reunește la ora 18.00 pentru a stabili calendarul audierilor și votul final pentru guvernul Cioloș. Potrivit unor surse politice, PSD și PNL vor propune ca marți...
Ucidere din culpă? Iohannis&Cîțu au văzut micile sicrie?
Ucidere din culpă? Iohannis&Cîțu au văzut micile sicrie?
La secțiile de terapie intensivă sunt aproape 50 de copii infectați cu Covid-19, care se zbat între viață și moarte. Nu toți pot fi salvați. Săptămâna trecută au murit deja unii,...
Sursa: Ziare.com