Basescu, inculpat sau suspect in vreun dosar DNA? Ce spune Kovesi

Miercuri, 08 Aprilie 2015, ora 14:36
6619 citiri
Basescu, inculpat sau suspect in vreun dosar DNA? Ce spune Kovesi

Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, a declarat miercuri ca fostul presedinte Traian Basescu nu are calitatea de suspect sau inculpat in niciun dosar instrumentat de DNA.

"In acest moment nu are calitatea de suspect sau de inculpat", a spus Kovesi, raspunzand unei intrebari adresate in cadrul unei emisiuni de la Radio Romania Actualitati.

Are Victor Ponta dosar la DNA? Ce spune Codruta Kovesi (Video)

Procurorul sef al DNA a refuzat sa comenteze afirmatiile recente ale fostului presedinte Basescu referitoare la o "guantanamizare" a sistemului judiciar ca urmare a numeroaselor arestari preventive, dar a precizat ca procurorii DNA respecta legea in toate cazurile.

Kovesi raspunde atacurilor lansate de Traian Basescu (Video)

"Nu ma intereseaza ce zice domnul presedinte Basescu, nu comentez ce are dumnealui de spus. Pot doar sa va zic ca in activitatea noastra respectam in totalitate legea, respectam drepturile fundamentale si garantiile procesuale. (...)

Nu stiu ce se intampla la Guantanamo, nu am fost acolo, dar ceea ce este important este ca toata activitatea procurorilor DNA este supusa controlului judecatoresc. Judecatorii verifica acest cadru al propunerilor de arestare pe care le facem sau cadrul rechizitoriilor pe care le trimitem la instanta", a declarat Kovesi.

Fostul presedinte Traian Basescu le recomandase celor care considera ca au fost arestati abuziv inainte de a fi condamnati sa se adreseze CEDO, adaugand ca arestarile in vederea obtinerii marturisirii incalca orice norma a drepturilor omului si a dreptului la demnitate.

Basescu preia discursul Elenei Udrea: Un om tinut in arest preventiv e torturat. Sa se adreseze CEDO (Video)

"Arestarile in vederea obtinerii marturisirii, dupa parerea mea, incalca orice norma a drepturilor omului si dreptul la demnitate, care e garantat in UE. (...) Eu le recomand tuturor celor care considera ca au fost arestati abuziv inainte de a fi condamnati sa se adreseze CEDO, o spun public, pentru ca acest proces de guantanamizare care a inceput in luna octombrie - noiembrie anul trecut, acest proces de guantanamizare nu trebuie sa continue, ne descalifica.

Un om tinut in arest in mod abuziv fara probe concrete, ci doar pe o relaxare asa, pana spune de fapt ce vrea sa auda procurorul, este torturat", a afirmat Basescu pe 6 aprilie.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Kovesi dosar Basescu, #Kovesi Basescu DNA , #presedinte