Basescu, ironizat de presa americana pentru impozitarea vrajitoarelor

Marti, 11 Ianuarie 2011, ora 16:23
5211 citiri
Basescu, ironizat de presa americana pentru impozitarea vrajitoarelor
Foto:MSNBC

Presedintele Traian Basescu a fost declarat in gluma "cea mai rea persoana din lume" in cadrul unei emisiuni in care jurnalistii de la MSNBC au ironizat intentia Guvernului de la Bucuresti de a impozita vrajitoarele si au readus in atentie povestea flacarii violet.

"Presedintele Romaniei are un plan de reducere a deficitului bugetar: sa taxeze vrajitoarele", spune comentatorul de la televiziunea americana, "iar grupul vizat nu agreeaza deloc acest plan".

Din acest motiv, seful statului a fost nominalizat pentru pozitia de "cel mai rau om din lume", in cadrul emisiunii umoristice.

"Guvernul sau este sub asalt dupa ce a decis introducerea de noi taxe pe averile facute din vrajitorii, ceea ce a atras mania vrajitoarelor.(...) Zeci de prezicatoare se indreapta spre frumoasa Dunare pentru a infige tarusi in Guvern. In acest timp, presedintele se apara purtand violet joia. Cat de ridicol este asta pentru 2011?", comenteaza prezentatorul american, adaugand ca vrajitoarele din Romania se plang de faptul ca si asa nu castiga prea multi bani, iar acum li se cer si taxe.

Decizia Guvernului de la Bucuresti de a introduce vrajitoria in nomenclatorul de meserii de la 1 ianuarie 2011, precum si proiectul de lege aflat in Parlament, care prevede ca cei care practica aceasta meserie vor fi obligati sa emita chitanta si factura celor ce le solicita serviciile si vor plati impozit pentru castigurile lor, au nemultumit practicantele acesor obiceiuri din Romania, iar vestea s-a raspandit peste hotare.

Presa internationala despre vrajitoarele platitoare de taxe din Romania

De asemenea, scandalul "flacarii violet" declansat de Mihaela Geoana, sotia presedintelui Senatului, care a sustinut ca pierderea alegerilor prezidentiale de catre acesta s-a facut din cauza "atacurilor flacarii violet" la care a fost supus de consilierul prezidential Aleodor Manolea, a tinut prima pagina a presei din Romania, dar si din strainatate.

Mircea Geoana, ironizat de CNN: Poate ar fi trebuit sa manance mai mult usturoi (Video)

Jurnalistii de la CNN l-au ironizat pe Mircea Geoana, dar si Romania, pentru practicile care mai exista in tara noastra.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Basescu vrajitoare, #Basescu flacara violet, #Basescu presa americana , #presedinte