Basescu, ingrijorat de retinerea directorului liceului din Tiraspol: E o provocare

Miercuri, 05 Februarie 2014, ora 21:10
1553 citiri
Basescu, ingrijorat de retinerea directorului liceului din Tiraspol: E o provocare

Presedintele Traian Basescu se arata ingrijorat de retinerea directorului de la Liceul "Lucian Blaga" din Tiraspol si solicita Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE) sa intervina pentru eliberarea lui Ion Iovcev, precum si a contabilei si soferului institutiei, saltati de militie odata cu acesta.

Intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale se arata ca seful statului "considera drept inacceptabil tratamentul la adresa scolilor romanesti din Transnistria" si cere, totodata, "mediatorilor conflictului transnistrean sa intervina de urgenta".

"Domnul presedinte Traian Basescu considera inacceptabil tratamentul la adresa scolilor romanesti din Transnistria, carora le-au fost blocate, in mod abuziv, conturile pentru a nu-si putea plati datoriile la chirie si la utilitati, iar, ulterior, le sunt confiscati banii necesari pentru plata datoriilor si a salariilor profesorilor.

Directorul singurului liceu romanesc din Tiraspol, retinut de militie: E acuzat de contrabanda

Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, considera ca retinerea reprezentatilor liceului de limba romana si confiscarea acestor bani reprezinta o provocare menita sa tensioneze situatia in zona separatista Transnistria", se arata in documentul transmis de presedintie.

Militia ar fi bruiat telefoanele si ar fi intrerupt conexiunea la Internet a apropiatilor directorului, astfel incat acestia sa nu dea informatii

Directorul singurului liceu romanesc din localitatea transnistreana Tiraspol, Ion Iovcev, a fost retinut, miercuri, de militie, in timp ce aducea de la Chisinau banii pentru salariile profesorilor. De asemenea, impreuna cu acesta au mai fost retinuti contabilul si un sofer al liceului "Lucian Blaga". Cei trei au fost acuzati de contrabanda.

Directorul liceului roman din Tiraspol, retinut: Macovei suna la Bruxelles, EBa va semnala cazul in PE

Informatia a fost facuta publica de vicedirectorul institutiei, Raisa Padureanu, pe o retea de socializare. Aceasta s-a plans ca telefoanele sunt bruiate si ca nu poate transmite mai departe informatii. Ulterior, ea a transmis prin intermediul altui utilizator de Facebook ca a fost lasata si fara Internet.

Europarlamentarul Monica Macovei a semnalat ca are informatii ca directorul Ion Iovcev a fost arestat si ca acesta va fi prezentat, in curusul zilei de joi, Procuraturii. Macovei a dat telefoane autoritatilor de la Bruxelles si de la Chisinau pentru a cere eliberarea celor trei.

Presiunile asupra conducerii liceului romanesc "Lucian Blaga" au inceput dupa ce, pe 1 decembrie, directorul Iovcev si vicedirectoarea liceului, Raisa Padureanu, au facut Hora Unirii in jurul Guvernului de la Chisinau.

La cateva zile dupa acest moment, pe data de 5 decembrie 2013, Iovcev s-a trezit in birou cu doi militieni si un KGB-ist, acestia cerandu-i socoteala pentru evidentele contabile ale institutiei de invatamant.

I.S.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Basescu provocare director Tiraspol, #reactie Basescu situatie Transnistria, #direct liceu romanesc Tiraspol, #retinere director liceu Transnistria , #presedinte
Comentarii
Poza LUPTAdeCLASA
LUPTAdeCLASA
rank 5
Am inteles ca fiica-sa EBA isi intrerupe concediul post-natal