Ziare.com

Basescu intoarce in Parlament modificarile aduse legilor privind camerele de agricultura si silvicultura

Luni, 09 Decembrie 2013, ora 19:57

   

Basescu intoarce in Parlament modificarile aduse legilor privind camerele de agricultura si silvicultura
Presedintele Traian Basescu cere Parlamentului reexaminarea modificarilor aduse legii privind camerelor de agricultura, industrie alimentara, piscicultura, silvicultura si dezvoltare rurala.

Intr-un comunicat publicat, luni, pe site-ul presedintiei, se arata ca seful statului inainteaza presedintelui Senatului, Crin Antonescu, o solicitare de reexaminare asupra "Legii privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 58/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 283/2010 si pentru abrogarea Art. II din Legea nr. 122/2012 pentru modificarea si completarea Legii nr. 283/2010".

Traian Basescu motiveaza, in cererea de reexaminare, ca masura desfiintarii Comitetului National de Initiativa nu este o solutie justificata, intrucat organismul si-a indeplinit obligatiile.

Totodata, seful statului arata ca implicarea prefectului in infiintarea comitetului judetean de initiativa contravine articolului de lege care spune ca aceste camere agricole sunt organizatii apolitice.

Basescu schimba tonul: Declaratia lui Ponta arata ca putem construi un dialog

De asemenea, presedintele Traian Basescu sustine ca, in legea care i-a fost trimisa spre promulgare, este prevazut faptul fermierii nu mai sunt nevoiti sa depuna o lista de sustinatori pentru alegerea ca membru al colegiului judetean al camerei agricole. Presedintele arata ca este nevoie de o sustinere din partea unor alegatori si ca eliminarea acesteia ar putea reprezenta o discriminare fata de ceilalti participanti la alegeri.

Traian Basescu respinge si abrogarea articolului de lege ce prevede ca presedintele Camerei Agricole Nationale detine o functie de demnitate publica. Seful statului motiveaza ca presedintele Camerei are calitate de demnitar si trebuie sa indeplineasca o serie de obligatii prinvind integritatea si transparenta functiei sale.

In finalul documentului inaintat presedintelui Senatului, Basescu dezaproba abrogarea articolului ce face referire la patrimoniul camerelor agricole, prevedere fara de care aceste organisme nu pot functiona, dar sustine mentinerea articolelor referitoare la relatia cu autoritatile administratiei publice, motivand ca astfel se reduce birocratia.

I.S.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 990 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Din capul senatorilor USL,nu poate iesi o lege corecta numai gunoaie

Dupa numarul mare de inadvertente, cred ca senatul incurca lumea si senatorii iau banii si fac cheltuieli pe degeaba.

Sa desfiintam Senartul, e INUTIL !

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor