Basescu, intrebat daca va cere cetatenia moldoveneasca: Da, categoric!

Duminica, 28 Iulie 2013, ora 21:20
3541 citiri
Basescu, intrebat daca va cere cetatenia moldoveneasca: Da, categoric!

Presedintele Traian Basescu a clarificat ca nu a fost o gluma declaratia conform careia, dupa terminarea mandatului, i-ar placea sa aiba cetatenie moldoveneasca.

Intr-un interviu acordat Romania Libera, Basescu a spus ca se simte foarte apropiat de cetatenii Republicii Moldova si, cum nu se poate ca romanii sa traiasca intr-o singura tara, s-ar bucura sa devina conationalul lor dupa ce isi incheie mandatul in Romania.

"Da, categoric (voi cere cetatenie moldoveneasca, n.red.). E o chestiune sentimentala. Eu mi-as dori ca romanii sa traiasca intr-o singura tara, sa aiba o singura cetatenie. Daca mi-o vor da, dupa ce imi termin mandatul, m-as bucura sa fiu si cetatean al R. Moldova: ar exprima ce simt", a spus Basescu.

Seful statului a exclus insa o cariera politica in Moldova.

Pe 17 iulie, cand Basescu s-a aflat in vizita in Republica Moldova, primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca, membru al Partidului Liberal moldovean, l-a poftit pe seful statului roman sa participe la alegerile parlamentare de toamna viitoare din Republica.

Primarul Chisinaului: Basescu are un viitor politic in Moldova. Poate candida la anul!

"Mai in gluma, dar poate fi si serios, cand avem noi alegerile parlamentare, anul viitor, cand isi duce la indeplinire al doilea mandat si daca doreste poate obtine cetatenia moldoveana" si sa candideze in Moldova, a lansat Chirtoaca invitatia.

"Poate continua lupta de pe acest mal al Prutului, cu noi!", a mai povestit Chirtoaca.

Desi nu ii recomanda lui Basescu sa se orienteze spre Primaria capitalei moldovene si nici spre presedintia tarii, pentru ca "functiile nu se negociaza si putem fi o echipa care sa lupte pentru dreptate in spatiul romanesc", Chirtoaca este de parere ca acesta are totusi un viitor stralucit in politica moldoveana.

"In calitate de Traian Basescu!", intrucat nu are nevoie de nicio alta recomandare in fata electoratului moldovean.

Udrea, despre candidatura lui Basescu in R. Moldova: Asa s-a infaptuit si Unirea

O reactie prompta a avut atunci Elena Udrea, care l-a comparat pe Basescu cu Alexandru Ioan Cuza.

"Nu sunt surprinsa, asa s-a infaptuit si Unirea, prin alegerea aceluias domnitor, Alexandru Ioan Cuza atat al Tarii Romanesti cat si al Moldovei. Presedintele Traian Basescu are o mare popularitate si beneficiaza de multa incredere in Moldova, a fost primit permanent cu bratele deschise de fratii nostri de peste Prut, asa ca as putea spune ca propunerea primarului Chisinaului nu ma mira", a declarat Elena Udrea.

Citeste si:
Cum încearcă Ciucu să rezolve problema termoficării în Sectorul 6: ”Este pentru prima dată când un primar de sector se implică direct”
Cum încearcă Ciucu să rezolve problema termoficării în Sectorul 6: ”Este pentru prima dată când un primar de sector se implică direct”
Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a reacționat vineri, 28 ianuarie, la criticile primite de cetățeni din cauza problemelor legate de termoficare. Într-unul dintre mesajele critice, un...
Declarații halucinante ale Dianei Șoșoacă despre oamenii vaccinați: ”Când sunteți lângă ei, dați pe bluetooth” VIDEO
Declarații halucinante ale Dianei Șoșoacă despre oamenii vaccinați: ”Când sunteți lângă ei, dați pe bluetooth” VIDEO
Senatoarea Diana Șoșoacă a făcut vineri, 28 ianuarie, noi declarații aberante împotriva vaccinării anti-Covid. Invitată la un post de televiziune intitulat News România, senatoarea a...
Comentarii
PSD Erie
rank 5
Toarasi, fiti VIGI danu LENTI, vrasmasu iecu ochii pa voi sia sculta
MosGerila
rank 5