Basescu, in fata UNPR: Nu abandonez revizuirea Constitutiei

Sambata, 10 Septembrie 2011, ora 13:29
1518 citiri
Basescu, in fata UNPR: Nu abandonez revizuirea Constitutiei
Foto: B1 tv

Presedintele Traian Basescu a participat, sambata, la Scoala de vara a UNPR de la Mangalia, unde a felicitat partidul pentru ca a "asigurat stabilitatea guvernarii" intr-un moment dificil pentru Romania.

"UNPR a asigurat stabilitatea guvernarii, intr-o perioada extrem de dificila, nu numai in Romania, ci si in Europa, in Uniunea Europeana, precum si la nivel global. Sunteti partidul care a avea orice optiune... Ati optat insa sa serviti interesul national, ceea ce va asaza pe un postament solid pentru alegerile viitoare", le-a transmis seful statului membrilor UNPR.

Traian Basescu a apreciat ca "nu este usor ca un partid care se construieste, care pleaca de la zero sa opteze pentru varianta grea, pentru varianta care de regula nu este destinata sa aduca voturi".

In timpul discursului sustinut de la prezidiul la care se aflau liderii UNPR, presedintelui i-a sunat telefonul. "Poate e fiica-mea", a spus razand acesta. "Va sun eu mai tarziu, multumesc", a raspuns la telefon seful statului, scuzandu-se in fata membrilor UNPR pentru ca discursul a fost intrerupt.

In continuare, seful statului a punctat ca nu renunta la ideile sau lucrurile in care crede, precizand ca se angajeaza sa declanseze un proces de revizuire a Constitutiei, masura pe care nu a abandonat-o.

Basescu - sfaturi pentru tineri si batrani, cu lacrimi in ochi

"Faptul ca nu va vorbesc despre Constitutie nu inseamna ca am abandonat ideea. Eu abandonez ideile sau lucrurile in care cred abia cand inchid ochii si, cum nu i-am inchis, tot o sa declansam un proces de revizuire a Constitutiei atat de necesar pentru clarificarea relatiilor intre institutiile statului, a obligatiilor statului fata de cetatean, a cetateanului fata de stat si fata de comunitate. Nu numai statul are obligatii fata de cetateni. Si cetatenii au obligatii fata de stat, fata de comunitate", a afirmat presedintele.

Puterea nu are in Parlament o majoritate care sa permita revizuirea Constitutiei, a adaugat Traian Basescu, explicand ca nu doreste sa vorbeasca, acum, despre acest subiect.

"N-as vrea sa va vorbesc despre Constitutie, avand in vedere ca avem o majoritate care nu ne permite sa spunem 'asta putem face, revizuirea Constitutiei'. Cine stie?! Sper sa reusim o formula, dar respectarea rezultatelor referendumului nu necesita revizuirea Constitutiei si se poate veni la Parlament cu 300 de membri prin lege, si nu prin Constitutie. Sigur, lasandu-l bicameral", a mai afirmat presedintele.

In finalul discursului, seful statului le-a multumit, din nou, membrilor UNPR pentru spirjin, subliniind ca formatiunea politica este "un partener loial".

"Prezenta mea aici e legata in primul rand de respectul fata de un partener. Va consider parteneri loiali in aceasta guvernare si va asigur ca impreuna cu domnul ministru Oprea, cu domnul ministru Diaconescu, cu domnul ministru Sarbu, adesea ne consultam inainte sa apara deciziile. Sa nu credeti ca este posibil ca vreo decizie politica a Guvernului sa se ia fara consultarea conducerii partidului dumneavoastra. Pentru mine, toate partidele de la guvernare sunt parteneri egali si ii tratez ca atare", a conchis seful statului.

Peste 500 de membri ai UNPR din toata tara participa la cea de-a doua editie a Scolii de Vara a formatiunii, care se desfasoara intre 6 - 10 septembrie, la Mangalia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Basescu revizuire Constitutie, #basescu unpr scoala vara , #presedinte