Basescu isi apara fiica: Ioana a procedat corect, Ponta si Sarbu cred ca ma impresioneaza cu comisiile

Joi, 05 Decembrie 2013, ora 19:02
2354 citiri
Basescu isi apara fiica: Ioana a procedat corect, Ponta si Sarbu cred ca ma impresioneaza cu comisiile

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi seara, ca nu isi reproseaza nimic legat de tranzactia cu pamant facuta de fiica sa, despre care a afirmat ca a procedat corect si a facut un lucru cinstit.

Intrebat, la finalul declaratiei de presa sustinuta de la Palatul Cotroceni, daca isi reproseaza ceva referitor la tranzactia facuta de Ioana Basescu, seful statului a raspuns: "Sincer? Nu".

"A procedat corect, nu a furat pamant, nu are datorii la banca, a platit si a treia rata, a facut un lucru cinstit. Spre deosebire de altii care iau cu japca. Nu, Ioana a fost un om cinstit si nici n-as fi lasat-o sa faca un lucru necinstit", a afirmat presedintele.

Acesta i-a recomandat, ironic, premierului Ponta "sa mai infiinteze doua, trei comisii, tot pentru cazul Ioana Basescu si il asigur ca voi fi solidar cu fiica mea, atata timp cat acest sef de Guvern a ajuns sa utilizeze Parlamentul ca pe o maciuca politica, intr-o batalie pe care nu are cum sa o castige".

Basescu: Ponta este profund corupt. A luat 2.800 de hectare de pamant

Traian Basescu considera ca faptul ca Parlamentul ancheteaza felul in care Ioana Basescu a luat creditul reprezinta un santaj.

"Domnul premier Victor Ponta si cu tata socru (Ilie Sarbu - n.red.), cu toata trupa, gandesc ca pot utiliza comisiile de la Senat si comisia camerelor reunite care sa ancheteze cum a luat fiica mea creditul si cum a cumparat pamantul, cred ca ma pot impresiona.

(...) Eu stiu ca fiica mea a cumparat cinstit un credit, a cumparat cinstit un pamant si orice ar scormoni, nu pot sa gaseasca nimic ilegal legat de fiica mea si de mine, nici trafic de influenta, nici conditii preferentiale, nici pamant luat de la morti sau ce mai spunea tata socru.

(...) Stiu cum va decurge ancheta, se vor duce prin sat, ca la orice restituiri sunt oameni nemultumi, vor fi filmati de Antene si se va derula toata drama si cum vor trimite ei la Parchet. Cunosc diagnosticul, le doresc succes, mai bine ar face acum plangere la Parchet. Ei atata pot, asta stiu sa faca, inscenari", a spus presedintele.

Nu in ultimul rand, Traian Basescu l-a comparat pe Victor Ponta cu Vladimir Voronin: "Ma uitam ca Voronin il cheama pe Timofti in fata Curtii pentru ca eu am declarat ce am declarat. La fel si Ponta cu fiica-mea. Nicio diferenta intre modul cum gandeste Voronin si cum gandeste Ponta".

Citește și:
Poate România să recupereze inimile ungurilor ardeleni?
Poate România să recupereze inimile ungurilor ardeleni?
Bucureștiul are nevoie de o strategie inversă celei folosite de Budapesta din 2011, de când a adoptat „Cadrul strategic al politicii naționale”, dacă vrea să inverseze trendul pe care se...
USR îl atacă pe ministrul Mediului: „În mandatul său, românii mor de frig în case sau din cauza aerului poluat”
USR îl atacă pe ministrul Mediului: „În mandatul său, românii mor de frig în case sau din cauza aerului poluat”
USR a transmis luni seară, 5 decembrie, un comunicat în care îl critică pe ministrul Mediului Tanczos Barna pe care îl acuză că se dovedeşte „incapabil să găsească soluţii la problema...