Basescu, in razboi cu jurnalistii: Trambitasi mincinosi! Oare disperarea va vine din faptul ca pot reveni in politica?

Vineri, 11 Decembrie 2015, ora 14:12
6774 citiri
Basescu, in razboi cu jurnalistii: Trambitasi mincinosi! Oare disperarea va vine din faptul ca pot reveni in politica?

Traian Basescu a lansat un atac dur la adresa televiziunilor si a jurnalistilor acestora, pe care i-a numit "trambitasi disperati si mincinosi", acuzand ca posturile TV precum Antena 3, Romania TV si Realitatea TV leaga numele lui de cazuri de coruptie.

"Trambitasi disperati! Antena 3, al carui fost proprietar se afla in inchisoare, Realitatea TV, al carui fost finantator se afla in inchisoare si Romania TV, al carui proprietar este inculpat, au declansat o campanie furibunda in a lega cazurile de coruptie de numele Traian Basescu. Aceste televiziuni utilizeaza trambitasii consacrati in dezinformare precum Gadea, Bogdan, Hoandra, Badea etc, dar si proaspata trambitasa Laura Chiriac", a scris pe Facebook Traian Basescu.

Fostul lider de la Palatul Cotroceni a reclamat ca toate institutiile in care au fost comise fapte de coruptie apartin guvernului, indiferent ca acesta s-a numit Tariceanu, Boc, Ungureanu sau Ponta.

"Trambitasii delatori ascund un lucru esential: toate institutiile in care s-au produs acte de coruptie au tinut de guvern, fie ca guvernul s-a numit Tariceanu, Boc, Ungureanu sau Ponta, iar patronii trambitasilor au fost sau sunt bagati pana la gat in relatii cu premieri sau membri ai guvernelor. Va supara acest adevar, trambitasi mincinosi?

In schimb, institutiile care lupta impotriva coruptiei, chiar daca inca nu sunt perfecte, au tinut prin numirea in functiile de conducere de Presedinte, fie ca vorbim de DNA, SRI, ICCJ sau despre decizii importante ale CSAT dupa ce am declarat coruptia ca fiind amenintare la siguranta nationala. Asta puteam face ca Presedinte. Va supara aceste adevaruri, trambitasi imorali, sau in numele stapanilor vostri corupti nu le puteti recunoaste?", a detaliat fostul presedinte.

Liderul PMP sustine ca jurnalistii sunt "furiosi" ca numele sau nu apare in niciunul dintre marile dosare de coruptie.

"Pe de alta parte, sunteti furiosi ca numele meu nu este implicat in niciunul din cazurile de coruptie facute publice pana acum.

Va dau o veste si mai proasta, numele meu nu poate sa apara nici in viitoarele cazuri de coruptie din timpul mandatului meu ca Presedinte pentru simplul motiv ca nu m-am implicat in ilegalitati. Oare disperarea va vine din faptul ca pot reveni in politica?", a conchis fostul sef de stat.

Nu este pentru prima data cand Traian Basescu lanseaza atacuri acide la adresa televiziunilor de stiri. Fostul presedinte a amenintat ca ajunge chiar si in instanta cu reclamatiile.

Basescu, razboi in direct cu jurnalistii: "Imi sunteti profund antipatic", "Ceausescu a fost un presedinte mai bun"

Basescu a anuntat, in septembrie, ca va da in judecata postul Antena 3, care ar fi prezentat un document fals din care reiese ca el ar fi incasat bani in timpul regimului comunist de la fosta Securitate pentru raspandirea unor materiale de propaganda.

Basescu da in judecata Antena3: Veti plati atat cat trebuie! (Video)

D.T.

Citeste si:
Anchetă la Radio România, după ce un articol despre premierul desemnat Nicolae Ciucă a fost modificat. Ce informații au fost șterse
Anchetă la Radio România, după ce un articol despre premierul desemnat Nicolae Ciucă a fost modificat. Ce informații au fost șterse
Radio România a transmis duminică, 24 octombrie, că investighează circumstanțele în care a fost modificat un articol postat pe 22 iunie 2018 pe site-ul oficial al instituției de presă, care...
Clotilde Armand le-a declarat război funcționarilor din primărie. „52% nu pontează. Trântorii plătiți regește de cetățeni”
Clotilde Armand le-a declarat război funcționarilor din primărie. „52% nu pontează. Trântorii plătiți regește de cetățeni”
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a transmis duminică, 24 octombrie, că 52% dintre funcționarii publici din instituție nu își înregistrează prezența la locul de muncă și nu...
Sursa: Ziare.com