Basescu: Iohannis aproape ca se pupa pe gura cu Ponta. Inexplicabil cum isi bate joc premierul de el

Marti, 31 Martie 2015, ora 23:03
5749 citiri
Basescu: Iohannis aproape ca se pupa pe gura cu Ponta. Inexplicabil cum isi bate joc premierul de el

Fostul presedinte Traian Basescu a vorbit, marti seara, despre problema locuintei pe care Guvernul nu i-a pus-o inca la dispozitie. In contextul scandalului vilelor de protocol, Basesc u spune ca e "inexplicabil" de ce Ponta isi "bate joc" de Iohannis, cu care "aproape se pupa pe gura".

"In primul rand, pentru toti oamenii din Romania interesati de subiect, ca nu toti mor de grija mea, dar sunt unii care asta au in preocupare in mod normal. La Scrovistea nu exista niciun palat, a fost demolat acum zeci de ani. Eu ocup un dormitor, o sufragerie mica, un birou si o bucatarie, si de buna-seama grup sanitar si baie. Am cerut o solutie care sa insemne costuri rezonabile cu intretinerea din bun-simt, bunul-simt e una din marile greseli in ziua de azi ca ti se intoarce in cap.

Conform legii 406 pe data de 21 decembrie 2014 trebuia sa imi puna la dispozitie o vila de protocol care sa fie resedinta a unui fost sef de stat, sa indeplineasca cateva conditii, nu de spatiu, ci de securitate erau primele conditii. Acolo unde ar fi vrut Ponta sa ma mut cu ferestrele pe trotuar, orice nebun sa dea cu piatra, vedeti ce se intampla si cand ma duc la Parchet, au gruparea de fluierasi, gata sa dea cu pietre cu orice, nu pot sa imi expun familia la asa ceva", a declarat Traian Basescu, la B1Tv.

Seful RA-APPS explica: Iata cum a ajuns Basescu sa stea la Scrovistea

Fostul presedinte a mai spus ca ar fi putut ramane in vila din Lac 3, insa a preluat mesajul lui Carmen Iohannis "care s-a plans ca nu are locuinta".

"Cum a inteles Ponta sa respecte legea? Dandu-mi o locuinta in renovare. As fi putut ramane in Lac 3 pana imi punea la dispozitia resedinta securizata din Gogol 2, pentru ca scrie in lege ca trebuie sa fie pazita. Am vazut si mitocani care spun sa merg in Mihaileanu, care nu e securizata.

La seful de stat cu care inteleg ca se pupa pe gura aproape in toate probleme patriei, e inexplicabil de ce isi bate joc de el. Si eu si sotia mea suntem oameni cu bun-simt, am preluat mesajul transmis de doamna Iohannis cand s-a plans ca nu are inca resedinta. S-a gasit aceasta solutie, dupa ce am facut toate cererile pentru o locuinta provizorie. Vila Lac 3 nu e o vila oarecare, are toate echipamentele si buncarul, e de condamnat bataia de joc a lui Ponta, e o chestiune de securitate nationala", a conchis Basescu.

Anterior, la acelasi post de televiziune, Ponta a declarat ca a incercat sa rezolve situatia pe o cale civilizata, insa fostul presedinte nu a vrut sa paraseasca locuinta.

"Pana la urma, dupa ce 100 de zile am incercat pe o cale civilizata, fara executori judecatoresti si mascati, sa il convingem pe fostul presedinte sa elibereze locuinta care ii revine acum lui Iohannis (..) ramane sa se faca reparatiile si apoi domnul Iohannis se va muta. RA-APPS m-a informat dupa ce s-a mutat la Scrovistea. Basescu le-a spus ca nu pleaca din vila, nu voiam sa aduc mascatii acolo, era si asa destul de penibil", a spus seful Executivului.

D.R.

Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că deschiderea noului terminal al Aeroportului Internaţional Timişoara este dovada că România ştie să materializeze proiecte concrete...
#Basescu Iohannis pupa Ponta, #Basescu scandal vila protocol, #Basescu Scrovistea , #presedinte