Basescu, ingrijorat de taxele portuare mari

Duminica, 09 August 2009, ora 16:29
635 citiri
Basescu, ingrijorat de taxele portuare mari

Presedintele Traian Basescu, insotit de ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, s-a intalnit duminica, la Constanta, la sediul Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime, cu reprezentantii autoritatii navale si principalii operatori portuari din zona maritima.

La sfarsitul reuniunii, care a durat peste o ora, ministrul Radu Berceanu a declarat ca, in cadrul intrevederii, seful statului si-a reafirmat principala sa preocupare pentru proiectele de dezvoltare a porturilor maritime, dar si pentru ameliorarea efectelor crizei economice, care a afectat sever si activitatea comerciala din principalele terminale maritime romanesti.

"Presedintele a sustinut, la aceste discutii, ideea de a reduce taxele portuare pentru navele care vin la reparatii in santierele navale romanesti, de la Marea Neagra, astfel incat oferta noastra sa fie pe de-a intregul atragatoare si competitiva, vizavi de taxele percepute in regiunea noastra, pentru a accede la infrastructura santierelor navale.

S-a facut si o prezentare a taxelor din porturile turcesti, din Croatia, si altele similare si s-a constatat ca taxele de la noi sunt semnificativ mai mari si s-a propus gasirea unor modalitati pentru reducerea lor, avand in vedere ca prognozele indica un reviriment inca de la sfarsitul acestui an, in domeniul reparatiilor navale, pe plan mondial.

Avem si un termen scurt pana la jumatatea saptamanii viitoare de a intocmi o documentatie, pentru a lua decizia, ulterior, legata de cuantumul cu care vom putea reduce aceste taxe portuare", a precizat Berceanu.

In privinta problemei prabusirii dramatice a volumului minereurilor operate prin Portul Constanta, ca urmare a deciziei Combinatului ArcelorMittal Galati de a-si redirectiona ruta de alimentare cu materie prima prin Bulgaria si Ucraina, Radu Berceanu a declarat ca presedintele Basescu este foarte bine informat in legatura cu aceasta problema.

In prima parte a lunii septembrie va fi realizata o analiza amanuntita a implicatiilor pe care le are asupra economiei romanesti blocarea activitatii terminalului COMVEX, urmand ca in ce-a de-a doua parte a lunii septembrie sa se ofere niste raspunsuri, la probleme aparute.

"Urmeaza ca sa vina in Romania si patronul concernului Mittal si speram ca, in acest context, sa fie deblocata criza de la COMVEX", a mentionat ministrul Radu Berceanu

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#Basescu taxe portuare, #Berceanu taxe portuare , #presedinte
Comentarii
Poza gelu
gelu
rank 1
Fata de securist bisnitar si betiv travestit in demucrat smenar, in afara de a imbirliga lumea s-a fura pentru el, nu se mai pricepe la nimic bun!!!